Јас имам пеги..кажете ми некоја убава пудра за преку ден лесна ама и да не ми се гледаат пегите..поззз
и јас мислам дефинитивно мanhattan ,чини околу 440 денари ,и течната ,а и камената е толку ..ги користам повеќе од една година и презадоволна сум ,нема шанса да се размачка ниту да остави траги по облека. исто така би ја препорачала и Visions - Oriflame .доста добра е !
мислам нема ,но во секој случај внимавај со менувањето пудри на секое ...една другарка од менување гроб се напраи и лицето . Одбери една и шибај ....
и јас од парфимерија ја зимам, ја имам најдено и во прилеп, и во гевгелија значи и по околниве градови ја има... побарај во друга парфимерија
Абре девојки, не слушајте ги другите што и како, најдобро е да си одберете пудра која ќе ја користете. А не вака ако на една и е океј пудрата користете ја сите.. Одберете си пудра според типот на лицето. Која најмногу ќе ви одговара. Поздрав
Па според тоа дали имаш сува или мрсна кожа. Имаш разни типови на пудра. Потоа според тенот треба да ја погодиш. Е сега, доколку си ја одбрала соодветната, а не ти се допаѓа (не трае долго по нанесување, не покрива и сл.) - ќе одбереш нова.
Феминки користи ли некој од Young Derm пудрата?Добра ли е?Прекрива ли?Како што знам ја има само во две нијанси 5,6..Совет?
^Добра ми беше мене, прекриваше, но едната нијасна е премногу светла, а другата премногу темна. А и многу ефтина е.
Од јанг дерм погадна пудра немам видено. Кога ќе ставам на лице исто ми доаѓа како Аргета да сум намачкала. Кај не покрива, па и не трае долго, а и ќе бидеш како со пресечен врат т.е. не се распоредува убаво.
затоа што е ефтина не ми е многу веродостојна а за нијансите изгледа и јас нема да се вклопам зошто само две нијанси се.
како што и претпоставувам и јас а и две нијанси нема да си ја погодам пудрата...гледам девојчиња ја користат,а за пудрата Импала никад више не ставам на мое лице ме прави да светам како 150 W сијалица
Мене па Импала ми е најдобра. Ќе ставам предходно еден слој крема за лице како подлога за подобро да се распореди, а потоа ставам пудра. Пододена ми е 3ката најмногу. Знам дека има колаген и дека не треба да ставам дупла доза, ама ставам еднаш месечно, за посебни прилики. Од толку ништо не бива.