Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Loreal True Mаtch дефинитивно нема замена,ама не ја купувам од МК имам приметено дека воопшто не е ист квалитетот :| Така иде тоа кај нас за жал...

2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Мене утре треба да ми стигне порачката од Авон, ја порачав Ideal Shade камената.
    Решив да си се подновам со нова камена пудра, оваа претходнава некои добри 2 години ја користам. Доста и беше. За Ideal Shade прочитав дека повеќето се задоволни, а откако ќе ја пробам ќе пишам и јас критика :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Е бас сакав да ви пишам дека обично се даваат тестери. Пошто тие во парфимериите мораат да имаат тестери, како инаку ке купиш пудра ако не ја пробаш убаво , посебно некоја поскапа.
    Барајте си тестерчиња ваше право си е а и не смеат да ги наплакаат. Имам другарка која работи во аптека и знам дека ако не си побараш не нудат си ги земаат за нив или ги раздаваат по другарки и блиски.

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    А користи ли некој камена пудра и која е добра?
    Деновиве сакам да си купам ама незнам каква. :wasntme:

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    81.691
    Една од подобрите камени за мене е на Менхетн.
    Имаат голем избор на нијанси, а и супер фиксираат.
    Цените се движат од 400 до 500 денари максимум.

Исто, ми се допаѓа и оваа на Боржуа, а немам поим колку чини - ја добив на поклон.

Добри камени пудри имаат и Авон и Орифлејм, од Орифлејм ја имам оваа и задоволна сум, најмерак ми беше дека ја фатив на попуст, а одделно беше околу 300 до 400 денари. :)

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Јас ја користам оваа и сум презадоволна.

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    И јас ја купив сега ... од пробата видов дека е ептен добра. Покривна е доста и лесна. Па ќе видиме. Инаку е 660 денари.

8. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Да не знае некој колку е пудрата Севнтин?

9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    92.156
    Околу 400 денари.

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Мислам дека сега е околу 450 денари некаде.

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. invincible.06

invincible.06 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    21
    Баш денес барав тестери и во шатци и еликсир и јокк нема ништо...има само за на лице место да си пробаш :( :( а ја пробав и убава е :$ ама сакав тестерче такво бар едно :(

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Ме замисливте сега со оваа пудрава над мене, јас ја купувам Натурал велвет на Севентин, а отприлика исто пари се, може и ќе ја купам. Се надевам дека покрива добро, сакам да ми се изедначува лицето, а не да биде како да мачкам помада. :D

И не знам зошто сите користите камена, гоу бек то бејсис бре пипл, :D мене па ми е многу, како да речам.... чудна камената пудра. Стопати подобро на мрсно/комбинирано лице е да ставате пудро во прав, мене ми се прави совршено лицето од течна плус пудра во прав.

А полошо нешто од девојка со мрсна кожа како шлака камена пудра, и и се прават точкички и груткички, нема. :x

На rossonerka, Trendafilka и Chocoholic им се допаѓа ова.
  13. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180
    Во декемврискиот број на Unique (списанието) има тестерче од Flower perfection пудрата на Bourjois, ако некој сака да ја проба пред да ја купи :)

На girl.23, KrystalTears и Doozy им се допаѓа ова.
  14. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.640
    пудрава ја имам купено уште одма кога излезе, имам мрсно лице и сите препорачуваат да се става камена пудра да ја впие мрснотијата, ама искрено пудрава ми е никаква.

Мислам дека само две нијанси се, нијансата ја погодив ама многу грдо ми делува кога ке се стави на лице, зациментирано ми изгледа лицето без разлика дали малку или многу ке ставиш, иако општо не користам камена пудра, за овие пари имаш многу други поквалитетни пудри пример онаа на менхетен за 400 денари

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Мислите не отрчав да купам Јуник ?! :D

Е, значи пудрава не е за мене, Буржоа, Буржоис, како и да се чита. Најслична е со таа Ревлон колор стеј, кој ја има пробано, знае за што зборувам. Искрено, јас се ужаснав откако си го видов лицето, јас имам прилично чисто лице, комбинирана кожа, неколку мрсни ткива - од тие белките и моментално една бубуљица.... Ама откако ја ставив пудрата, мајко мила! :x

Како да имав на секое ќоше нестиснати црнки, некои ситни бубуљичиња ми испаднаа од нигде и ми се направија такви грутчиња, топчиња, мислиш не сум се измила лице со години.

Мислам дека е за повозрасни жени, на мајка ми би и била совршена затоа што таа ја користи Ревлонот, ама за мене дефинитивно не е.

п.с. Го усрале Јуник, само реклами внатре. |(

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    12.120
    Дечки пудрата BOURJOIS FLOWER PERFECTION за сите типови на кожа ли е, дали би одговарала за мрсна кожа ? И пред се дали е за млада кожа,дали има повеќе бројчиња да видам дали ќе ми одговара на тенот ја купив на MAYBILINE не сум задоволна ич џабе пари фрлив :@ фала вии :*

17. Greenny

Greenny Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    39
    Имам мрсна кожа и ја користам пудрата на Менхетен во црна тубичка, ама некако ми е многу тешка и многу се познава дека имам ставено, сакам да ми препорачате некоја полесна пудра ама да е полесна и да прекрива :)

18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    ^^ Се сложвам со Дузи! И јас бев во четвртокот во Космо. ја пробав пудрава (мислам на Boujoirs Flower Perfection) и не сум задоволна баш. Имам прилично чисто лице, ретко кога ми се прават акни.
    Со пудрава како само крем да имав на лицево. :)

19. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Од неодамна купив пудра од Maxfactor miracle touch две во едно, значи течна и камена пудра во едно.Убаво покрива, воопшто не е тешка и доста сум задоволна. Ја купив 740 ден.

20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Мене оваа многу ми се погоди, ја користев летото ми ја донесоа од Лондон ама ја потрошив па се мачев со избор, купи пудра не ми прија и тако далје..
    Сега ќе си ја порачам пак да ми ја донесат, ама ќе си ја користам само за излегување и слични прилики па си барам некоја дневна пудра. Ете ќе ја пробав оваа на Буржоа сега па ме предомислувате и не знам на што сум..