Ревлон, дефинитивно. Доколку ти е скапа, добра варијанта е и Менхетн-от, ама има голема разлика во структурата, некако побрашнеста е.
Ве молам кажете ми дали некој ја пробал ПРИЛАГОДЛИВАТА течна пудра од Орифлеим. Каква е? ( И околу нијансите да ми кажете).
Два часа ја читам темава и неможам да ја дочитам, па ако може некој доколку ги користел следниве пудри да ми препорача која е подобра и цена. Има сува до нормална кожа, повеќе накај сува ми иде. Немам проблематично лице, значи чисто ми е, ама има проблеми со тенот и подочнаци. Пудрава ми е потребна за изедначување на тен, но и за покривање бидејќи имам мал белег, ама сепак ми смета. И следува битниот детал, сакам пудрата да е лесна, доколку е возможно тоа, бидејќи и онака имам бебешко мазно лице и несакам да му шлакам тешки пудри, ама за мој вкус само такви се. Е сега се двоумам помеѓу: Revlon Color Stay Artdeco Rich Treatment Foundation или било која од Artdeco, сеедно, и Vichy Artdeco и Revlon имам користено, од Arteckoto сум презадоволна, ама ми ја фалат многу на Vichy. Па според ваши искуства која ми ја препорачувате?
Уште при недочитан пост си реков: Ревлон! (Јас би избрала Ревлон). Јас сум за Ревлон или за Виши. Сепак меѓу овие две повеќе одлучува цената, бидејќи Виши е поскапа. Ревлон не е многу лесна пудра, а Виши мислам дека има поквалитетен состав и е полесна споредено со првата. Најдобро побарај си тестер од дветте. Бај д веј, Виши е најефтина во Зегин (барем последно кога бев, така беше).
Знам дека ја има во Зегин, однсно и двете ги има таму. Разликата можеби е во цената, ама ете и во составот, ама ајде за лице не се штеди, па доколку Vichy е полесна, ќе ја земам неа. Друг со искуства .
Девојки а каква пудра е VICHY, дали е за мрсно лице и дали е лесна пред се, колку и е цената? Ви благодарам
Пред некоја година ми падна во рака тестерче од истава... Прекрасна е, мислам дека го изгребав до последна капка. Тогаш беше прилично скапа, скоро 800 ден. па се размислив за купување Супер покрива, не е приметна, и многу нежно го прави лицето Неколку страни поназад ја прочитав Stay matte на Rimmel... Одлична е, убаво изедначува, лесна е, а и ефтина. Од прво ми беше криво што нејсветлата нијанса па и не е баш најсветла, ама супер испадна, многу убаво изедначува. Има примеси на камилица, крставица и памук. Мене и ми има баш пријатен мирис на камилица.
Каде можам да ја најдам пудрава??? Утре планирам да отидам во Веро (новото што е блиску до железничка) и во ГТЦ. Знае ли некој дали ја има таму и колку пари е ???
Пудрава е за изедначување на тенот, не покрива многу оти е лесна пудра, има 5 нијанси и е околу 450 ден.
Некој спомна дека Ревлон во Зегин била 600 ден? Навистина тоа? Јас бев денес во Зегин Кисела Вода таму немаа Ревлон
Прочитав едно многу добро review на една српска блогерка,за Хелти Миксот на Буржоа,па да го споделам со вас.Се надевам ќе им помогне на оние кои се мислат околу пудрава.Текстот е превземен затоа е на спрски,нема смисла да го преведувам,мислам дека сите разбираме Bourjois Healthy Mix Foundation - recenzija / Review Ovaj proizvod se na tržištu nalazi svega godinu dana, a već je uspeo da napravi veeeeliki boom! Predstavljam vam jedan od meni omiljenih (ako ne i omiljeni) kozmetički proizvod nižeg cenovnog ranga. O ovom puderu je urađeno mali milion recenzija, ali ja ću zažmuriti na jedno oko, nadajući se da postoji još devojaka koje nisu čule za njega ili koje se možda premišljaju oko njegove kupovine).. Healthy Mix se nalazi u uskom, providnom, plastičnom pakovanju, a dolazi uz pumpicu (što nije slučaj kod svih pudera, pa ni onih high end), tako da je samo korišćenje veoma jednostavno i praktično. Da bi prekrili lice, potrebna su 1-2 pritiska na pumpicu, a pakovanje je klasično, od 30 ml. Prvo što se primećuje kod HM-a je fantastičan voćni miris, što je i logično, s obzirom da se puder sastoji iz 4 ključna sastojka - 4 vrste voća, i to: kajsija - koja koži daje sjaj (miris koji dominira) dinja - pruža hidrataciju jabuka - kao antioksidant đumbir - daje koži energiju Ono što je veoma bitno jeste da ne sadrži bilo kakvu vrstu parabena, a i hipoalergen je proizvod (nema iritacija i alergija), i oil free je, što je bilo i presudno da ga počnem koristiti u neograničenim količinama) Ovaj puder je veoma lagan (na šta i nismo bas navikli kod pudera nižeg cenovnog ranga.. bar ne ja), veoma, veoma lak za nanošenje, kako prstima, tako i četkom (prednost bih dala 'tvor' četki u odnosu na klasičnu ravnu, pljosnatu četku za nanošenje tečnog pudera, prvenstveno zbog uštede proizvoda, ali i zbog efekta koji tvor četka pruža). Daje srednju pokrivenost sa polu-mat završnim efektom koji je i više nego besprekoran!!! Naravno, ukoliko želite veću pokrivenost, možete