Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    510 денари се. Мене ми е убава пудрата.

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.151
    Допаѓања:
    81.657
    Јојоба, камената на Менхетн што ја користам јас, ја купив 400 од Еликсир.
    Ја користам оваа и задоволна сум, многу.

3. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Потпишувам исто за оваа пудра, одлична е...

4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    ^ само не за сува кожа.
    Ако имате сува кожа бегајте од Менхетен. Најлоши пудри за сува кожа имаат и камени и течни посебно. Ако сите ги фалат за мрсна кожа тогаш за сува се чиста катастрофа Менхетен!

5. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505

Се слагам со Нена дека MUFE (Make up fоr ever) се најдоброто нешто во моментов. Професионална француска линија. Ги има во Грција, во Сефора. Одличен е HD Microfinish powderот, безбојна пудра во прав која му дава на лицето прекрасен финиш а воопшто не се забележува бидејки е многу лесна. Најдобро нешто е маскарата за волумен, па моливчето за очи, и се по ред :( Само скапи се, нема парче испод 35 Еур :worried:

http://www.makeupforever.com/

Прикачени фајлови:

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.564
    Допаѓања:
    121.423
    Море и 350 евра нека е ја оваа пудра не ја оставам. Сега си нарачав по другарка ми уште две да ми донесе да сум раат едно 6 месеци. :lol:

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Не знам за камената ама јас ја користам оваа на Manhatten, а имам сува кожа,
    и до сега ми е нај најубава пудра. Не покрива премногу, ама изедначува тен што мене ми е доволно. Кога ја ставам дури како да ми го осевежува лицето осеќам, а плус ако имам црвенила, иритации за 1-2 мин ми ги снемува. Камена не сум пробала ама оваа течна мене ми е одлична. Сепак си зависи од кожата, не значи дека одредени производи за сува кожа мора на сите да им одговараат или на сите да не им чинат. Планирам наредно да ја пробам сепак камената, да присоберам пари, па ако не ја бива ќе барам нешто друго...

8. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Обично не користам пудра ставам многу многу премногу ретко бидејки од пудрата ми излегуваат повеке акни... :)

9. girl1993

girl1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0

Дали ја има пудрава во Зегин аптеките или тешко?Кај можам да ја најдам на друго место?

10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    ^ Пудрава ја има во Јуник, во Космо и во подобро снабдени парфимерии.
    За Зегин мислам дека ја нема.
    Цената и е од 450-510 ден, зависи каде.

11. girl1993

girl1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Фала многу :) а која повеќе ќе одговара за мрсна кожа и за акни оваа clearface или другата мат на manhattan таа црната што е? Да не е многу тешка таа и да ми создаде дополнителни проблеми на лицето?

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Mене црната од Мanhattan ми е супер. ;)

13. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765

Гледам ти одговориле на прашањето за основите, пошто и јас имам потемен тен користам на жолтеникава основа. Ја користам Deborah apricot 3. Првите две бројчиња 1 и 2 се со розеникава боја и такви некои имиња имаат, оваа и по името се познава дека има таква боја :D . Инаку презадоволна сум од оваа пудра :nod:

14. NB86

NB86 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    68

Ја имам мрсна кожа, и од сите испробани пудри до сеа оваа најмногу ми одговарала. Ја користам повеќе од 2 години, само преку лето ја избегавам пошо е потешка малце за разлика од другите.

На M.laDy, Trendafilka и Shana им се допаѓа ова.
  15. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    И претходно имам пишувано за пудрава, се колнам во неа :D Значи најдобро нешто на нашиов пазар од средната класа пудри. Мојата кожа е комбинирана и ја користам баш оваа на сликата. Се впива во кожата и нема потреба од камена или пудра во прав, не се растекува, не се брише, стои како ке ја нанесете со часови. Како мана ке наведам дека малку потешко се вади од другите пудри но навикната сум веке со години па не ми претставува проблем.
    Најефтина е во парфимерија во ГТЦ која се наоѓа спроти (десно) од Тобако кога влегуваме од кај Холидеј Ин; 2 дуќани погоре е Зегин. Тука чини 680 денари и секогаш е “тазе“ бидејки многу се троши. Да не испадне ова реклама, ниту сум од Скопје ниту имам некаква врска, не ни знам како се вика парфимеријата, само споделувам информации бидејки гледам дека некаде се продава и по 800-900 денари, што не е мала разлика во цена

На M.laDy и Trendafilka им се допаѓа ова.
  16. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
    и јас го имам истиот проблем имам и решение. Прво добро ишчисти ја кожата ... а потоа намачкај ја со благ крем ... почекај да се исуши кремот
    потоа стави пудра
    Ти ја препорачувам пудрата Impala ... јас ја користам, некако ... ми ја суши кожата и и дава природен сјај дури ако цел ден ја носиш ке ти исуши и по некоја акна ... бидејки масната кожа е склона на акни!

[​IMG] :) :) :rofl: :rofl:

17. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Најубавата пудра. Единствена пудра што ми одговара на лицето и за ништо на светот не ја мењавам :inlove:

Прикачени фајлови:

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
    Ако пудрата е за мрсна кожа, а ако ти отсекогаш имаш сува кожа ... поголемот дел ти преостанува дека ти е од пудрата :call: ;)

19. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Црната е многу потешка од Clearface, и двете ги имам, и јас Clearface би ти рекла, понежна е а покривна, плус за млада кожа. ;)

20. girl1993

girl1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0

e sega me stavate vo dilema..nekoj veli teska bila pudrata nekoj ne bila? stvarno neznam koja da ja zemam od ovie dve..procitav pogore deka ne prikrivala mnogu taa novata :(

[mod-kirilica:11oiu5op][/mod-kirilica:11oiu5op]