Може така ти изгледа ревлонот и јас така мислев,ама кога ја мачкаш на лице убаво покрива и што најмногу ми се допаѓа не мрда,ни со вода да го наморкиш лицето не излегува и трае цел ден.Исто така не ти е потребен коректор за подочњаците доволна е пудрата јас сум задоволна
Од форумов имам применето многу совети и препораки, па така и во однос на течната пудра. Имам комбинирана кожа и претходно ја користев Max Factor, ама откако видов дека многу феминки се задоволни од Manhattan за мат изглед, решив и јас да ја пробам. И оттогаш редовно ја користам. Што се однесува до камена пудра, ретко користам. Имам една купено од пред две години од Авон, и тоа од тинејџерската колекција Color Trend Ама ми врши работа и обично ставам само на т - зоната. И никако да ја потрошам веќе две години за да си купам нова! И фрлив мерак на Ideal Shade
Eдно глупо прашање. Пудрата откако ќе се отвори дали е потечна а потоа се згуснува малку со примање на воздух? Последната пудра беше ептен течна како кремче на почетокот после 2-3 недели си се згусна минимално, заличи на права пудра. Е сега вчера си купив Ревлон за сува кожа и кога ги пробував пудрите во парфимеријата беа топ, густа покривна. И ставам утрово гледам далеку потечна е. Ќе се згусне нели? Нели? Сакам да се згусне Или имам некоја констатација која нема логика
Да не ја држиш на топло, јас сум приметила дека од топло се разлигавува Инску ја користам оваа http://www.google.com/imgres?q=max+fakt ... 8AZ&zoom=1 и не ја менувам за ништо
За која ревлон пудра зборите? јас имам мрсна кожа и се мсилам да земам ревлон ја фалеа мн па се мислам. да не е оваа? ама на неа пишува дека е за сува нормална кожа, ја заглеав пудрава во видеото на сефора и прилично добро прекрива акни па затоа и се мислам за неа
Ким,така изгледа,кога ја ставам како густа водичка да тече,но како с е фиксира на лицето по само неколку минути,неверојатно! Дебора колор копи е добра за комбинирана,подобра е од Менхетен.Арт Деко имам купено и подарено на мајка ми,ич не ме бендиса,ко паштета ми беше .Ревлон -намбер 1! - Нема да згрешиш.
Мислам дека оваа пудра содржи колаген и е за повозрасна кожа. Ако навистина имаш 13 години користи некоја послесна пудра, прочитај назад мислам имаше по страните
оваа пудра делине е баш лесна пудра ако може да се нарече пудра повеке е како тонирана крема и ја препорачуваат за тинејџерки и цената и се движи од 150 до 180 ден
Infallible 16H L'oreal Пудрава е навистина добра. Од средно скапите пудри (околу 720) според мене е една од најдобрите. Совршено покрива, трајна е и лицето цел ден изгледа како да е свежо нашминкано. Бара добро хидрирано лице и малку повеќе труд при размачкувањто. Вистинскинскиот ефект се добива после триесетина минути кога убаво ќе легне под дејство на топлината на кожата. Јас имам бел тен и ја купив 120 (ванила).
епа и јас ке ја земам, плус со коректор од гош или макс фактор супер прекрива незнам дали го глеаше видеото на сефора за прекривање на акни и флеки со шминка ја користеше пудрава и супер ми се виде
Peppermint, каква кожа имаш? Јас, ина4е сопственик на мрсно кожа, ја меркам пудрава веќе некое време. Дали мислиш дека би била прикладна за мрснакожа?
Имам мешана кожа, но повеќе накај сува. Но, мислам дека пудрава е створена за масна кожа и го корегира она непријатно светењето на лицето што е карактеристично за овој тип. Јас тој проблем го имав со челото, но со пудрава кожата добива мат, но свеж изглед. Можеби само пред пудрата треба да нанесеш крема за масна кожа кога ќе хидрира, а ќе ја редуцира маснотијата.
Јас користам пудра на Manhattan, црно,најсветла боја..Задоволна сум од тоа колку покрива,за разлика од пудрото што го користев на Young Derm.
Девојки што мислите за пудрава? Дома ја имам ама многу ретко ја користам,затоа што немам потреба од пудри,бидејќи чисто ми е лицево.
Ким, не знам дали веќе ја купи пудрата,ама да ти кажам јас се надевам не доцнам. Кога ја купуваш оваа пудра гледај да ти биде иста боја со лицето,дури да ти изгледа малку посветла,ама не сега многу,значи кога ќе ја ставиш на тебе да ти изгледа како малку да си побледа,ама да нема кај вратот разлика,ме разбираш се надевам да не те збунив,зошто кога ќе помине,половина час или час откако ја имаш нанесено се затемнува,не многу,една минимална нијанса,па ако земеш како твоето лице малку ќе ти биде потемна подоцна.