Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Крај краева појди во парфимерија, тури од двете на рака, види. Црната цементира со или без крема.

2. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Грл ја има и во Зегин баш вчера ја видов. Имаат повеќе пудри на Manhattan. Инаку ако имаш акни тогаш оваа е за тебе, затоа што содржи цинк. Инаку не е нова, ако оваа плавава ја нарекуваш нова. Јас ја користев во 8мо одд значи пред 6 години, само малце поинакво паковање имаше. Црната е за мрсна кожа, оваа е баш за млада кожа и кожа со акни. Инаку е околу 400 денари. Само јас кога ја користев мене ми беше и оваа некако тешка пудра, малце ми го направи лицето флекаво ама јас имам доста чувствителна кожа така да за мене дефинитивно се многу полесни пудри

3. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    Си ја нарачав минералната Џордани од Орифлеим ,ми одговара и мн убаво покрива :inlove: :inlove:

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    81.658
    Цурки, ај препорачајте ми некоја пудра, меѓутоа да биде потрајна, лесна (за секој ден), а покривноста да биде некаде средна накај посолидна.
    Имам многу мрсна кожа во Т-зоната, нормална на образите. Немам некое исфрлено лице, повремено ми излегуваат акнички тука-таму.
    Не сум многу расположена за поскапи пудри, ми се даваат некаде до 400, 500 денари преку сила. :tmi:
    Користам Менхетн, онаа во црната тубичка за мрсна кожа, и одлична ми е за вечерни излегувања, ама претешка некако за секојдневна употреба и чувствувам дека морам под итно да ја сменам.
    Ајде, ќе ве молам фино лепо, предлогче ако имате да се изјасните. :)
    Јас се двоумам меѓу оваа на Менхетн, ама се плашам да не пак е претешка за секој ден.
    и оваа на Есенс, демек била за мрсна кожа.

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.794
    Допаѓања:
    18.540
    Чим ти одговара црната Менхетен ти ја препорачувам оваа
    Полесно се размачкува,похидратантна е полесна многу во секој случај,а исто не мрда кога ќе ја ставиш и не свети лицето ич,за тоа е мн слична со црната ама е далеку полесна.Чини 510 денари во Јуник,ама ова пред едно 6=7 месеци сигурно.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Да ве прашам, дали може некако да се осветли бојата на пудрата?
    Мислам од потемна да биде посветла? :?:

7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    81.658
    ^ пробај да ставиш посветла камена пудра одозгора, или пак евентуално ако имаш друга посветла пудра да ја мешаш со потемната. Или, повеќе крем, а маало количество од пудрата и не би требало да доаѓа толку до израз, меѓутоа кремот и пудрата нема да ги ставаш одделно, туку ќе направиш смесичка од нив и ќе ја нанесеш на лицето - му доаѓа како еден вид на тонирана крема. ;)

Благодарност до јарец, ама мене сепак ми треба некоја мат пудра, бидејќи од сите други ми светнуваат критичните делови од лицето, па би било џабе инвестиција. :D
    Ако знаете некоја друга таква освен тие на Менхетн, бујрум - пуцајте.

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    ја има некој користено течната пудрата Bourjois Bio Detox? имам сознание дека била на природна база и била за мрсна коза.

9. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.794
    Допаѓања:
    18.540
    Па пудрата е мат исто како црната,само што не е како паштета да си ставила како црната.Инаку е мат ептен,нема шанси да светнеш :)

10. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Пудрата на Боржуа
    Ја има некој? Се наоѓа тука? Пари? Закаква кожа е? Ми се допаѓа, при крај сум со камена пудра, сакам да сменам, и онака не користам нон стоп, барем ќе ми трае, а и дека органска :?:

11. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.794
    Допаѓања:
    18.540
    Си ја купив Ревлон пудрата за комбинирана/мрсна кожа,еднаш ставив за проба мислам дека е добра,да ја покористам малку па ќе кажам впечатоци

12. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Мене ми ја препорачаа [​IMG]
    Некоја што ја користи да ми каже збор два ? :wasntme:

13. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Да, ги видов во Cosmo а колку пари се незнам ама нема да е под 700-800 денари.
    На касата имаше тестери Bio Detox од течната и Healthy Mix. Bio Detox воопшто не ми одговара! Имам мешана кожа и кога ставав од пудрата воопшто не се впиваше како лицето да ми е пластично ниту пак покрива. Healthy Mix е добра, слична со L'Oreal Infallible. Мириса на овошје, средна покривност но го изедначува тенот и неколку часа лицето е стакло. Цената на Healthy Mix е 800 денари.

