1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Имам претежно сува кожа, и доста чувствителна. Ја користам моментално [​IMG] и сум задоволна, лесна пудра е и некако ми го смируваше црвенилото ако ми се појави иритација, не е баш многу покривна но не ми ни треба голема покривност. Е сега наредно се мислам дали повторно да ја земам истата или healty mix-от бидејќи гледам многу ја фалите, па ако некој ги користел и двете нека ми даде свое мислење, од една страна сакам да ја пробам, од друга не ми се ризикува, ако ја утнам нема да сум во можност повторно истиов месец да купам друга :worried: И ме интересира колку е отприлика рокот на пудрите, на мојата е избришан не можам да забележам, ја имам околу 6 месеци.

2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Нешто поодвратно од Импала пудрата не сум сретнала.Како паштета да мачкаш на лице и плус механизмот на пумпицата беше расипан,а тоа ,нели не може да се провери на лице место.Ја купив единицата како најсветла и премногу на розеникаво влечеше..
    Имав прочитано многу противречни мислења за пудрава ама ај си реков да пробам ,као одговара за мрсна кожа..голема грешка ама срека што е 260 ден па заврши во канта без трунка премислување
    Се враќам на Ревлон и веќе не експериментирам..

3. macence...k

macence...k Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    не сум сретнала досега пудра што ке ми прикрива се, незнам зошто, немам проблематична кожа, можеби по некогаш по некое мозолче ама ништо страшно, но имам пеги..посебно летно време ми се поинтензивни..и не сум нашла пудра сто ке ми ги прикрие.
    Кога ке видам некогаш некоја што знам дека има проблематична кожа а пак и е идеално лицето со некога пудра, се чудам како им успева..
    Може ли некој да ми помогне..ако ставам многу пудра некако ми се познава дако гипс на лицето, ако ставам малце како да не сум ставила..посебно за преку ден, за на работа, незнам што да купам веке..ке ми препорача ли некој нешто, сега со прикладна цена секако.. :P
    поззз :*

4. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Би ти ја препорачала од Max Factor Lasting Performance.Таа е доста покривна,дава прекрасен изглед на лицето,а сепак не делуваш како гипс да имаш ставено.Цената не знам дали ќе ти одговара,околу 720 денари е :)

5. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    Ревлон е добра, прекривна пудра. Околу 650ден.е. И Макс фактор исто, ете ти пишале над мене, само е поскапа. :)

6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Купи си ете од пудрите што ти ги предложија, и за подобар ефект/за поголема покривност, стави си над течната малку камена пудра на критичните места, значи ептен малку со четче бидејќи инаку многу ќе ти се познава.

На macence...k му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sweety-m

sweety-m Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    52
    Јас ја користам оваа од авон што е со смирувачки ефекти и задоволна сум, ја користам веќе 3-4 години и не би ја менувала.
    Иначе имам чудна кожа, не знам ај да речам комбинирана. Пудрата е повеќе за сува кожа, ама мене ми е ептен погодена, не е тешка (не прави маска ефект), убаво покрива, не ми ја суши кожата, а ниту пак по некое време ми свети и не ми ја иритира т.е. не ми се појавуваат мозолчина. А и бидејќи е со смирувачки ефекти навистина прави како лицето да ти е одморено и свежо.

8. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    јас ја користам пудрата на young derm

9. Juicy03

Juicy03 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Девојки ако може еден совет - имам сува осетлива кожа. Се мислам за Healthy mix и Flower Perfection од Bourjois. Најважно ми е да е покрива солидно(немора full coverage) и да е наменета за тинејџерска кожа, бидејќи имам искуство со пудри кои ми ги затварале порите. Веќе се откажав од советите од вработените во Јуник, Шатци итн и сакав да ве прашам вас за совет. Предлози?? :?:

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.237
    Допаѓања:
    81.791
    Зависи какво лице имаш. Ако ти е чисто, со тука-таму некоја акна и не ти треба некоја екстремно покривна. Можеш слободно да си ја земеш Хелти Микс.
    Ако имаш проблематично лице, подобра е оваа другата, попокривна е. :)
    Jас би ти ја препорачала Хелти Микс, бидејќи спомна дека имаш сува, осетлива кожа.
    Оваа флауер перфекшн-от ми изгледа потешка како што заприметив по тестерот, ама најубаво да си пробаш и од двете во парфимерија, па види си. :)

На Juicy03 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Течна пудра оваа ја користам 6 ката,
    а камена од Колор тренд сега за сега.Добри се. :)

Прикачени фајлови:

12. anelej

anelej Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Девојки знае ли некој да ми препорача некоја пудра онака што дава природен изглед и шо има сјај....али нормален сјај а не изглед на мрсно лице :wasntme:

13. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Bourjois healthy mix е таква пудра,дава сјај на лицето,а не делува како мрсно,јас ја користам и многу сум задоволна.

14. anelej

anelej Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5

колку чини пудрата?

мм ми се допаѓа сега ја гледам на гугл, сјајот ми се допаѓа вакво нешто барам

Прикачени фајлови:

• 58_hale_fonce.jpg
      58_hale_fonce.jpg
      Големина на фајлот:
      25,9 KB
      Прегледи:
      285
  15. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    ^
    800-830 денари

16. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.127
    Допаѓања:
    11.008
    [​IMG] го има некој користено ова ?

17. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Девојки ја има некој користено течната пудта на catherine arley ? Ја видов пред некој ден во аптеката и не беше скапа, ја користам јас камената и мн ми е убава. Ако ја користела некоја да ми пише дали е добра планирам утре да си купам немам течна ;)

18. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Јас користам Ингрид, незнам колку ви е позната, задоволна сум, не е мрсна и природно делува.

19. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    6.791
    ^ Јас ја користев порано течната пудра на catherine arley и можам да кажам дека тоа беше најужасната пудра што ја имав користено . На лице бев како кварцана , а плус тоа во составот одназад што го пишува видов дека има поголемо количество на жива отколку што треба што придонесува за побрзо стареење на лицето. Сега ја користам за деколтето бидејќи ептен покрива. Jaс би ти препорачала некоја друга течна пудра што е полесна , бидејќи еве ставаш oд камената catherine arley што е доста покривна.
    Јас сум задоволна од оваа ..Не е толку скапа за квалитетот што го нуди ;)

Битно е нијансата да си ја погодиш и нема ни да се познава дека имаш ставено , а лицето е стакло. :wasntme:

Прикачени фајлови:

20. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Јас ја користам Revlon Color Stay за комбинирана до мрсна кожа и да ви кажам ептен ми е погодена. Јес да е малку поскапа, но многу е покривна а доволно е многу малку да нанесеш.

Претнодно користев Max Factor, ама во последно време,толку многу ми се познаваше дека имам пудра ко гипс тоа е едно чудо. Изгледа премногу го заситив лицето зошто ја користев 5 години, без да ја сменам.