Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Minnie89

Minnie89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    и сега е толку околку 500 во Јуник ја гледав,ама немаше тестер за да ја пробам убаво,аах а јас баш барам некоја подолготрајна.

2. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    ја користам на авон пудрата,calming efects.мислам дека не е штетна ,но како што видоф никој нема спомнато ништо за неа па ако имате некое мислење споделете го.а и ме интересира која камена пудра најдобро ке иде со неа?:) :D

3. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    не можам убаво да видам, која пудра е оваа????
    лесна е на лице???

На infinity му/ѝ се допаѓа ова.
  4. girlinlove

girlinlove Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    10
    па најубаво да појдеш на дерматолог и тој да ти препорача според типот на кожата...

5. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    И јас имам мрсна кожа, но последно го имам на Гош, убав е, можеш да пробаш.

6. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    пудрата е лесна,и не е баш покривна,а од кога ке ја ставиш на лице добра е некаде 2 часа,потоа некако се брише се размачкува,инаку е за посува кожа,без сјај.

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LanA..ana

LanA..ana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    35
    Значи вака јас до сега сум испробала 1020939 пудри и ни една не ми се погодила онака 100%
    али пред некое време ме посоветува една другарка да ја пробам max factor miracle touch
    најдобрата пудра! кога ја пробав се изненадив колку е лесна на лицето а мн покривна не се разлева како другите пудри по 2-3 саати(исто така е мат и го нема онај грозен сјај што го даваат некои пудри) и плус нијансите што ги има се мн добри и прв пат да погодам боја на пудра со мојот тен и воопшто не се познава дека носам пудра лицето ми го прави стакло!
    затоа ве советувам да ја испробате нема ич да зажалите сигурна сум :)

Прикачени фајлови:

• max.jpg
      max.jpg
      Големина на фајлот:
      20,3 KB
      Прегледи:
      232
  8. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Лана, ова е камена пудра или кремаста? :)

9. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Ту бре, колку страници се напишаа, а сепак не видов ДОБРА течна и камена пудра за комбинирана кожа. |(

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    124.444
    Девојки, најдобра пудра е дефинитивно

Кај нас ја нема, мене од УСА ми ја носат, ама верувајте лицето е перфекција. Ким Кардашијан ја шминкаат со неа, како и многу други звезди. Може да ја има и во грција. Во УСА е 40 долари ама вреди за парите зашто ја ставаш сабајле и додека не ја извадиш навечер стои како фиксирана. Сличен ефект имате и со Max Factor Second skin foundation, [​IMG] која ја има кај нас само што не трае толку долго и е повеќе за сува кожа затоа што ја хидрира на база на вода.

И уште еден совет за пудри, ако имате сува кожа, не барајте пудри кои имаат масло во нив, туку кои се хидрирани со вода, пред секоја пудра ставање, обавезно на лицето ставете крема, ако ставите дирекно пудра ништо нема да направите, и обавезно после течната пудра стевете или камена пудра или трансцулентна ( безбојна) пудра во прав за да ја фиксира. Ова го кажувам после дооооли годиниекспериметирање и дадено богатство напудри додека не ја најдов правата за да имам шминка која трае цел ден.

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. malena-mk

malena-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Дали некој ги користел пудрите на FLORMAR?? Како покриваат? Дали одговараат на мрсна кожа??

12. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Дали би ми препорачале некоја од пудрите на Essence?
    За комбинирана кожа, со мат ефект и средна накај добра покривност.
    Се двоумам помеѓу овие.

Цената им ја ѕирнав неодамна, помеѓу 260-300 ден. што е одлично.

Совет?

13. Minnie89

Minnie89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    јас ја пробував оваа првава,добро покривна е не е лоша само што на мене ми е суво лицето и ми се направи како корупки,излупено цело,најубаво иди у Јуник и пробај си тестер.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    трендафилке јас би ти ја препорачала од деби пудрата за комбинирана кожа другарките ја фалат многу и цената е докај 350 ден не е скапа а е добра од линијата на дебора козметика еве ја

Прикачени фајлови:

• 44340_250.jpg
      44340_250.jpg
      Големина на фајлот:
      4,8 KB
      Прегледи:
      302
    На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Јас не сум задоволна од оваа пудра, не покрива многу ;)

16. LanA..ana

LanA..ana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    35
    кремаста :) со прсти се зема и се прави исто како течна пудра супер е пробај! :) позз

17. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Може прашењево не е за тука ама пак ќе си прашам.. Ми купија една мат пудра од Германија Alvedre од DM. Првите некоолку пати кога ја користев супер беше ама после откако ќе ја ставам ми се лупи некако од лицето. Кога ќе почнам да ја нанесувам на некои места каде има повеќе ќе почнам да ја размачкувам и ко краста почнува да паѓа.. :^)
    Малку тапа објанување дадов ама ако не сфати плс нека ми каже каде грешам. :$

18. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    640
    Феминки можете ли да ми кажете искуство од пудрите на кетрин алие? имам мрсна кожа, но дехидрираха во Т-зоната и не знам дали би била добра за мојата кожа? :?: ви благодарам однапред :)

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Не грешиш никаде, можеби пудрата не му одговара на твојот тип на кожа. :)

20. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Ти се лупи лицето или пудрата? Ставаш ли одоздола некоја крема или подлога за пудра? Пробај со хидратантен крем, ако не бива пак батали ја. Провери го и рокот, може па се згуснала или згрутчила :?:
    Јас имам камена и не сум баш задоволна, мислев дека цената нема многу врска, ама очигледно кога се работи за пудра има! По препорака на една феминка почнав да ја нанесувам со четка, ама пак не го добивам ефектот кој го барам така да очигледно мене не ми одговара. Ама цените им се смешни така да можеш да пробаш во секој случај. Инаку препорачајте ми некоја камена пудра за сува и чувствителна кожа со некоја ок цена до кај 300-350 денари. Колку се камените пудри на Manhatten, користам течна и супер ми е сега за сега, би требало и камените да се добри :?: