Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    А некој предлог за секојдневна пудричка со добра покривност?
    Thank you lady! :* :)

2. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Јас ја користам Импала италијанска пудра и не е скапа и одлично покрива и убаво се нанесува, порано се занесував те лореал, те максфактор, севентин итн... сите се огин скапи и немааат некој си ефект.

[​IMG] Пред [​IMG] Потоа

Еве ја пудрата

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Артдеко камуфлаж коректорчето добро покрива и се користи само на потребните места, а на остатокот од лицето можеш било која полесна пудра, еве на пример Буржоа Дитокс која е со природни состојки.
    Или Виши пудрата да ја користиш само на потребните места наместо коректор, а на остатокот обична пудра. Важно е да не го замараш лицето каде што нема потреба, затоа што овие потешки препарати со повисок процент на пигмент ги затвараат порите.

На Mishela и blueberry93 им се допаѓа ова.
  4. GreenEyed

GreenEyed Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Од пудрата на YoungDerm сум презадоволна.. Неверојатно е со колку малку количество да се покрие лицето, и тоа прекрасно! Се заљубив во чудото, и цената е доста прифатлива, околу 60 денари. Дома уште славам што ја најдов! :D

5. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    451
    Дали знаете за каква кожа е пудрава и дали имате некакво искуство?

Прикачени фајлови:

6. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Мене па Јанг Дерм ич не ми е покривна,ама ич. И кожата ми е комбинирана,а како сува да ми е...не се размачкува некако,во порите останува бело. :worried:

7. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.099

Oдлична е!!

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Девојки да не знае некој од страницава погоре какви се всушност овие пудри...кога ќе ја отвориш страницата,па одиш после на Produkte па после на Make up и тука се пудрите...Морав вака да објаснам зашто несака директно пудрите да ги покаже...ај ако знае некоја да ми каже, дечко ми е во германија па да му порачам ми се гледаат некако убави а ефтини...и секако ако знаете и за другите производи нема да е на одмет да пренесете искуство :)

9. dudu

dudu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    многу се добри јас прашав и ми рекоја за мрсна кожа се поздрав :)

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Јас морам да кажам дека си купив пудра. Ми требаше за на свадба, нели посвадбарски е кога имаш пудра на лицето, не сакав да бидам единствената без грамче пудра. И за чудо успеав некако сама да се поднашминкам. Арно ама ја изгубив пудрата, ни сама не знам каде. Инаку на голден роуз беше, добра беше не беше лоша. Ај здравје пак за некоја свадба ќе купам. :lol:

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Ај предложете ми некоја пудра, ама сакам убо се да покрива. :?:

12. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    ^^^
    А да не знаеш тоа првото што е,Mousse што пишува на него И тоа ли е некоја пудра?пишува на него Sunny и Honey?
    A тоа Oil free make -up за мрсна кожа ли е ?

Оваа пудра ја користам подолго време и сум многу задоволна, не е некоја тешка пудра а добро покрива.
    Ја земав за 449 ден. тогаш беше на попуст а мислам дека се движи околу 600-700 ден.

Прикачени фајлови:

• giordani-gold.jpg
      giordani-gold.jpg
      Големина на фајлот:
      45,5 KB
      Прегледи:
      485
    На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.155
    Допаѓања:
    81.663
    Го разлистував каталогот на Орифлејм и наидов на пудрава.
    Во тековниот каталог е око 400 денари, ама мање битно, ме привлече, гледам пишува мат, oil free, па би требало да е за мрсна кожа, така? :?:
    Ајде ако ја користела некоја нека чкртне некоја пофалба, критика, било што.

14. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Јас ја имам користено...убава лесна пудра за мрсна кожа :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    За мене пудра, маскара и неутрален кармин се дел од личната хигиена на секоја жена. Ни до колонијалчето не одам без пудра, едноставно ми го изедначува тенот и се чуствувам поубаво.
    Неколку пати имам пишувано дека се колнам во Revlon Colorstay, ја користам со години бидејки имав проблеми со акните. Нема пудра со подобра покривност од средниот ранг пурди, тешка е но како ке се нанесе, така останува цел ден.
    Последнава година бидејки кожата ми се среди, во моменти кога не ми требаше голема покривност користев Loreal Infallible бидејки е полесна. Ми се потроши и решив да купам Vichy Aera Tent Pure, бидејки сум презадоволна од сите други Vichy производи. Минерална е, без парабен и има состојки кои работат на подобрување на кожата, наспроти едноставно покривање. До сега се имам намачкано неколку пати и можам да кажам дека сум задоволна. Покривноста е за нијанса послаба од Lorealот но не ми пречи бидејки и така ја купив за преку ден. Ми се погоди нијансата, што со мојот жолтеникав тен ретко се случува. Првин сакав да купам од Dermablend но баш поради нијансите и типот на кожата, се решив за Aera Tent Pure и не се покајав. Пудрата е лесна, останува фиксирана неколку часа, лесно се отстранува и не го суши лицето.

Прикачени фајлови:

• ATFF0001.jpg
      ATFF0001.jpg
      Големина на фајлот:
      36,1 KB
      Прегледи:
      370
  16. Devica88

Devica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    13
    Девојки дали некој од вас ја пробал пудрата од Vichy-Dermablend (cover creme ) ?Тоа мислам дека не е обична пудра туку покрива лузни флеки итн..
    Ако има некој искуство пишете ми бидејки сакам да ја купам а не е баш евтина,па да не се излизгам за џабе :) Благодарам!

17. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Meне оваа пудра како кремче ми е. Убаво стои на лицето кога ќе ја ставиш ама ич не ми беше покривна.
    Потоа другарки ми зборуваа дека со подлогата заедно ептен добри биле. Се покривала. Пробав и така и немаше никаква разлика. Исто како порано.

Ако ти треба пудра за покривност не ја препорачувам Џордани.
    И напомени прво за каква кожа ти треба, сува, мрсна, нормална.

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Сува Кожа :)

19. BurstBerry

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Мене одлично ми покрива е сега ако имаш бубулици коишто сакаш да ги прекриеш, пудрата е лесна па не верувам дека ќе успее да ги покрие...инаку мене ми е прекрасна немам многу што да покривам, а пред се кога ќе ја нанесам на лицето кожата делува сосема природно...па сега секој со својте потреби :)

20. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.795
    Допаѓања:
    18.542
    Ади јас не ти препорачувам да даваш над 400 денари за орифлејм и авон.како прво скоро сите пудри им се како крем,а ти бараш да покрива.
    Второ,не знаеш дали сигурно ќе си ја погодиш нијансата,ако прв пат порачуваш.
    Вака најубаво,отиди во Јуник,Космо,каде што има повеќе фирми и пробај си на лице место.Имаш до кај 400,на Менхетен тие против акни,имаш на Дебби и за мрсна и за сува,имаш на Мејбилајн исто цената е таа отприлика,Севентин исто така.
    Најубаво да си пробаш со тестерче,ем за нијанса ем можеш да ставиш малку па да видиш за пола саат-саат каква реаkција ќе има,да не поtемни и било што.
    Ова за да не си ги фрлиш парите за џабе па да не ти одговара.

На Shana, Adi888 и butterfly.93 им се допаѓа ова.