Дечки а пудра за црвена кожа ( мислам имам црвенило на образите кое ми е од раѓање) некоја да ми препорачате? А за подочници што користите? Фала многу
Јарец, мислам дека Ревлон е најдобра пудра за комбинирана кожа. Loreal немам пробано, ама читав негативни коментари, па не ни планирам да експериментирам со неа, а за Менхетн-от потполно се сложувам, мене лицето лом ми стана - масните делови ми беа прилично нормализирани, ама сувиот дел (образите) ги осеќав затегнати, дури и дехидрирани, пресушени. Како што чачкам по блогови, парфимерии и се распрашувам, дефинитивно нема споредба со Ревлонот - ако ја имаш, немој да ја менуваш. Јес да е малце потешка пудра, ама најдобра е за комбинирана - мрсна кожа. Всушност јас имам друг проблем со пудриве,ревлонот ми е најпогоден зошто нема трошки,ама имам проблем воопшто со сите пудри за мрсна кожа.Јас коа го чистам лицето за да нанесам пудра ми е многу суво,дури како лушпи ми се прават,па морам да ставам дебел слој на крема инаку нема да ми се стави пудрата како што треба ми прави суви делови,како лишаи,е сега чим ставам крема после тоа џабе е пудрата против мрснотијата пак си свети,ако не да ми препорачате некоја добра подлога за пудра...не знам во што е проблемот...
Ако ти одвовара ревлонот не је менувај! КОја пудра и да ја ставиш па и подлога ќе ти направи да светиш. Над течната, стави малку пудра во прав за да не светиш премногу, јас така прваам. Мене сите креми ми се мрсни, и после пудрата ми свети лицето секако!
Ставам и камена,ама морам претходно пола кило крем да ставам да можам да ја намачкам,ќе терам вака нема друго
Јарец, јас имам сува кожа па ми се случува потполно истото. Но ако го оставиш кремот 5-10 минути убаво да се упие мислам дека нема да имаш проблеми, пудрата ќе се нанесе секако убаво бидејќи лицето е хидрирано, но нема вишок на крем кој потоа ќе ја „растопи“ пудрата на некој начин. И стави малку камена пудра, па после 15тина минути уште еден тенок слој камена или пудра во прав.
Имам сува кожа ... Си ја земав оваа пудра баш денес .. И супер е како шо ми е сува кожава со акни и покрива и се... Во комбинација со К.Арли камената ... Па ке видиме понавака како ке се покажи ))
Jас ја користам оваа пудра..имам цхисто лице но ја користев пудрава за да добијам свезина..меѓутоа после една недела цело цхело ми се исфрла со бубуљици. и од тогаш дојдов до ѕаклуцхок дека не е квалитетно се што е познато и скапо. Пс. иѕвинете за Цх..и таквите,ама таков ми е фондот.
Ја користам Manhattan Perfect Adapt Make Up и сум задоволна од неа, се адаптира на моето лице и не се познава дека имам ставено пудра воопшто
Значи имам нормално до суво лице, со некое црвенило (како капилари). Ми треба пудро кое убаво покрива. Сум пробала многу: Impala, Seventeen, од Avon, ама сеуште го немам пронајдено вистинското кое ми одговара. Веќе сум очајна
Spoiler Задоволна од оваа „нова“ компактна пудра на Авон Совршено ми одговара на тенот, и што е најбитно ја фискира течната пудра па и по 5-6 саати некни лицево ми беше џам без масен сјај Дури и со Дебора олку не сум издржала, а бев салам нашминкана, јадев скара и седев на топло цела вечер Уште еден доказ дека не мора да е скапо за да е убаво
би те замолила да ми кажиш дали пудрата е за комбинирана кожа или? јас имам проблем при избор на пудри, на т зоната мрсна кожа, а образите ептен суви фала
Ја земав оваа, ставив само еднаш досега и како за почеток ми се чини добра. Дали некоја од вас ја има користено? Споделете искуства...
Ја користам подолго време импалата, задоволна сум па коа ќе се потроши, планирам некоја друга да си земам.
Вака, на мојата пудра пишува дека е за секаков вид на кожа. И јас имам сува кожа на образите и кога ја ставам пудрава, не ми го мрси лицето и не се познава дека имам пудра. Сепак зависи, ако прво ставам помада па пудра, знае да светне лицето, па поминувам со камена пудра одозгора и решен проблем. Јас ја купив од Unique, и баш тогаш имаа девојките презентација и можев да ја пробам на лице место. Претпоставувам дека и на другите места има тестери и слично. Не се купува пудра тукутака, секое лице е различно, ако имаш можност, прво тестирај ја
Другарка ми ја користи,а има комбинирано лице,исто мрсна т зона,цел ден и издржува не и мрда.А за разлика од црната Менхетен оваа полесно се размачкува,не е толку тешка
Јас сум нова на форумов, внимателно ве следам веќе некое време па решив и јас да споделам нешто со вас. Долго време барав соодветна пудра за моето лице и конечно успеав. Deborah - Color Copy дефинитивно е пудрата која одговара на моето лице. Имам нормална до комбинирана кожа