Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Јас сеуште си останувам лојална на мојата [​IMG]
    за секој ден

инаку заљубена во

koја ја потрошив, и сега си собирам пари за нова.... ;(

2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.736
    Допаѓања:
    6.729
    Немам проблеми со лицето, чисто ми е ама имам проблеми со подочници што никако неможам да ги покријам. Сега се мислам дал да земам пудра или коректор, и ако коректор каков. :?: А за пудрава, да биде лесна и не многу мрсна, прилагодена за оваа возраст. Се мислев дали да земам од Импала или Мис Спорти ама ми имаат кажано дека ич не биле квалитетни, како само крема обична да си ставила на лице.

3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Земи си жолт или зелен коректор
    (подобро е жолт ама кај нас потешко ќе го најдеш, а го има зелениот на Гош)
    стави неколку точки на оделот на подочниците и надолу по носот формирајки триаголник. Натапкај (не размачкувај премногу) и остави да се исуши. Потоа врз него стави обичен коректор за подочници, Па на крај финиширај со пудра и пудра во прав или камена. ;)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  4. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Оваа ја има кај нас? Цена, место?

А, овие на Vichy пудрите.. погодни се за помлада кожа?

5. sweettwist

sweettwist Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    219
    Ме интересира дали некој има искуство со пудрава?За каква кожа е (сува,Мрсна,нормална) и дали добро покрива во план сум да ја порачам па најнапред да се информирам :D :D :rofl:

Прикачени фајлови:

• pudra.png
      pudra.png
      Големина на фајлот:
      163,5 KB
      Прегледи:
      311
  6. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.594
    Не покрива,само го изедначува тенот.Не е пудра повеќе е како крем.

7. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936

Aу, тука морам да те поправам! :D

Ако ставиш зелен коректор на сини подочници каша попара ќе направиш.

На подочници се става само жолт коректор. Зелениот е за покривање на црвенило бидејќи зелената ја неутрализира црвената. :)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    81.790
    Пеперутке, на возраст мислам исти сме, нели?
    Епа Виши не е баш (читај воопшто) за млада кожа, попогодна е за позрела, барем 25+ како што имам слушано, доколку грешам нека ме поправи некоја поинформирана, нема да се лутам - напротив.
    Ама сепак мислам дека е за позрела кожа. :^)
    Прекрасна пудра е оваа која ја имаш спомнато, ама мене ми е троа тешкичка, а на мајка ми таманска и' е.

На butterfly.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    6.789
    ^ Jaс користам Виши , мене ми е погодена оти е многу течна а во истовреме и покривна ..
    Ја мешам со мaybelline оти брзо ми се бриши Виши ( тоа дека не ставам камена пудра ) :)

10. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559

Жолт коректор има во Oriflame, има еден течен а има и еден како кремаст тој многу покрива и е многу убав јас го користам само лошото е шо оди заедно со зелен коректор и пудра и има по малце од сите. Цената е околу 170, не се сеќавам точно.

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.166
    Допаѓања:
    24.550
    http://eleven.se/en/deborah-24ore-perfect-foundation-6423.html
    Јас ја користам оваа пудра на Дебора веќе 2 месеци и многу ми се погоди, до сега најубава од сите што сум ги користела. 600 ден ја зедов од Меркур од Битола ;)
    Од сликата 3 ја имам Caramel beige ;)

12. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    има некоја пробано true match од лореал нова им е сакам да ја испробам посо до сеа користев од боржоа детох и за тие пари не вредеше тешка пудра и теско се размачкува па ај кажете ми за оваа од лореал пошо при кај ми е па сакам да ја пробам оваа од лореал ама ако некоја од вас била задоволна ај нека писе

13. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    Maxim Cover од Estee Lauder не сум ја сретнала кај нас, единствено да провериш во Космо да не ја добиле. Јас ја купив во Сефора во Солун. Цената беше 36-38 евра, не се сеќавам точно. Мене лично не ми се погоди. Имам 2 линии на челото, мимички брчки и по една линија кај подочниците кои се скоро неприметни. Kога ке ставев од пудрава, целата се собираше во тие тенки линии, ги потенцираше и ме правеше 10 горини постара. А не е ни толку покривна како што ја рекламираат, незнам за белези после операции и слично, нема шанса. Има жени кои се задоволни, ете како Heidi, исто така и на вебсајтот на Estee Lauder имам прочитано позитивни коментари.

