^Јас пак импала ич не ја сакам. Се добива некој тен што не постои (неприроден) , а и кога ќе поминам низ чаршија веднаш познавам кога е некој со импала намачкан. Користам менхетен засега и сум задоволна. А тоа за young derm го кажав бидејќи порано користеше една другарка моја и не изгледаше лошо. Незнам можеби зашто користеше само навечер па не сум ја видела убаво во темницата Јас само еднаш купив и еднаш ставив ама ми беше премногу светла, па на мене и не ја осетив баш како што треба.
Јас пак користев Делине и една другарка користеше Импала и еднаш ставив од нејзината онака да видам колку ќе трае и како стои, и сите другарки ми рекоа дека убаво ми прилегала....При крај сум со пудра и не знам за која да се одлучам
Bourjois на база на овошје што е оваа новата.Супер е,ги прекрива сите недостатоци на лицето.Ептен ми се погоди мене
леле и јас имам од неа и само така седи фаќа прашина .. ја купив дека со витамини Е, б6, А бла бла и се разочарав кога ја пробав не само што кога ќе ја ставам лицето ми е како сијалица(сепак послаба) ако излезам на сонце или ако сум во топла просторија целата како да се топи и ми го поти лицето и ужасно ама баш ужасно изгледа (сега можи зависи до лицето не знам ама кај мене е ужас), инаку мене најпогодена од сите шо ги имам пробано е miss sporty so matte и мислам дека никогаш нема да ја сменам
И јас дома имам пудра Miss Sporty So Matte ама така ми стои не ја погодив бојата многу ми е темна јас зедов 2ката а само 3 нијанси се,а неми се свиде да ја фрлам многу убаво ми мириса Од Делине пудрата јас ја користев 0та смешно ама немам никаков тен,некако ми се вклопуваше со тенот не ставав многу,од Импалата имав 2ка и 4ка и ги мешав оти двојката ми беше многу бледа дури жолта...раздолжив за пудриве ова се само мои искуства сеуште по потрага за подобра пудра-неостварена желба пудрата од Макс Фактор Miricle Touch-Ја има ли некој користено?
Jas ja kupiv Miss Sporty So Matte, sakav da probam nekoja nova, Pudrata ne e masna ama ne pokriva dobro, mislam deka od Menhetten antibakteriskata nema podobra mnogu dobro pokriva.
пред малку гледав каталог на орифлејм , на попуст е пудрата на Giordani околу 350 ден ... ама пишува на неа за подмладување на кожа или против стареење така нешто.. јас со моиве 17 год не би користела таква пудра , ама при крај ми е а одлучив да ја сменам оваа што моментално ја користам...изгледа ќе земам на севентиин одамна се канам ...како одат кај оваа пудра нијансите , јас сум плава и светол тен имам ама добра боја добив летово и не би ми одговарала ако земам премногу светла... Некоја друга добра лесна пудра ... :?
Vichy dermablend - одлична е! и навистина се покрива...ама малку поскапа, меѓутоа долго издржува. Вреди да се проба. http://www.comparestoreprices.co.uk/ima ... n-30ml.jpg
jas koristam MANHATTAN - natural mat ... Drugarka mi koristi isto no od nekoja 2 serija ponovi se i e mnogu suvo toa sto go koristi .Koga ke go potrosam ova takvo ke si zemam. Mnogu sum zadovolna od MANHATTAN.
a stavase li nekoja podloga ili samo taka ja nanese oti e vo prah a velat dosta pokriva i prirodno izgleda i deka moze da se koristi kako normalno sto se koristi pudra prvo dnevniot krem sto se koristi da se vpie pa od ovaa pudra i bila mn dobra pa mi bese prasanjeto dali nekoj ja ima koristeno i kako pozz
ХХмммм,па тогаш бев ставила Делине пудрата тенок слој,мислам дека ќе оди и само со крема за лице како подлога
Јас користам пудра за лице од Орифлејм. Се ми е од Орифлејм! И пудрата,и руменилото,и се! Не ја користам многу често...Се трудам помалку да ја користам,да не го преоптеретувам лицето премногу..Сепак,имам млада кожа....Затоа што лицето памти! Кога тогаш ќе врати....
дааааааааааааа леле и ја погадна пудра никад во живот не сум ставила на лице.. остај што не покрива и што изгледа како паштета да си ставила на лице туку и порите ги отвара односно се познаваат многу откако ке се намачкаш со гадново пудриште!!
Најдобри пудри ми се на Clinic и Max Factor...ко да немам пудра на лице,покриваат убаво а не се нападни,природно делуваат.