и сега е толку околку 500 во Јуник ја гледав,ама немаше тестер за да ја пробам убаво,аах а јас баш барам некоја подолготрајна.
ја користам на авон пудрата,calming efects.мислам дека не е штетна ,но како што видоф никој нема спомнато ништо за неа па ако имате некое мислење споделете го.а и ме интересира која камена пудра најдобро ке иде со неа?
пудрата е лесна,и не е баш покривна,а од кога ке ја ставиш на лице добра е некаде 2 часа,потоа некако се брише се размачкува,инаку е за посува кожа,без сјај.
Значи вака јас до сега сум испробала 1020939 пудри и ни една не ми се погодила онака 100% али пред некое време ме посоветува една другарка да ја пробам max factor miracle touch најдобрата пудра! кога ја пробав се изненадив колку е лесна на лицето а мн покривна не се разлева како другите пудри по 2-3 саати(исто така е мат и го нема онај грозен сјај што го даваат некои пудри) и плус нијансите што ги има се мн добри и прв пат да погодам боја на пудра со мојот тен и воопшто не се познава дека носам пудра лицето ми го прави стакло! затоа ве советувам да ја испробате нема ич да зажалите сигурна сум
Девојки, најдобра пудра е дефинитивно Кај нас ја нема, мене од УСА ми ја носат, ама верувајте лицето е перфекција. Ким Кардашијан ја шминкаат со неа, како и многу други звезди. Може да ја има и во грција. Во УСА е 40 долари ама вреди за парите зашто ја ставаш сабајле и додека не ја извадиш навечер стои како фиксирана. Сличен ефект имате и со Max Factor Second skin foundation, која ја има кај нас само што не трае толку долго и е повеќе за сува кожа затоа што ја хидрира на база на вода. И уште еден совет за пудри, ако имате сува кожа, не барајте пудри кои имаат масло во нив, туку кои се хидрирани со вода, пред секоја пудра ставање, обавезно на лицето ставете крема, ако ставите дирекно пудра ништо нема да направите, и обавезно после течната пудра стевете или камена пудра или трансцулентна ( безбојна) пудра во прав за да ја фиксира. Ова го кажувам после дооооли годиниекспериметирање и дадено богатство напудри додека не ја најдов правата за да имам шминка која трае цел ден.
Дали би ми препорачале некоја од пудрите на Essence? За комбинирана кожа, со мат ефект и средна накај добра покривност. Се двоумам помеѓу овие. Цената им ја ѕирнав неодамна, помеѓу 260-300 ден. што е одлично. Совет?
јас ја пробував оваа првава,добро покривна е не е лоша само што на мене ми е суво лицето и ми се направи како корупки,излупено цело,најубаво иди у Јуник и пробај си тестер.
трендафилке јас би ти ја препорачала од деби пудрата за комбинирана кожа другарките ја фалат многу и цената е докај 350 ден не е скапа а е добра од линијата на дебора козметика еве ја
Може прашењево не е за тука ама пак ќе си прашам.. Ми купија една мат пудра од Германија Alvedre од DM. Првите некоолку пати кога ја користев супер беше ама после откако ќе ја ставам ми се лупи некако од лицето. Кога ќе почнам да ја нанесувам на некои места каде има повеќе ќе почнам да ја размачкувам и ко краста почнува да паѓа.. Малку тапа објанување дадов ама ако не сфати плс нека ми каже каде грешам.
Феминки можете ли да ми кажете искуство од пудрите на кетрин алие? имам мрсна кожа, но дехидрираха во Т-зоната и не знам дали би била добра за мојата кожа? ви благодарам однапред
Ти се лупи лицето или пудрата? Ставаш ли одоздола некоја крема или подлога за пудра? Пробај со хидратантен крем, ако не бива пак батали ја. Провери го и рокот, може па се згуснала или згрутчила Јас имам камена и не сум баш задоволна, мислев дека цената нема многу врска, ама очигледно кога се работи за пудра има! По препорака на една феминка почнав да ја нанесувам со четка, ама пак не го добивам ефектот кој го барам така да очигледно мене не ми одговара. Ама цените им се смешни така да можеш да пробаш во секој случај. Инаку препорачајте ми некоја камена пудра за сува и чувствителна кожа со некоја ок цена до кај 300-350 денари. Колку се камените пудри на Manhatten, користам течна и супер ми е сега за сега, би требало и камените да се добри