Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mе интересира Pевлонот колор стеј со пумпица е или така во шишенце да си земаш со прсти? :D :)
    Cакам да ја земам гледам ја фалите,ама ако е за земање со прсти :?:

2. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.345
    Нема пумпица,
    и јас мислев дека ке биде голем проблем, но се навикнав веднаш, си турам на надворешниот дел од раката, и полека си размачкувам зависно дали користиш прсти четка или сунѓерче, ако ти остане назад, и тоа е тоа :)
    Некои ја турале на CD, па од тука ја мачкаат, дека брзо се суши и од топлината на раката.

На eli25 и wolf4e им се допаѓа ова.
  3. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Погоре некој прашуваше за пудрава:

Оваа пудра е наменета исклучиво за мрсна кожа. Има својство да ја собере маснотијата и го затегнува лицето. Содржи три природни состојки: екстракт од краставица, камилица и памук.
    После нанесувањето потемнува. Затоа задолжително кога купувате, пробајте тестер и почекајте пола минута-до минута додека потемни бојата за да ја одберете вистинската.
    Нежна е, кремаста, солидно покривна. (иако зависи која колкава покривност сака)

Оваа пудра е водоотпорна, постојана, погодна за дневна шминка. Лесна е, лесно се нанесува, се нанесува во мала количина (ако не сакате да изгледате како да имате тешка пудра) и и` дава на кожата слободно да дише.

4. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    И јас кога ја имав, мислев дека нема да биде практична кога ќе се подиспразни,дека нема да можам да ја ЦРПАМ од шишето :lol: ама до самиот крај беше течна ко на почетокот и немаше никаков проблем со тоа,така да тоа не претставува ама баш никаков проблем :up:

На eli25 и Fearless им се допаѓа ова.
  5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    81.715
    Девојчулиња, ај нека се најде некоја што ја користи Bourjois - Flower Perfection и да ми каже дали пудрата оксидира по одредено време на лицето?
    И ме интересира дали се исти нијансите (да речеме нијанса 53) кај сите пудри од таа линија (Хелти микс, Био Дитокс и Ф.Перфекшн) ? :^)

6. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Па може да се рече дека не оксидира ич,а за нијансите ,барем во споредба со Хелти Микс-от(БиоДетокс не сум користела)се за нијанса посветли.На пример ако користиш 53 Хелти Микс,ондак Фловр перфекшн ќе ти треба 54.Вероватно зошто е потешка,па не се претопува на лицето,што знам :?:

7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    81.715
    Светол тен имам јас, дури и малку повеќе од потребното :D , а Дитоксот ми е 52 и мааалце ми дели, а 51 ми е пресветла.
    Жити сè, ќе немам соодветна нијанса од перфекшн-от, ако 51-от ми е темна. :|
    Е сега се разочарав, деновиве мора да одам да испробам пак. :doh:

8. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Не не погрешно ме сфати.или јас погрешно се изразив :D .Значи фловер перфекшнот се за нијанса посветли боите,не потемни.Сеа не знам нијансите на Детоксот како се,ама у споредба со Хелти микс,чим 52 ти двоела малку на потемно,ондак би требала од Ф.П. да ти биде таман. :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    81.715
    Ma се разбравме Мисче, дури сега мислам дека сме океј. :D
    А не е тешка пудра од типот на Менхетн и Ревлон, така?
    Ја немам пробано на лице, на рака само чисто колку да видам, ама претемна ми беше нијансата на другарка ми.
    По моја логика, би му дошла нијанса потешка од Хелти Миксот? :?:

10. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Девојки препорачајте ми некоја течна пудра за комбинирана кожа, да е покривна? До сега ја користев перфект мат на менхетен, ама сакам да ја сменам малку. Бев заинтересирана за стеј мат на римел, ама ја пробав од тестер, некако не беше воопшто густа и покривна што ми е најважно. Ревлон колор стеј ја купувам сигурно- само не би ја користела за преку ден!

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.556
    ^ Зошто да не ја користиш преку ден? Не емногу тешка,Ако нанесеш малку,бидејќи убаво е покривна,цел ден ќе ти изгледа кристално и свежо лицето :)
    Барем мене за на работа ми е одлична ;)

12. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.580
    И јас сакав да го пишам истото,ревлонот не е воопшто тешка ако знаеш да ја нанесеш,првите неколку пати ми делуваше мн. тешка кога ја нанесував,ама сега се испраксирав и научив да ја нанесувам,а воопшто да не се познава,за разлика од Менхетенот која е претешка и стои како паштета.Не се двоумете Ревлонот е одлична.ЈАс се зезнав си реков ај да пробам некоја нова и земав Лореал,а требаше Ревлонот :( Сега пари за нова потешко.

13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

И јас сум ЗА Ревлон, презадоволна сум. Ако правилно ја нанесеш не остава никакви траги и цел ден немаш гајле.
    Еве ви еден предлог, кога ја размачкувате со прсти потоа по лицето пројдете со сунгерче за пудра или палома (доколку немате сунгерче) и добро втапкајте ја на лицето. Ќе забележите како ќе се втопи во лицето и нема никакви траги.

14. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    ja kористам течната пудра од seventeen time +
    но бидејки до сега не сум користела камена пудра, а сакам да купам да пробам, ме интересира дали треба да земам од истата марка или може и некоја друга и која нијанса да барам, требали да е посветла, потемна или иста нијанса? :worried:

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4,1 KB
      Прегледи:
      272
  15. Buba-Mara

Buba-Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Не мора истата марка, можеш било која :) А за нијанса треба иста ко течната пудра, односно како тенот ;)

16. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    еве веке 9 година севентин тиме 5 и не планирам да ја менам е сега малку ја поскапеа овие 2-3 години па сега е некаде 420-450 денари инаку имам комбинирано лице не места мрсно на места суво ја користамбез подлога односно неставам крем под неаерфектна е инаку имам ставано и максфатор и лореал ама некако севентинот ми е навикната ја ставам и преку ден и преку нок

На ww1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Ја користам и немам приметено такво нешто ... Важно не е тешка на лице, со малку пудра се покрива цело лице. Само многу важно да пробаш на тебе кога ќе купуваш за нијанса.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  18. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Девојки јас имам мрсна кожа и брунки ајде препорачајтеми некоја пудра сто може да го покрие целосно лицето??

19. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Ревлон-за мрсна кожа. Таа е многу прекривна. :)
    (ако ти е скапа, поефтина варијанта ти е од Риммел пудра за мрсна кожа). ;)

20. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Ај предложете ми некоја добра пудра за лице имам 16 години користев нај прво јанг дерм,дебби,од орифлејм една како коректор и сега импала ај дајте ми предлог од добра пудра :)