Девојки, на Римел пудрата, за каква кожа е наменета? Викате со камилица е, при крај сум со Мејбилајнот, би ја пробала
Јас денеска купив пудра од Севнтин новата Seventeen Velvet , и еве сега пред малку ставив ми се допаѓа како изгледа. Добро покрива , одозгора си ставам и камена пудра од Max Factor-creme puff и перфектно е . Претходно користев од maybelline ама малце ми беше тешка за моево лице , а и немам потреба од големо покривање. Не сум задоволна од Тајм на Севнтин , многу е течна и лесно се бриши па затоа оваа ја зедов да видам како ќе се покажи вечерва инаку 620 денари е од парфимерија и засега е супер.
Каква кожа имаш? И ај понатаму ако сакаш, напиши збор-два колку трае на лицето, колку е покривна и сл. Јас денес се мислев меѓу оваа и менхетен клиар, ама и двете не ги најдов па си ја земав менхетен во црната тубичка.
Која пудра би ми препорачале, да покрива добро и да е наменета за сува кожа ? Колку пудри имам сменето и никако да ја најдам соодветната
Ревлон Колор Стеј е уште погуста, а богами и Менхетн во црната тубичка е доста густа. Зависи како располагаш со финансиите и колку си расположена да дадеш, барем изборот на пудри за сува кожа е огромен. Менхетн (во заобленото тубиче), околу 400 денари, Тајм плус на Севнтиин - 450д., Боржуа (Хелти микс) - до 850 денари, пудрите на Голден Роуз се прилично солидни, а и не се многу скапи - 300 и некој денар плус или минус. Мејбилајн дрим сатин беше за сува кожа, ама стварно не знам колку чини. И Ревлон имаат пудри за сува кожа, некаде до 900 денари беше мислам. Исто и онаа на Дебора со розевото капаче, nude perfection, околу 600 денари е и одговара за секаков тип на кожа.
Гледав пудри пред некој ден и се заљубив во Ревлон фото реди.Леле луѓе како покрива,ни вени ни капилари ништо не се познава,а не е како паштета да си ставил.За малку ќе ја купев иако Колорстејот ми е полна,само 1500 не ми се фрлаа некако...ама уште ме копка хахаха ќе видам
Девојки ако некоја сака да ми направи услуга....некој што користи Делине пудра да ми пише ЛП да прашам нешто
jas ja koristev deline izvesno vreme i ne mi se dopadna, pocnaa da mi se izleguvaat akni prestanav da ja koristam moeto lice povtorno e cisto no sekako ne mora da znaci deka i tebe ke ti se sluci istoto site imame razlicna koza ) sega ja koristam pudrata na loreal i navistina sum zadovolna http://www.loreal-paris.it/make-up/occh ... e-140.aspx [mod-kirilica:339ykmcm][/mod-kirilica:339ykmcm]
Велиш 690 ја купуваш во зегин? Јас треба да купам пудра, имам користено ревлон, задоволна сум, сега користев артедко, до сега е најдобра, плус многу покрива, ама околу 900 денари е. Равлонот поефтин е значи. И велиш покрива, бидејќи јас имам чисто лице ама имам мал белег и со артедкото го покривав, па затоа ми треба некоја што многу покрива. Инаку артедкото ми трае по 4 месеци, ама не сум при пари месецов, а пудра речиси и немам.
Jaс ја користев порано и таа менхетн во црната тубичка што ја имаш ти купено и ене ја , уште ми стои пола ...Ептен е сува и таа пудра наменета за многу мрсна кожа. И по користење на пудрава ако имаш суво лице уште посуво ти се прави . Јас морав да ја мешам со потечна пудра за да можам барем некако да ја искористам да не ми бидат за џабе фрлени парите. А инаку за оваа Севнтин пудрава да ти кажам вчера имав ставено и добро покрива. Не како Мејбилинот ама барем поприродно изгледа. Јас имам сува кожа , само Т зоната ми е помрсна ( делот околу носот и челото)..и кога ќе ја ставам пудрава пак ми е мрсен тој дел и затоа си ставам камена пудра . Се надевам помогнав
Зошто мејбилајн тешка пудра??? гледам коментари според мене таа е една од најлесните пудри доста течна е и не ја осекаш на лицето,зборувам за онаа што е за комбинирана кожа, а воопшто не се познава дека имаш пудра презадоволна сум иста е како буржоа онаа новата што беше намалена за новата год само разликата е во цената а освен тоа буржоата е потешка со оглед дека е 16 часовна. Тешките пудри се секогаш густи и пред се многу покриваат го гипсираат лицето а тоа секако штети, некогаш не е се и во цената
Јас ја имам фото реди и не сум толќу задоволна подобра е колор стеј во шатце со 10% попуст ти е 1100 ама искрено не вреди Велиш 690 ја купуваш во зегин? Јас треба да купам пудра, имам користено ревлон, задоволна сум, сега користев артедко, до сега е најдобра, плус многу покрива, ама околу 900 денари е. Равлонот поефтин е значи. И велиш покрива, бидејќи јас имам чисто лице ама имам мал белег и со артедкото го покривав, па затоа ми треба некоја што многу покрива. Инаку артедкото ми трае по 4 месеци, ама не сум при пари месецов, а пудра речиси и немам.[/quote] Која на артдеко ја користиш баш се мислев сега некоја од течните од нивните да земам некоја имам комбинирана накај мрсна кожа која ми ја препорачуваш?
Која на артдеко ја користиш баш се мислев сега некоја од течните од нивните да земам некоја имам комбинирана накај мрсна кожа која ми ја препорачуваш?[/quote] Јас имам сува до нормална,ја користам Artdeco Rich Treatment Foundation и сум презадоволна.
Епа ај кажете некоја пудра до 1000 денари за комбинирана кожа,а да не е Ревлон колорстеј и Менхетен??Значи по можност некоја да не е како со брашно внатре како Менхетенот...И коректор некој добар успат кажете
Според мене од сите што сум ги пробала до сега надобра ми е Маx Factor. Ама најмногу за ноќна шминка. Оваа е 700 денари и според мене е најдобра. и Моја препорака е сепак, сите ја фалат менхетен мене ама ич не ми одговараше на кожата.
Јарец, мислам дека Ревлон е најдобра пудра за комбинирана кожа. Loreal немам пробано, ама читав негативни коментари, па не ни планирам да експериментирам со неа, а за Менхетн-от потполно се сложувам, мене лицето лом ми стана - масните делови ми беа прилично нормализирани, ама сувиот дел (образите) ги осеќав затегнати, дури и дехидрирани, пресушени. Како што чачкам по блогови, парфимерии и се распрашувам, дефинитивно нема споредба со Ревлонот - ако ја имаш, немој да ја менуваш. Јес да е малце потешка пудра, ама најдобра е за комбинирана - мрсна кожа. Женска, една или две страни поназад имам наведено мал милион пудри за сува кожа, заедно со цени. Moжеш да се вратиш да си разгледаш, да не се повторувам на секоја страна исто.