Јојоба, камената на Менхетн што ја користам јас, ја купив 400 од Еликсир. Ја користам оваа и задоволна сум, многу.
^ само не за сува кожа. Ако имате сува кожа бегајте од Менхетен. Најлоши пудри за сува кожа имаат и камени и течни посебно. Ако сите ги фалат за мрсна кожа тогаш за сува се чиста катастрофа Менхетен!
Спојлер Се слагам со Нена дека MUFE (Make up fоr ever) се најдоброто нешто во моментов. Професионална француска линија. Ги има во Грција, во Сефора. Одличен е HD Microfinish powderот, безбојна пудра во прав која му дава на лицето прекрасен финиш а воопшто не се забележува бидејки е многу лесна. Најдобро нешто е маскарата за волумен, па моливчето за очи, и се по ред Само скапи се, нема парче испод 35 Еур Спојлер http://www.makeupforever.com/
Море и 350 евра нека е ја оваа пудра не ја оставам. Сега си нарачав по другарка ми уште две да ми донесе да сум раат едно 6 месеци.
Не знам за камената ама јас ја користам оваа на Manhatten, а имам сува кожа, и до сега ми е нај најубава пудра. Не покрива премногу, ама изедначува тен што мене ми е доволно. Кога ја ставам дури како да ми го осевежува лицето осеќам, а плус ако имам црвенила, иритации за 1-2 мин ми ги снемува. Камена не сум пробала ама оваа течна мене ми е одлична. Сепак си зависи од кожата, не значи дека одредени производи за сува кожа мора на сите да им одговараат или на сите да не им чинат. Планирам наредно да ја пробам сепак камената, да присоберам пари, па ако не ја бива ќе барам нешто друго...
Обично не користам пудра ставам многу многу премногу ретко бидејки од пудрата ми излегуваат повеке акни...
^ Пудрава ја има во Јуник, во Космо и во подобро снабдени парфимерии. За Зегин мислам дека ја нема. Цената и е од 450-510 ден, зависи каде.
Фала многу а која повеќе ќе одговара за мрсна кожа и за акни оваа clearface или другата мат на manhattan таа црната што е? Да не е многу тешка таа и да ми создаде дополнителни проблеми на лицето?
Гледам ти одговориле на прашањето за основите, пошто и јас имам потемен тен користам на жолтеникава основа. Ја користам Deborah apricot 3. Првите две бројчиња 1 и 2 се со розеникава боја и такви некои имиња имаат, оваа и по името се познава дека има таква боја . Инаку презадоволна сум од оваа пудра
Ја имам мрсна кожа, и од сите испробани пудри до сеа оваа најмногу ми одговарала. Ја користам повеќе од 2 години, само преку лето ја избегавам пошо е потешка малце за разлика од другите.
И претходно имам пишувано за пудрава, се колнам во неа Значи најдобро нешто на нашиов пазар од средната класа пудри. Мојата кожа е комбинирана и ја користам баш оваа на сликата. Се впива во кожата и нема потреба од камена или пудра во прав, не се растекува, не се брише, стои како ке ја нанесете со часови. Како мана ке наведам дека малку потешко се вади од другите пудри но навикната сум веке со години па не ми претставува проблем. Спојлер Најефтина е во парфимерија во ГТЦ која се наоѓа спроти (десно) од Тобако кога влегуваме од кај Холидеј Ин; 2 дуќани погоре е Зегин. Тука чини 680 денари и секогаш е “тазе“ бидејки многу се троши. Да не испадне ова реклама, ниту сум од Скопје ниту имам некаква врска, не ни знам како се вика парфимеријата, само споделувам информации бидејки гледам дека некаде се продава и по 800-900 денари, што не е мала разлика во цена
и јас го имам истиот проблем имам и решение. Прво добро ишчисти ја кожата ... а потоа намачкај ја со благ крем ... почекај да се исуши кремот потоа стави пудра Ти ја препорачувам пудрата Impala ... јас ја користам, некако ... ми ја суши кожата и и дава природен сјај дури ако цел ден ја носиш ке ти исуши и по некоја акна ... бидејки масната кожа е склона на акни!
Ако пудрата е за мрсна кожа, а ако ти отсекогаш имаш сува кожа ... поголемот дел ти преостанува дека ти е од пудрата
Црната е многу потешка од Clearface, и двете ги имам, и јас Clearface би ти рекла, понежна е а покривна, плус за млада кожа.
e sega me stavate vo dilema..nekoj veli teska bila pudrata nekoj ne bila? stvarno neznam koja da ja zemam od ovie dve..procitav pogore deka ne prikrivala mnogu taa novata [mod-kirilica:11oiu5op][/mod-kirilica:11oiu5op]