Сепак Revlon ColorStay ми е незаменлива

Прикачени фајлови:

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.276
    Допаѓања:
    6.771
    Ja имам користено црната пудра од менхетан и ми одговараше на лицето . Ја купив и по втор пат , ја потрошив но сега сакам да сменам оти лицето ми се презасити од таа пудра. Сакав ревлон да ја земам ама да не е претешка а? Знам дека добро покрива иако јас нема потреба за тоа , само да не свети многу па да треба и камена да ставам ..препорачајте некоја за комбинирана кожа :)

15. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    ДЕБОРА 24 часовната пудра (околу 600ден.)

Камена пудра - било која од Макс Фактор :) ;)

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    81.658
    Од досегашното мое искуство, за комбинирана/мрсна кожа едни од подобрите пудри кои вреди да ги спомнам се Deborah nude perfection (штета што лицето ми се презасити, ама пак ќе ја купам, бидејќи ми даваше некој природен ефект на лицето ко да немам ништо ставено, а сепак одлична покривност), прочуената Менхетн во црната тубичка, која за чудо се покажа како единствена пудра од која потешко ми светнуваат критичните делови од лицето, ама претешка е за секој ден.
    Хелти миксот на Буржуа немам поима за каква кожа е, ама мене за чудо ми беше убава секојдневна пудра, ја утнав нијансата за жал, па ќе си седи така недотрошена.

Од камените пудри веќе подолг период ја користам онаа на Менхетн и не планирам да ја менувам, задоволителна ми е.
    Топло ви ги препорачувам горенаведениве пудри, нема утка со нив. :)

На ANELIJA, Artemission, firequeenn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Revlon ColorStay е потешка пудра. Јас имам комбинирана кожа и ја користам таа за мрсна / комбинирана кожа веке со години. Нема потреба од коректор бидејки покрива одлично, ниту од камена бидејки не свети лицето (ептен ако се испотиш или после 6-8 часа носење). Во тие случаеви ако имаш потреба уште да ја носиш а не си дома, доволно е само да го потапкаш лицето со палома. Сјајот (себумот или потта) ке се упие а пудрата не се брише. Исто важи и за солзите, ама дозволено е само радосници :!:
    Самата пудра е густа и не трпи камена одозгора, како маска се прави.
    Пишав порано дека е потешка за бришење. L'Oreal Infallible или Healthy Mix ги отстранувам со ракавица, миење со гел па млеко тоник 3во1 и памукчето е чисто; додека со ColorStay мора уште едно миење и млеко. Ова може и до мене да е, признавам дека си имам бубачки кога е во прашање лицето :?

На NB86 и firequeenn им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.137
    Допаѓања:
    124.493
    Мислам дека никогаш нема да ги сменам-Дебора колор копи за комбинирана-преку ден,и Ревлон колор стеј,за навечер.Ми одговараат на мојата комбинирана кожа и препорачувам!Плус преубаво покриваат. :clap:

19. BlackAntoanette

BlackAntoanette Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    5
    од течна пудра користам Oxygen Boost од орифлеим и сум задоволна, лесна е а и не ми предизвикува иритации и акни на лицето, како што ми се случуваше со претходната пудра (импала) од која ми се појавија и лишаи... а камена пудра имам од Deborah, навистина е добра, само што јас сум ја утнала бојата па ќе морам да купам нова која ќе ми одговара

20. femina989

femina989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    14

Оваа ја користам моментално и воопшто не ми одговара на кожата, катастрофа ми се напрај лицето, цело со мозолки.