Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. k.i.m

k.i.m Популарен член

^Јас пак импала ич не ја сакам. Се добива некој тен што не постои (неприроден) , а и кога ќе поминам низ чаршија веднаш познавам кога е некој со импала намачкан. Користам менхетен засега и сум задоволна.
    А тоа за young derm го кажав бидејќи порано користеше една другарка моја и не изгледаше лошо. Незнам можеби зашто користеше само навечер па не сум ја видела убаво во темницата :lol: Јас само еднаш купив и еднаш ставив ама ми беше премногу светла, па на мене и не ја осетив баш како што треба.

2. strangewoman

strangewoman Популарен член

Јас пак користев Делине и една другарка користеше Импала и еднаш ставив од нејзината онака да видам колку ќе трае и како стои, и сите другарки ми рекоа дека убаво ми прилегала....При крај сум со пудра и не знам за која да се одлучам :worried:

3. lepotickata

lepotickata Истакнат член

Bourjois на база на овошје што е оваа новата.Супер е,ги прекрива сите недостатоци на лицето.Ептен ми се погоди мене

4. k.i.m

k.i.m Популарен член

Која е таа? Колку пари е? Ја има по парфимериите?

5. lepotickata

lepotickata Истакнат член

Па би требало да ја има и кај вас.Во струмица ја има.Јас ја купив 800 денари

6. renata76

renata76 Истакнат член

Giordani gold mnogu e ubava, nezna

7. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

леле и јас имам од неа и само така седи фаќа прашина .. ја купив дека со витамини Е, б6, А бла бла и се разочарав кога ја пробав :!: не само што кога ќе ја ставам лицето ми е како сијалица(сепак послаба) ако излезам на сонце или ако сум во топла просторија целата како да се топи и ми го поти лицето и ужасно ама баш ужасно изгледа (сега можи зависи до лицето не знам ама кај мене е ужас), инаку мене најпогодена од сите шо ги имам пробано е miss sporty so matte и мислам дека никогаш нема да ја сменам

8. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

И јас дома имам пудра Miss Sporty So Matte ама така ми стои не ја погодив бојата многу ми е темна јас зедов 2ката а само 3 нијанси се,а неми се свиде да ја фрлам многу убаво ми мириса :) Од Делине пудрата јас ја користев 0та :D смешно ама немам никаков тен,некако ми се вклопуваше со тенот не ставав многу,од Импалата имав 2ка и 4ка и ги мешав оти двојката ми беше многу бледа дури жолта...раздолжив за пудриве :D ова се само мои искуства сеуште по потрага за подобра пудра-неостварена желба пудрата од Макс Фактор Miricle Touch-Ја има ли некој користено?

9. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Jas ja kupiv Miss Sporty So Matte, sakav da probam nekoja nova, Pudrata ne e masna ama ne pokriva dobro, mislam deka od Menhetten antibakteriskata nema podobra mnogu dobro pokriva.

10. karina8

karina8 Популарен член

пред малку гледав каталог на орифлејм , на попуст е пудрата на Giordani околу 350 ден ... ама пишува на неа за подмладување на кожа или против стареење така нешто..
    јас со моиве 17 год не би користела таква пудра , ама при крај ми е а одлучив да ја сменам оваа што моментално ја користам...изгледа ќе земам на севентиин одамна се канам ...како одат кај оваа пудра нијансите , јас сум плава и светол тен имам ама добра боја добив летово и не би ми одговарала ако земам премногу светла...
    Некоја друга добра лесна пудра ... :?

11. Phyramide

Phyramide Популарен член

12. suzan-33

suzan-33 Истакнат член

Jas ja koristam maybelline veke edna godina i super e probajte ja.

13. swety

swety Истакнат член

dali nekoja ja ima koristeno ovaa na maxfactor

Attached Files:

14. SpoiledBaby

Јас имам ставано од оваа пудра,многу е добра 8)

15. skyAngel

skyAngel Популарен член

jas koristam MANHATTAN - natural mat ... Drugarka mi koristi isto no od nekoja 2 serija ponovi se i e mnogu suvo toa sto go koristi .Koga ke go potrosam ova takvo ke si zemam. Mnogu sum zadovolna od MANHATTAN. :* :*

16. swety

swety Истакнат член

a stavase li nekoja podloga ili samo taka ja nanese oti e vo prah a velat dosta pokriva i prirodno izgleda i deka moze da se koristi kako normalno sto se koristi pudra prvo dnevniot krem sto se koristi da se vpie pa od ovaa pudra i bila mn dobra pa mi bese prasanjeto dali nekoj ja ima koristeno i kako pozz :)

17. SpoiledBaby

ХХмммм,па тогаш бев ставила Делине пудрата тенок слој,мислам дека ќе оди и само со крема за лице како подлога :)

18. mysterious

mysterious Популарен член

Јас користам пудра за лице од Орифлејм. Се ми е од Орифлејм! :D И пудрата,и руменилото,и се!
    Не ја користам многу често...Се трудам помалку да ја користам,да не го преоптеретувам лицето премногу..Сепак,имам млада кожа....Затоа што лицето памти! Кога тогаш ќе врати.... ;)

19. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

дааааааааааааа леле и ја погадна пудра никад во живот не сум ставила на лице.. остај што не покрива и што изгледа како паштета да си ставила на лице туку и порите ги отвара односно се познаваат многу откако ке се намачкаш со гадново пудриште!! :puke:

20. martincencee

martincencee Истакнат член

Најдобри пудри ми се на Clinic и Max Factor...ко да немам пудра на лице,покриваат убаво а не се нападни,природно делуваат.