Vichy може да се користи после 20та година (како и сите други пудри), нормално соодветната која одговара на типот на кожата. Сигурно на 20 нема да земеш пудра за лифтинг и против брчки. И да почнеш да ја користиш Normaderm или Aera Teint на 18, мислам дека нема да е проблем бидејки ако треба да бираш помеѓу други комерцијални марки, сепак Vichy се со водена основа и полу медицински. Не се само шминка туку и “работат“ на кожата.
    Јас моментално ја користам Aera Teint Pure за нормална до мешана кожа преку ден и задоволна сум. Цената е околу 1100 денари, зависно од аптеката.

http://www.vichyconsult.com.hr/ProductSearchResults.aspx

14. RnB-HipHopGirl

RnB-HipHopGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Имам едно прашање .. Сакам да купим пудра ама да не биде мн скупа .. до кај 400 денари..
    Како што гледав од претходни коментари која е најдобра од Мисс Спорти, Тајм плус севентин , голден роус ? ако може некој да ми каже... =) мислим дека овја пудре са до 400 барем според што читав... плиз ако може некој да ми каже.. Инаку имам мрсна , проблематична кожа ...

15. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.435
    Ако имаш мрсна кожа тогаш ти ја препорачувам Manhattan mat make up , цената се движи од 400-460 ;)
    Од Севентин повеќето не се задоволни. ;)

Прикачени фајлови:

• manh_mat.jpg
      manh_mat.jpg
      Големина на фајлот:
      5,1 KB
      Прегледи:
      356
    На RnB-HipHopGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RnB-HipHopGirl

RnB-HipHopGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    фалаа мн!! утре може ќе шетнем и ќе видим!! :* :*

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    81.790
    Јас се мислев меѓу Дитоксот на Буржуа и плавата пудра на Менхетн, ама читав коментари кои не ми се допаднаа за Менхетнот - многумина ја едначат со онаа во црната тубичка, па некако не ми се ризикува и се одлучив да ја земам првата горенаведена, а и Лилит чинам многу ја фалеше.
    Си најдов и дополнителни информации (ги ставам доле во спојлерот, која ја интересира ќе си прочита) и уште повеќе се заинтересирав, така да, оддвојувам од фондот и шибам во Шатци.
    Ме интересира само, дали располагаат со посветлите нијанси, бледичка сум. :)
    Bio Detox претставува органска пудра кај која 98,8% од состојките доаѓаат директно од природата, 21,9% од состојките доаѓаат од органски фарми.
    Оваа пудра одлично измазнува, го намалува појавувањето на пори и ги покрива сите недостатоци на лицето.
    Она што е карактеристично е што нејзините состојки како збогатување со хлорофил овозможува детоксикација на кожата со секое нанедување на пудрата.
    Формулата која овозможува одлично прекривање со помош на вода од органски плантажи овозможуваат пудрата да се топи на лицето без да остави ефект на маска (чувство на маскирана кожа) по нанесувањето.
    Од извршено тестирање…
    Пудрата е тестирана од страна на 101 жена при што резултатите од тестот се следниве:
    Пудрата трае цел ден – 84% од испитаниците се согласуваат
    Несовршеностите се измазнуваат добро – 77% од испитаниците се согласуваат
    Формулата овозможува лесно чувство на кожата – 81% од испитаниците се согласуваат.
    Од лично искуство…
    Пудрата е перфектна по извршено тестирање на сопствена кожа. Брзо се суши па затоа бара и брзи прсти при нанесување, но кога конечно ќе се исуши создава одличен мазен мат финиш. Оваа карактеристика би можела да ја стави и во категорија на комбинирани пудри бидејќи процесот на трансформација од течна во прашкаста состојба е навистина брз. Во секој случај чувството е навистина интересно и невобичаено кога станува збор за течна пудра. Можеби најпрактична би била за сите оние кои имаат помрсна кожа.
    Интересно е што во споредба со претходната пудра на Bourjois – Healthy Mix сметам дека Bio Detox има нешто подора прекривна моќ. Кога сме веќе кај Healthy Mix вреди да се напомене дека амбалажата на Bio Detox е стаклено шишенце со пумпа наместо пластична кај Healthy Mix.
    Сите тестирања и споделувања на искуства за корисноста на оваа пудра кои можев да ги забележам на интернетот се позитивни.

18. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Ако даваш 400, додај уште стотка и купи си Менхетн. :)

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.417
    Допаѓања:
    12.440
    Дали некој знае некоја поубава пудра за мрсно лице, но, да не е штетна, да не ги затвара порите :tmi:
    бидејки имам слушнато дека на макс фактор се штетни иако добро изгледаат на лице :$

20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    81.790
    ^
    Па можеш и малку подобро да ја разгледаш темата - има милион наведени пудри погодни за мрсна кожа и не се сомневам дека нема да најдеш некоја која ќе ти фати око барем, ако не друго.
    Еве, многу форумџики ја фалат Менхетн (во црната тубичка), 400-450 денари, Ревлон Colour Stay, исто имам слушано позитивни коментари и за Л'ореал True Match, исто и Дебора имаат добри пудри.
    Разгледај си ја темата, сигурна сум дека ќе најдеш нешто. :)