je onda jednostavno dograditi dodatnim nanošenjem pudera, a na licu opet neće izgledati veštački, previše i gnjobavo! U mom slučaju moram demantovati Bourjois koji garantuje postojanost na licu od16h, mada dajem im VEEEEEELIKI + i za mojih 8h! Dakle, HM nije ni previše sjajan, ni previše mat, već savršena zlatna sredina ..koža izgleda zdravo i sveže (pa ujedno potvrđujem i onih 70% svežine na licu, koji Bourjois garantuje), a da pri tome ne dolazi do naglašavanja bilo kojeg nedostatka koji imate na licu (pore, bore, bubuljice, fleke). Podjednako ga dobro podnose i suva, i normalna i masna koža. Ja imam kombinovanu ka masnoj koži i MRZIM bilo kakav oblik prosijavanja na licu (znam da mnoge devojke dobro znaju o čemu govorim), a HM čak i sam uspeva da sve to iskontroliše. Kod nas je dostupan u 5 nijansi (od ukupno 8 koliko se proizvodi; br. 51-5, i to od 52 (koja je najsvetlija) do 56 (najtamnija). Nijanse 52, 54 i 56 su namenjene devojkama sa rozikastim podtonom kože, a 53 i 55 onima sa žućkastim podtonom. Za devojke koje imaju baš, baš beli, onaj najsvetliji ten, nažalost imam ne tako dobru vest - br. 51 se ne uvozi (rešenje bi se moglo pronaći u mixu sa nekim svetlijim puderom koji se može pronaći kod nas). Healthy Mix me po svojoj strukturi, ponašanju na koži i finalnom efektu jaaaaako podseća na Chanel Mat Lumiere, a s obzirom da se on već duže vreme nalazi na mojoj listi želja, više sam nego srećna što sam pronašla trenutnu zamenu. Inace, nije slučajnost što ova dva pudera podsećaju jedan na drugog...naime, proizvode se u istoj fabrici, a poznato je da je Bourjois Chanel-ov podbrend. Cena- 1370 dinara Kad smo vec tu, vredi pomenuti i HM korektor. U odnosu na voćni miris pudera, on je potpuno neutralan. Dolazi u plastičnoj tubici sa malo povećim otvorom, pa preporučujem opreznije rukovanje ). Nalazi se u pakovanju od 10 ml. Lako se razmazuje i stapa sa kožom, a ujedno se ne uvlači u pore oko očiju. Naročito je dobar za devojke sa tamnijim podočnjacima. Proizvodi se u 3 nijanse (51-53) od kojih se kod nas mogu pronaći samo 52 i 53. Cena- oko 850 dinara Ono što vredi pomenuti je da postoji i posebna ponuda, gde za 1370 dinara možete dobiti oba ova proizvoda, ali jedino u nijansi 53 (puder) i 52 (korektor), što i nije toliko loše, s obzirom da većini devojaka odgovaraju upravo ove dve nijanse. Na ovu ponudu sam naišla u Jasmin parfimerijama i u parfimeriji Pafos u Novom Sadu.
Пудрава е погодна за секаков тип на кожа, меѓутоа мислам дека најмногу им одговара на оние со нормална до сува кожа. Прилично лесна пудра е, со солидна покривност и чини некаде 300 до 350 денари. Еј, да - што се однесува до постот на МиссНезависна, да надополнам мааалкунѕа. Можам само да ве израдувам (мислам, оние кои имаат светол тен како мојот ), дека кај нас ја има и нијансата 51. Барем ја имаше во Шатци кога ја тестирав Хелти Миксот и Дитоксот (имаше и од двете). И ме интересира, има ли девојки со масна кожа кои ја користат пудрава (Хелти Микс), за да ми потврдат или негираат дали е точно горенаведеното, дека е баш погодна и за комбинирана до мрсна кожа? Некако too good to be true ми изгледа, бидејќи пудрава е мошне лесна за да не просјае лицето, па макар и со малце камена, или ?
^Јас имам комбинирана кожа,и дефинитивно ми е каде-каде подобра од Фловер прфекшнот. Иако да,по текстура изгледа како да е наменета за сува кожа,ама незнам,мене лицето совршено ми го прави пудрава. Преубав здрав сјај ми дава,свежина..И плус не ни осеќам дека имам пудра. Фловер прфекшнот е потешка,и некако како да навлегува во вдлабнатините на лицето,мислиш бори имам А ја матира кожата и има добра покривност,тоа да. Ама мене дефинитивно не ми се допаѓа ефектот на пудрава ,за на мое лице секако Јас сум пак вратена на Хелти Миксот,и не ја менувам за ништо на светов!Иначе 54 користев во зима,а 55ка во лето,ама сеа 55та си ја земав сакав потемна да бидам малку и супер ми е
Фала ти многу, ептен сум во дилеми дали да ја земам - јас ја користам Био Дитокс и одлична ми е и на покривност и по нијанса, трајност и све по списак, ама пусто женско срце не издржува да остане на истата пудра подолго време, шта чу. Сомнителна ми е, па најверојатно ќе си барам тестерче во ќесичка - што е сигурно, сигурно е. А и приметив дека бавно се трошат пудриве, мојава ја користам 4 месеци, а само до пола ми е истрошена. Милина, ми се исплаќаат и осумте стотки, ма среќна сум, а шлапам понекогаш дури и 2-3 пати дневно од пудрата, зависи кога имам потреба од корекции. И една молба до сите, гњаватор страшен сум, ама тоа е. Ако некоја некаде видела пудри на Нивеа тука низ нашиве парфимерии, фино лепо ќе ја молам да ме извести по ЛП или да сподели овде, бидејќи одамна им го имам меракот. Е фала, уште еднаш.