Предобра е пудрата од Буржоа, не се нормални овие која од која поубава ги прават. А таман си купив сега брзо, не можам пак да купувам иначе одма би. Не ми е воопшто тешка, а покривна.
И јас долго време талкав и конечно си ја најдов совршената пудра за мене и преубава е и да ви кажам пре задоволна сум, веќе 1 година не ја менувам. за мрсна кожа ви ја препорачувам исто така е добра. ) И да се надоврзам погоре ако сакате тестери од пудрата на буржуа - flower perfection може да побарате во Космо на рекорд што е
и мене ме интересира која е поубава од овие на буржоа healiti mix,healiti mix serum или оваа новата flower perfection
Пудрите на Бoржуа се движат од 660 за новата flower perfection,720 до 800 на healiti mix и healiti mix serum,а био детоксот исто мислам дека е околу 800ден Прашав но никој неми одговори да ми ги спореди овие пудри со новата која е подобра
Јас еве да искажам задоволство од Ideal Shade камената. Ми се погоди, ептен ја бендисувам Некоја феминка имаше пишано дека кожата и ја прави како зацементирана - мој совет, нанесувајте ја со четка, поубав ефект има.
Ќе ви кажам за првите две, третата ја немам пробано. Првата е потечна, лесна и не покрива многу како втората, ама многу убаво го изедначува тенот, кога ќе ставите лицето изгледа свежо, но ако имате некои недостатоци (подочници, флеки и сл.) ќе мора да користите и коректор. Мириса убаво и одлична е за преку ден, ама може и навечер да се користи. Јас ја користам со коректор и камена пудра и топ ми е. Не е мат. Мислам дека нема да одговара за мрсна кожа. Втората е погуста, потешка пудра. Одлично прекрива,, го прави лицето убаво не мириса грдо и со самото тоа што е потешка јас ја користам само за навечер. Пишува на неа дека издржува 16 часа, ама не сум ја тестирала за толку долго. Мое мислење - ако ви треба пудра за секој ден изберете ја првата. Ако ви треба за навечер само тогаш втората.
Денес ја зедов ингрид пудрата за некои 160 денари, минерална била ко бајаги.. продавачката ми ја препорача.. па сега ќе видиме каква е
Сакав да ве прашам за пудрава дали денски се познава многу дека имате ставено и дали после некое време потемнува.А исто може ли да ми кажете некои информации за минерлната пудра на Боржуа!
Па јас ја користам и денски и навечер и не се познава на дневна светлина. Или па мене ми е премногу погодена и бојата и текстурата. Само знам дека откако ја сменив хелти миксот со оваа, добив многу комплименти
Имам спомнувано многу за пудрава, ама ајде пак во кратки црти - одлична е за комбинирана и мрсна кожа. Солидна покривност и трајност. Дава свежина на лицето и одлична е и за денска и за ноќна шминка.
Мене ме интересира нијансите како идат на пудрава ? Да тркнам да си купам Јуник најубаво.. И дали одговара за комбинирана кожа?
Јас ја користам, имав кажано тука, убава е, треба малку да се става, бидејки е густа и нема потреба многу да се нанесува на лице, долго време ја користам, мене ми се допаѓа и понатака ќе ја користам, секако додека ја има низ продавнициве кога ќе ја снема ќе му ја мислам за друга пудра