pa zatoa sto imam cisto lice sega ja saka mineralnata nemam sto da krijam osven nekogas nekoja lisa ili bubalica za vreme mens no nee strasno jas ja skoro potrosiv lasting performanse no pred da stavev od nea sekogas stavam krema i dosega sum bila zadovolna iako mnogu mi ja falea seventeen i po preporaka na forumot ke kupev menheteen ili maybeline no dali ima na drugi marki mineralna znae li nekoj pozz
Незнам, некако не сум за минерални пудри, знам неколку што користат и викаат дека го сушела лицето. Мој совет е да продолжиш со ластинг перформанс и тоа не мора прво крем па после пудра, јас директно на рака мешам капка пудра и крем нивеа софт, па размачкувам на лице.
e dosega taka ne sum pravela so krem direktno mesanje a i neznam zosto koga stavam nivea soft se osekam kako maska da imam na liceto dali mise ima kozata naviknato na beby solea iu bekutan (izvinete sto sum of topic) hm a bas naprotiv velat deka se podobri mineralnite deka ne gi zatvaraat porite,ne predizvikuvaa nekoi nesakani efekti neznam zosto taka,a izvini na gnjavenjeto a direktno stavaat na liceto ili predhodno krema koga ja nanesuvaat pudrata a sto mislis za pudrata miracle touch
Не сум ја користела, избегнувам да менувам пудри, многу ми е чувствителна кожата. Со L'oreal се зезнав, единствено друго што имам пробано е Christian Dior матиран крем и тоа ми одговараше, бидејќи во составот е хипоалергенски крем со малку пигменти за да дава порцелански ефект, ама тоа само ако имаш чисто лице. Сестра ми има мозолчиња и нејзе ништо не и покриваше, ама мене ми беше совршена, е сега цената беше 80-тина евра и пак се вратив на пудрата од Макс Фактор и таман ми е при крај да разгледам составот на Miracle touch и може ќе се наканам и таква да пробам. А инаку не мораш со нивеа софт да ја мешаш пудрата, јас и со бекутан имам мешано, обично зимно време, и никогаш не ми се појавиле црнки повеќе од она што е нормално, иако сите викаат дека најмногу излегувале ако ја мешаш кремата со пудрата.
Многу ретко користам.... И фала му на господ што немам некоја посебна потреба од пудра... Не би сакала да изгледам како некои девојки што ставаат премногу. Без осет. Грозни. Гнасни.
Јас користам ИМПАЛА течна пудра и совршено ми стои на лицето. Секако треба да ја избереш и бројката на пудрата според тенот на кожата , за да може да ти се вклопи.
Леле мене ич не ми се свиѓа таа!Многу е ефтина знам ама купив еднаш и катастрофа!Далеку е таа да се споредува со овие подобрите( како Макс Фактор). Ама ете тебе ти стои може на лицето иако мислам дека од често користење ефтина пудра(која сигурно не е баш квалитетна) повеќе има шанси во иднина лицето да не ти биде ок или побрзо да се јават брчки.Имам другарки што користат Импала и кога ке ги видам од сабајле на факултет цели рашљакани...ич не убаво им изгледа на лицето..или не им одговара на кожата или незнаат да ја нанесат правилно..незнам тоа
^^ Ја ставаат директно, без подлога или не ја размачкуваат убаво. Јас ставам 2ка со подлога од обична крема за лице и убаво се става и не ми прави линија. Имам другарка истата ја користи без подлога лом и е лицето, а иста кожа имаме. Сега ќе порачувам од орифлејм, таа најмногу ми се погаѓа.
Имам обичај пред тргнување на факултет да се опремам со добар коректор за лице.Имам чисто лице,за преку ден ми е доволно малку крем и коректор,малку перли и супер е.Па ако може да ми препорачате добар коректор во стик,да биде што понемасен,тоа подобро.Многу ми одговара на Авон,ама премалечок е,за две недели го нема веќе и се откажав од него.
Лилит, а кој коректор го користеше од Авон? Овој или некој од овие ? Јас го користам првиот и сум презадоволна и многу ми трае дека не е многу мек
Па не ја дава сликичката. Ама ако е тој во стик,во црно пакување,да тој е.Стварно е супер,убаво покрива,плус не е масен,па долго трае,се задржува на кожата,иако претходно ставам и хидратантна крема.Ама мал е...мачно ми е да го порачувам баш секој каталог,преку сила да прескокнам некој,па уште и го чекаш да стигне.Секој ден го употребувам,околу очите,ми се појавуваат темни кругови или ако некое ситно мозолче ми се појави и отишол,толку му е. Едит.Сега ги прикажа,ни тој,ни тој.Овој првиот,ми е многу мрсен,а течниот претпоставувам дека нема да ми одговара,нешто како течна пудра во друго,помало пакување му доаѓа.Оној во издолжена амбалажа што е,не можам да најдам сликичка да ти покажам.
Зошто не ти го покажува сликчето- од колор тренд колекцијата е. Незнам зошто толку брзо ти се троши, мене ми трае по неколку месеци истиот, а и јас ставам секој ден. Ама не е скап, па можеш да си земеш повеќе бидејќи и од другите фирми се со таа големина, а се поскапи-така да, исто ти доаѓа
и јас го користам тој корекор од авон (prviot) и ептен сум задоволна. исто и јас како лилитка, преку ден само од коректорот ставам и доволно ми е. а инаку, убав е и коректорот од макс фактор. го немам користено, ми го препорачуваа, ама некако 700 ден не ми се дава за коректор
Лилит јас го користам овој на Макс Фактор и кога носам пудра за подочњаците,ама летово малце го одмарав лицето и ставав само од коректорот на очите и малце руж и римелче.Супер е стварно и делува природно.Знам сите исто што го имаат се задоволни и некои го користат и како пудра на целото лице.Сега при крај ми е и пак ќе си го купам исиот
Еве овој е,ама на сликите и во каталогот изгледа бабачко.А тој колку малиов прст е. Тој од колор тренд е 4,6 грама,а овој е 1,7 грама...премалечок е. Mартинченце,колку чини одвој на макс фактор и колку грама е?!
П.С.Ставам речиси секој ден а повеќе од година ми трае...негде година и пол сигурно така да парите се исплатат и тоа како
Хмм незнам Лилит точно,ти викам одаман го земав ама цената се движеше негде од 500 до 700 денари максимум.А гледам сега грамажа дали пишува али немам појма изгребкано ми е Во секој случај верувај дека многу долго ќе ти трае.Ете мене година и нешто....да ден дали имам пропуштено