Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Kasandra123

Kasandra123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    22
    НЕ се разбирам нешто многу со пудриве, користам течна на мaybeline, ама после час-два од кога ке ја ставам,почнува да ми свети челото,носот итн. Не знам дали треба да земам МАТ ко што читав или? :?: Не знам каква е таа МАТ, ако може некоја да ми кажее.. :$

2. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Точно е дека не содржи масла и кажав да дека добро прекрива.Јас имам сува кожа и мене ептен ми одговара,не знам дали е за масна или сува,кажав за Ревлонот дека ја користев таа за сува кожа.И мислам дека не е ограничена дали е за сува или масна Буржоа...сепак најдобро е да се проба,некогаш нема врска тоа со сува или масна,има неколку видови и на масната а и на сувата кожа,критериумите се различни...и степените на масност и сувост исто така :)
    Поздрав.

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.703
    Допаѓања:
    162.247
    Леле имате право.
    Утре у една визита по парфимерииве ќе направам и секој ден различна ќе си ставам,да видам како ќе ми трпи лицето.До лани со коректорче преку ден,шлак,шлук,сега ми треба нешто секојдневно,не толку тешко,да ми диши,а да трае.
    Ај да не ве замарам тогаш! :D
    Ќе земам и од мејбилин и од сите бе сите!Тамам месец дена да не купувам нова,со тестери! :D Се зезам! :D

4. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    и мене ми кажаа дека е многу добра и дека покрива а и баш за секој буџет е :)
    само не можам да ја најдам, мислев и дека ја нема веќе :) ти од кај ја зема,
    инаку сега зедов Deline демек убава била словенска ама не ме бендисува баш ич не покрива

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.995
    Допаѓања:
    5.334
    Сега можеби ти одговара, ама после некоја год ќе видиш последици :worried:

6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    На сестра ми и подарија Менхетен пудра и многу е убава. И јас си ставам од неа некогаш, не се ни осеќа дека имаш ставено. Додека Импала покриваат ама како цемент да имаш на лицето ставено, мене не ми се допаѓа така :^)

7. LadyNN

LadyNN Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    17
    Што ќе ми кажете за џордани течната пудра со минерали од орифлејм, ја има ли некој користено?

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Какви последици и поради што?

9. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Импалата е за жени над 30 години. Има вештачки колаген во неа,и кога младата кожа го впива,престанува да го лачи природниот колаген.

У превод,ќе бидете како баби ако ја ставате постојано пудрава. А многу ја ставаат залажувајќи се со тоа дека е покривна,а ефтина.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Пред да ја купам пудрата се распрашав во сите поголеми парфимерии како Cosmo,Unique,Kim,Shatci,Eliksir
    значи скоро секаде ми рекоја дека пудрата е за комбинирана,нормална и сува кожа но не и за мрсна,освен во Шатци каде ми рекоја дека исклучиво е за сува кожа,и исто така ми кажаја дека е полесен вид на пудра која не е многу покривна сепак е за почиста кожа.
    Јас бидејќи имам нормален тип на кожа ни сува ни мрсна се одлучив токму за овој вид,и моето искуство со неа е стварно задоволително пудрата не е баш покривна но е многу хидратантна и што е најважно делува многу природно и не ја иритира кожата,има мирис на овошје.Цената се движи од 780 до 840

додека healthy mix serum -----е исклучиво за сува кожа и покривната моќ и е уште помала и од обичната healthy mix,но серумот повеќе ја храни кожата.

и Bourjois bio detox----е органска на природна база за масна,проблематична кожа со проширени пори.

11. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    маца многу ме интересира каде е ова докажано?
    мене ми прие пудрава исто како лорал да ставам
    зборувам за новата на импала( таа со пумпичка што е)
    мислам нова,јас пред некој месец ја видов :D

12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    101.184
    Си ја купив оваа,во комплет со маскара,продавачката во Космо ми ја испофали,па ке ги видиме резултатите.На прв поглед не беше лоша.

Прикачени фајлови:

13. badyyy

badyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас го користам Пан Стик, се надевам дека и тебе ќе ти помогне :*

14. Vodolijata

Vodolijata Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683
    Сестра ми ја купи Bourjois Healty Mix со овошни киселини и серум и е премногу задоволна од пудрава. Има сува кожа, дури и премногу што од некои пудри и се лупеше лицето и и се појавуваа лишаи. Со оваа вика цел дел сум на раат и можам на раат да се насмевнам без да чувствувам затегнатост на лицето. А мирисот на пудрава е.... да ја изедеш :lol: Јас не сум пробала да видам како би одговарала на мојата кожа, која ни јас не знам веќе каква е, на лето ми е многу мрсна, како заладува времево како се посува и посува ја чувствувам, ама баш ќе пробам некогаш.
    Иначе за мене до сега најидеална пудра е онаа на Манхаттан сината, натурал мат, а во иднина планирам за вечерно излегување да ја пробам и онаа во црната тубичка.

15. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.794
    Допаѓања:
    18.542
    Имаш над 200 страни за пудри од кои повеќето се за мрсно лице,односно мат пудри.Прочитај и види која ти одговара има повеќе од кои феминките се задоволни,еве ќе ти пишам некоја па ти прочитај за нив што пишуваат,на пример Ревлон колорстеј за комбинирана и мрсна кожа мене ми е одлична ми одговара,мислев дека ја утнав нијансата ама не е ок ми е и ако имаш уште помрсна кожа пробај ја Менхетен црната,исто така и на Дебора мислам ги фалеа,разгледај по темава има милион коментари

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.144
    Допаѓања:
    124.507
    Значи-поевтина варијанта ти е на менхетен-околу 420 ден

Потоа Дебора Колор Копи-600-650

И Ревлон Колор Стеј-800-900 ден

Сите три ги имам користено,зошто и јас имам комбинирана кожа-и сите се добри.Само Мeнхетенот ме правеше малку како зацементирана,па затоа си ги користам Дебора и Ревлон-подобри (за мене) нема.Нема да згрешиш ако купиш некоја од овие ;)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557

Ги користам овие и задоволна сум, поготово од камената

18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ги користи некој течната и камената пудра на Catherine Arley? ги бива? и како се цените?

19. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Девојки ја има некој пробано оваа пудра на Буржоа? Дали е за комбинирана кожа?

Прикачени фајлови:

20. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Јас ја немам пробано,бидејќи имам сува кожа,а оваа ти е за комбинирана и масна кожа.Јас ја користам другата со овошни компоненти и е супер!!!