Првата е полесна пудра за разлика од втората, јас ја користам втората веќе неколку години и супер покрива и што е најважно многу држи онака лицето мн убаво го право. Јас имам комбинирана кожа и пудрава ми одговара ептен
^Мене па ни една од овие не ми е добра за комбинирана кожа. Ги имав пред некое време и двете, покриваат супер тоа да, ама после неколку саати почнуваше да ми свети лицето, таму кај носот посебно И јас сум уште во потрага по идеална пудра за комбинирана кожа, се измачив више се пробав и никако да си најдам
Ја купив пудрата на Rimmel 25 hour lasting finish foundation и сум задоволна,лесна е скоро не се осеќа на кожата,дава средна покривност и е доста хидратантна.
Препорачајте ми некоја пудра за многу сува кожа. На моето лице и покрај големата количина на мрсен крем што го ставам како подлога, секоја течна пудра ми се прави како прав. Досега имам користено seventeen, flormar(aqua), maybelline(affinitone), и некои од авон. Никоја не ми е погодена.
^^ А си пробала да ставаш павловиќева маст за подлога? На мојата другарка и' годи таа крема, нема штета ако пробаш. Голден Роуз имаат солидни пудри, еве некои од нив во спојлер, а цената им е до 300, еве 350 преку сила. Спојлер Менхетн, 450д. Спојлер и Делине е убава, а ефтина - до 200 денари, може и помалку. Спојлер Боржуа, добро познатата Хелти Микс, ама јас би ти ја препорачала оваа Спојлер И Дебора е убава, поготовo оваа бидејќи одговара на сите видови кожа и е некаде до 650 денари. Спојлер
Vichy. Затоа што самата пудра во составот има и масло и не ја суши кожата. А за покривање и тоа колку е лесна немам збор. Мене ми е сеуште бр 1 пудра. Барај во Реплек и ако можеш прво пробај тестер ако имаат.
За сува кожа: - Од Ревлон имаш посебна пудра за сува кожа и многу е убава. -Од Виши (ете погоре ти пиша Џули77) -Од Макс Фактор имаш помрсни пудри -Од Есенс и Дебора не ти ги препорачувам. Подобри се за нормална и мрсна кожа.
Јас, по препорака на Mishela, ја купив Менхетен Клиарфејс и сум многу задоволна. Прво, лицето не ми свети како со масло намачкано. Второ, покрива. И трето, приметувам дека некои од мозолчињата ми ги засушува. Мене ми е супер, а и не беше скапа, околу 400 денари беше.
Следниот пат кога ќе купувам пудра ќе биде или на Deborah или на Vichy, и други слушам ги фалат. Имам премногу сува кожа, и не само павловичева, туку сум дошла во состојба да ставам и масло за тело на лице. Фала женски
Ќе ми објасни некој каде се наога таа парфимерија во ГТЦ каде што Ревлон колор стеј чини 680 денари? Благодарам.
Јас колку што знам знам таа парфимерија е затворена, и јас ја барав, а пудрава можеш да си ја земеш од зегин 680 или 690 е
http://www.manhattan.de/uploads/tx_manh ... 181521.jpg знае ли некој каде мозам да ја најдам пудрава црната на менхетен за мрсна коза?
Ја има и по обични парфимерии, секаде можеш да ја најдеш. Мој совет за пудрава (затоа што прочитав дека некои феминки се жалат дека била како брашно) - јас ја „разредувам“ со крема на лице. Ја мешам со четка додека смесата не стане хомогена И потоа ја нанесувам, затоа што пудрата е малку тешка и е доста густа (што е нормално, затоа што е за мрсна кожа). Имам забележано голема разлика кога вака ја нанесувам. Делува многу поприродно
прочитај погоре некој пост ја има напишано цената колку чини misela на неколку страни имаше пишувано колку чини оваа пудра позз
Ана, а не ти светнува т-зоната по некое време од кремата? Ме заинтригира пак да пробам и вака, бидејќи жал ми е стварно, ми остана пола тубичка - ја оставив оти ми беше претешка и стигнав до таа степен што добив и дехидрирано лице и лушпички на носот. А стварно покрива повеќе од одлично. Ама вака, би можела пак да пробам.