Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    За мене Time plus - Seventine е многу добра пудра. Лесна е и хидратантна и за мене доволно покрива. Ја користев нешто повеќе од 6 години и сега сменив како да пробам нешто ново и се зафркнав. Најубаво иди си во парфимерија и пробај си ја сепак секоја кожа е различна.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Brojce

Brojce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    19

Јас се мислам уште дали да ја земам , разгледав некња по Космо тука кај нас и имаше само една нијанса на други места немам побарано да ги видам нијансите мене ми одговараше и таа.. Сега уште да се убедам да ја земам :D Мојата кожа е нормална и супер ми одговара земав тестер...За комбинирана не знам и јас сум во потрага по уште информации бидејќи се мислам меѓу две :D

3. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    девојки препорачајте ми некоја добра пудра во прав?? Ја користел некој таа на Аура?? Фала. :)

4. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    6.772
    Навистина, и јас веќе незнам колку време ја користам и не ми иде на памет да сменам друга . Лицето никако не се презаситува од пудрава нема врска дека подолго време се користи . :)
    Jaс ја користам оваа од лево и ме интересираше дали само пакувањето е различно или и волуменот и состојките внатре?? :?:

Прикачени фајлови:

5. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Многу убава пудра за тие пари. (сега поскапена е околу 50тина денари).
    Не знам некој да се пожалил на таа пудра. :)
    Јас ја купував со години без размислување да менам некоја друга. ;)
    Но сега има голем избор и сакам да менам и нешто друго, ми здосади севентинот, иако имам дома и од неа. :lol:

6. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Читајќи ве се замислив и јас дали да ја земам да ја пробам Bourjois :) Гледам никој се нема пожалено.
    Јас сум ептен задоволна од мојата на Мејбилај, ама пуста желба пак да пробам нешто ново :)

Е сега ме интересира дали некој знае која е за сува кожа, дали онаа Flower или Healthy Mix?
    Има некој со сува кожа што користела некоја од овие па да сподели како и одговарала?
    Знам дека и продавачката ќе ми каже што и како, ама сакам некој од лично искуство да пише

7. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Сите пишуваат за Буржоата,јас ја имам пробано хелти миксот ама не ми се допадна зошто за пола саат ми светна лицето,а за оваа новата можеби треба да се проба.Моментално ја користам Менхетан клиар фејс и за секој ден е супер со малку камена пудра на Т зоната ќе стои подолго јас ја користам 70ката најсветлата [​IMG]

8. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    6.643
    Мене во Космо кога прашував за разлики ми рекоа дека хелти микс е по покривна а flower mix е исто така покривна ама демек со заштитен фактор и за по не мазно лице, а таа овошната ко серум што е ми рекоа дека не покривала толку ама помагала за отстранување на недостатоци како црнки, акни и сл :D

9. sweettwist

sweettwist Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    219
    Со оглед на тоа што имам сува кожа јас jа користам Helthy mix.Многу е добра ти ја препорачувам нема да се покаеш.Само еден совет:Внимавај на нијанста земи малце посветла од твојот тен затоа што после некое време потемнува и се прави голема разлика од природната боја на кожа.Позз :D :wasntme:

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Леле епа значи дефинитивно продавачкиве во прафимерииве појма немаат што зборат!
    Оддамна се откажав од нивните совети.

Хелти микс-от на Бурџоа е многу полесна пудра од Фловер прфекшнот.
    Ако ви треба само изедначен тен онадак изберете ја Хелти миксот,воопшто не е тешка за кожата а тенот го прави волшебно изедначен.Мислам дека е повеќе наменета за сува кожа,пошто му дава малку сјај на лицето,али сеа не збориме за мрсен сјај нели...него онака здрав,убав сјај.
    Фловер перфекшнот е попокривна,па ако имате проблем со акни и слично оваа е подобра.Плус е потешка и повише би рекла дека е за мрсна кожа,зашто го матира сјајот. :)

На Krisi и AlicaInWonderland им се допаѓа ова.
  11. LuDaChA22

LuDaChA22 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    29
    Young derm за која возраст е? И колку чини? Добра ли е за 14-15-16 годишни?

12. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    Преска бев во шатци и ги тестирав овие пудри и јас имам сува кожа healiti mix и healiti mix serum,а flower perfection ја пробав само на рака
    healiti mix пудрата е со средна до голема покриеност дава мат изглед на кожата и би рекла дека е за комбинирана кожа убаво мириса на овошје нијансите убаво се адаптираат за кожата имаш нијанси 52,53,54,55 и мислам 56
    healiti mix serum пудрата е со слаба покриеност дава на кожата здрав сјај незнам како да опишам дава некоја свежина исто мириса на овошје имаш една нијанса помалку од оваа пудра 54 ја нема и е баш оваа пудра за сува кожа
    flower perfection ја пробав само на рака и колку што можев да ја тестирам а и забележам е дека е за мрсна кожа,дава мат изглед има поголема покриеност од овие пудри и е по густа па изгледа дека е и по тешка на лицето ( несакаа да ми дадат тестер за дома а имаше многу си побарав и ми вели нема :devil:)
    јас се одлучив за healiti mix ке си ја купам утре немав доволно пари во мене :$
    е така се надевам дека ти помогнав малку али најдобро е да си пробаш тестер да си ја тестираш на твојата кожа
    п.с. ке заборавев ако купуваш иди во шатци имаат промоција на healiti mix пудрата гратис маскара ако успееш да си ја најдеш твојата нијанса со гратис иначе цената е 810ден за healiti mix и за серумот а за новата е 660ден намалена попустот е до 30.12 мислам колку што успеав да запомнам а за овие со гратис до залиха
    позз :)

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366

колку пари е пудрава?

14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Самото име ти кажува :)
    Не е тешка пудра, одговара најмногу на млада кожа.
    Мене ми беше првата пудра што почнав да ја ставам и мислам дека е идеална за кожа која сеуште не е навикната на пудра. Не треба веднаш да се почне со тешки пудри кои го заситуваат лицето и можат да предизвикаат иритација.
    За пудрава ќе сретнеш најразлични мислења. На едни им е супер, на други им личи на паштета, трети не можат да си најдат соодветна нијанса... Мене лично ми е убава, и сеуште ја користам за излегување лево десно. Ги имам и двете нијанси и ги мешам со четка за да ја добијам правата нијанса која би му одговарала на мојот тен.
    Пробај, па види дали ќе ти одговара. И онака има смешна цена :)

15. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Еве ги нијансите на Хелти микс од Буржоа.. Тешко ќе се одлучам која ми одговара. Ја користи некој beige да ми каже отприлика збор два..

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    И јас ја користам таа од лево. Значи ми одговара многу, трае доста и покрива. Не е тешка. Само не знам дали уште ја има истата? :?: Последен пат ја немаше во Реплек.

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Јас одамна ја имам купувано и беше некаде 600 и нешто ден. Сега не знам колку се.

18. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Vichy-aera teint e 600 денари?
    А за постара кожа е наменета или? Мислам 20+ :?:

19. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    колку пари е пудрава?[/quote]

Јас одамна ја имам купувано и беше некаде 600 и нешто ден. Сега не знам колку се.[/quote]

А од каде ја купуваш,јас од одамна сакам да си ја купам ама никогаш немаат тестери во Зегин и незнам која нијанса би ми одговарала.

20. sweettwist

sweettwist Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    219
    Јас ја користам Light Beige и според мене таа нијанса повеке одговара за вечерни излегувања.Јас кога ја ставам преку ден ми е темна а со оглед на тоа дека после некое време потемнува би ти ја препорачала Vanilla.Е сега зависи од тоа ти дали користиш пудра повеќе преку ден или навечер.... :D Се надевам дека ти помогнав барем малку Позз :*