За мене Time plus - Seventine е многу добра пудра. Лесна е и хидратантна и за мене доволно покрива. Ја користев нешто повеќе од 6 години и сега сменив како да пробам нешто ново и се зафркнав. Најубаво иди си во парфимерија и пробај си ја сепак секоја кожа е различна.
Јас се мислам уште дали да ја земам , разгледав некња по Космо тука кај нас и имаше само една нијанса на други места немам побарано да ги видам нијансите мене ми одговараше и таа.. Сега уште да се убедам да ја земам Мојата кожа е нормална и супер ми одговара земав тестер...За комбинирана не знам и јас сум во потрага по уште информации бидејќи се мислам меѓу две
Навистина, и јас веќе незнам колку време ја користам и не ми иде на памет да сменам друга . Лицето никако не се презаситува од пудрава нема врска дека подолго време се користи . Jaс ја користам оваа од лево и ме интересираше дали само пакувањето е различно или и волуменот и состојките внатре??
Многу убава пудра за тие пари. (сега поскапена е околу 50тина денари). Не знам некој да се пожалил на таа пудра. Јас ја купував со години без размислување да менам некоја друга. Но сега има голем избор и сакам да менам и нешто друго, ми здосади севентинот, иако имам дома и од неа.
Читајќи ве се замислив и јас дали да ја земам да ја пробам Bourjois Гледам никој се нема пожалено. Јас сум ептен задоволна од мојата на Мејбилај, ама пуста желба пак да пробам нешто ново Е сега ме интересира дали некој знае која е за сува кожа, дали онаа Flower или Healthy Mix? Има некој со сува кожа што користела некоја од овие па да сподели како и одговарала? Знам дека и продавачката ќе ми каже што и како, ама сакам некој од лично искуство да пише
Сите пишуваат за Буржоата,јас ја имам пробано хелти миксот ама не ми се допадна зошто за пола саат ми светна лицето,а за оваа новата можеби треба да се проба.Моментално ја користам Менхетан клиар фејс и за секој ден е супер со малку камена пудра на Т зоната ќе стои подолго јас ја користам 70ката најсветлата
Мене во Космо кога прашував за разлики ми рекоа дека хелти микс е по покривна а flower mix е исто така покривна ама демек со заштитен фактор и за по не мазно лице, а таа овошната ко серум што е ми рекоа дека не покривала толку ама помагала за отстранување на недостатоци како црнки, акни и сл
Со оглед на тоа што имам сува кожа јас jа користам Helthy mix.Многу е добра ти ја препорачувам нема да се покаеш.Само еден совет:Внимавај на нијанста земи малце посветла од твојот тен затоа што после некое време потемнува и се прави голема разлика од природната боја на кожа.Позз
Леле епа значи дефинитивно продавачкиве во прафимерииве појма немаат што зборат! Оддамна се откажав од нивните совети. Хелти микс-от на Бурџоа е многу полесна пудра од Фловер прфекшнот. Ако ви треба само изедначен тен онадак изберете ја Хелти миксот,воопшто не е тешка за кожата а тенот го прави волшебно изедначен.Мислам дека е повеќе наменета за сува кожа,пошто му дава малку сјај на лицето,али сеа не збориме за мрсен сјај нели...него онака здрав,убав сјај. Фловер перфекшнот е попокривна,па ако имате проблем со акни и слично оваа е подобра.Плус е потешка и повише би рекла дека е за мрсна кожа,зашто го матира сјајот.
Преска бев во шатци и ги тестирав овие пудри и јас имам сува кожа healiti mix и healiti mix serum,а flower perfection ја пробав само на рака healiti mix пудрата е со средна до голема покриеност дава мат изглед на кожата и би рекла дека е за комбинирана кожа убаво мириса на овошје нијансите убаво се адаптираат за кожата имаш нијанси 52,53,54,55 и мислам 56 healiti mix serum пудрата е со слаба покриеност дава на кожата здрав сјај незнам како да опишам дава некоја свежина исто мириса на овошје имаш една нијанса помалку од оваа пудра 54 ја нема и е баш оваа пудра за сува кожа flower perfection ја пробав само на рака и колку што можев да ја тестирам а и забележам е дека е за мрсна кожа,дава мат изглед има поголема покриеност од овие пудри и е по густа па изгледа дека е и по тешка на лицето ( несакаа да ми дадат тестер за дома а имаше многу си побарав и ми вели нема ) јас се одлучив за healiti mix ке си ја купам утре немав доволно пари во мене е така се надевам дека ти помогнав малку али најдобро е да си пробаш тестер да си ја тестираш на твојата кожа п.с. ке заборавев ако купуваш иди во шатци имаат промоција на healiti mix пудрата гратис маскара ако успееш да си ја најдеш твојата нијанса со гратис иначе цената е 810ден за healiti mix и за серумот а за новата е 660ден намалена попустот е до 30.12 мислам колку што успеав да запомнам а за овие со гратис до залиха позз
Самото име ти кажува Не е тешка пудра, одговара најмногу на млада кожа. Мене ми беше првата пудра што почнав да ја ставам и мислам дека е идеална за кожа која сеуште не е навикната на пудра. Не треба веднаш да се почне со тешки пудри кои го заситуваат лицето и можат да предизвикаат иритација. За пудрава ќе сретнеш најразлични мислења. На едни им е супер, на други им личи на паштета, трети не можат да си најдат соодветна нијанса... Мене лично ми е убава, и сеуште ја користам за излегување лево десно. Ги имам и двете нијанси и ги мешам со четка за да ја добијам правата нијанса која би му одговарала на мојот тен. Пробај, па види дали ќе ти одговара. И онака има смешна цена
Еве ги нијансите на Хелти микс од Буржоа.. Тешко ќе се одлучам која ми одговара. Ја користи некој beige да ми каже отприлика збор два..
И јас ја користам таа од лево. Значи ми одговара многу, трае доста и покрива. Не е тешка. Само не знам дали уште ја има истата? Последен пат ја немаше во Реплек.
колку пари е пудрава?[/quote] Јас одамна ја имам купувано и беше некаде 600 и нешто ден. Сега не знам колку се.[/quote] А од каде ја купуваш,јас од одамна сакам да си ја купам ама никогаш немаат тестери во Зегин и незнам која нијанса би ми одговарала.
Јас ја користам Light Beige и според мене таа нијанса повеке одговара за вечерни излегувања.Јас кога ја ставам преку ден ми е темна а со оглед на тоа дека после некое време потемнува би ти ја препорачала Vanilla.Е сега зависи од тоа ти дали користиш пудра повеќе преку ден или навечер.... Се надевам дека ти помогнав барем малку Позз