Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Јас ја земав Хелти миксот зошто е лесна. Убаво ми стои на лицето, природен изглед и дава на кожата. :)

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  2. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Ееее едно прашање ми се мота низ глава па тука да се обратам за помош :D
    Сигурно некој го има користено пан стикот на макс фактор. Таман се спремав да го купам неделава ама гледам многу другарки го користат како коректор, а некои го користат и наместо пудра. Ме интересира, дали се нанесува само како основа, или може да се користи наместо пудра (нормално не да се нашлакаш цела, нападно). Впечатоци чисто...
    И дали има шанси да сијаш отпосле :o Стално си користам течна пудра, немам искуство со стикови.. :$

3. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Го користев долго време ама само како коректор. Мислам дека ќе ти биде многу тежок ако го нанесуваш на цело лице како пудра. Ако имаат другарките, земи од некоја пробај еднаш да видиш како ќе ти биде. А како коректор можам да тврдам дека е еден од најдобрите. Да ми се потроши овој од што го имам од Авон и се враќам на Макс факторот :up:

4. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Јас сум слушнала многу пофални зборови за овој стик,а ке може да ми кажете која цена е???

5. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Пан стикот е коректор, дефинитивно како коректор е одличен, многу е тежок за пудра.
    Ќе се зацементираш така.
    А за коректор само пофални зборови.
    Јас го користам година дена и при крај е, кај и да е треба да си земам околу 400 денари е.

Мене ме интересира за минералните пудри. Дали се препорачливи за сите видови лице?
    Читам хидратантен крем да се стави многу и потоа се става од пудрата.
    Јас кога купувам пудра најбитно ми е да е за сува кожа.
    Дали има минерална пудра за сува кожа?
    Мене ме нервира кога ќе ми речат пудрава е одлична за сите видови кожи. Како може да ми одговара мене со многу сува кожа и на некоја со апла мрсна? Неможе! :)
    Затоа ме интересира дали минералниве имаат поделби во однос на видот на кожата?

6. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.671
    Допаѓања:
    4.628
    Ќе може да ми препорачате пудра од Голден Роуз не сум нешо при пари периодов а ми треба

7. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Моментало ја користам оваа пудра на Голден Роуз. Доволно е густа, покрива убаво, а сепак лицето не изгледа како гипсирано. Ептен сум задоволна.

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Ја користам оваа :[​IMG].
    Не е тешка, како основа е за пудра.Најдобра пудра што сум ја користела до сега.И не е многу скапа 350 ден ја зедов

9. pisatelka

pisatelka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    22
    [​IMG] Ја користев оваа на макс фактор долги години, преубава е, меѓутоа пудрата која што случајно ја пронајдов е Estee Lauder Double Wear, најсовршено нешто, ја препрачувам на сите кои што можат да си ја дозволат и кои имаа проблеми со лицето, како акни, лузни и сл. Јас имам проблеми со акни и црвенила, но кога сум покриена со оваа пудра лицето ми е соврсхено, ја обожавам![​IMG]

10. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Mислење за оваа пудра,ако некој ја има користено????????
    Essence-Mattifying Compact Powder

11. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.671
    Допаѓања:
    4.628
    Која цена е?

12. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Ја имам користено Golden Rose ...ја купив 240 д , а ја имаше и во помало пакување идеше некаде 15 мил. и беше 120 д :)

13. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Јас ја земав од продавницата на Голден Роуз на Рекорд за 270 денари, па побарај и на други места може да ја најдеж и поевтино.

14. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Се согласувам за Севнтин единствена пудра која доволно покрива а воедно има и смирувачки ефект, направена е врз база на пчелин восок, а ако сакате попрофесионална а убава пудра Ревлон колор стау, и Лореал.

15. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Девојки, дали некоја ја користела пудрава:

16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Девојки, ве молам за мислење.
    Користам пудра на Есенс, пишував дека ми е убава, ама на почетокот. Сега како крем да ставам. Ништо не ми покрива. Пред неа имав Импала, па оваа беше подобра од неа. Ама со тек на време гледам дека не ми прави разлика дали имам пудра или не на изглед. Лицето исто ми изгледа, а мене пудрата за тоа не ми треба. Ми треба да ми ги покрива мозолчињата. Да напоменам дека Есенсот ја зедов и поради тоа што ја кажуваат како козметика за помлада кожа.
    Знам дека сите имаме различни видови кожа и ако на една убаво и стои, на друга нема. Ама сепак ве молам за мислење: пудра која покрива за помлада кожа.
    Не е важно колку пари е, ама ако ја знаете цената наведете ја.

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    81.691
    WhiteAngel, пудрите на Есенс намерно се такви, дека се погодни за млада кожа на која не и` требаат екстремни корекции во однос на покривањето на неправилностите. :)
    За млада кожа супер е и Manhattan Clearface, само попогодна е за комбинирана до мрсна кожа, а помага и за контролирање на мозолките бидејќи имаше цинк чинам. Цената е до 350, 400 денари максимум.

Golden Rose имаат солидни пудри, а и не им се скапи воопшто.
    Ако ме прашуваш мене, би ти ја препорачала Bourjois - Healthy mix, доколку имаш сува и Bio Detox, доколку ''страдаш'' од комбинирана-мрсна кожа. :D
    Малце им се солени цените, ама си вредат - барем по мое мислење. :)

Неколку страни наназад имаше подетално објаснување за оваа и пудрата на Лореал со црвеното капаче.
    Повеќето беа задоволни, ама најдобро да си пробаш во парфимерија пред да ја купиш, оти и не е баш ефтина. :wasntme: А во Космо имаше некаква понуда со пудрава, ако ја купиш добиваш гратис кармин, ама не ме фаќај за збор, не сум сигурна дали беше со оваа пудра. :D

На WhiteAngel и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  18. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас не користам многу пудра, но кога ќе имам потреба употребувам пудра на Севнтин и сум задоволна бидеjки се покрива.

19. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    WhiteAngel се сложувам со Мишела, јас ја земав хелти миксот. Цената е солена ама јас ја начекав во Шатци заедно со маскара за 800 .Можеби уште ја има, можеш да си провериш :)

На WhiteAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    A нели поназад зборуваа дека хелти мискот и био детоксот не се многу покривни, попогодни се за израмнување на тенот? Или јас сум грешка :?:

И уште едно прашање.. seventeen natural velvet е за сува кожа?