Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Fearless пробај со четка, ем да не си ги правиш рацете лом, ем да нанесеш поубаво.

Инаку ја добив гага пудрава, другарка ја нарача од асос на попуст била 400 денари ама ја утнала бојата сакала потемна и ми ја поклони :)
    Рамо до рамо со макс факторот совршенството, доста поевтина е и мириса прекрасно!

На Fearless му/ѝ се допаѓа ова.
  2. elinela

elinela Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    20
    Сакам утре да си го земам сетов меѓутоа незнам дали е добра пудрава :^) ако некој ја користи нека пише каква е :)

Прикачени фајлови:

3. beyonce1

beyonce1 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    оваа за нијанса потемна :) [​IMG] и бронзените од лево [​IMG] ...многу сум задоволна веке 2 години ја користам оваа комбинација :D

На bornthisway му/ѝ се допаѓа ова.
  4. T-cent

T-cent Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    12
    Сум користела многу пудри и ефтини и скапи..значи и импала и од орифлем и мах фактор и од севентин, ама ниту една пудра не ми одговара. Никако не можам да си го погодам бројчето и сите пудри ми исчезнуваат за време од 2 до 3 сати од лицето.. Па сега незнам дали тоа е до лицето мое или пудрите :^) . Па девојки ако знаете некоја пудра што трае подолго помагајте :)

5. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Пудрата е добро покривна,хидратантна но многу тешко се нанесува на кожата,ако не се размачка за неколку секунди веднаш се суши и делува неприродно.Значи според мене не е ни добра но не е ни многу лоша пудра.

На elinela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Каде си ја купила 680?

7. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Најдобрата пудра! А каде тоа се продава 680 денари? Инаку ја користам веќе 5 години и не планирам да ја сменам.Ја нанесувам со прсти!

8. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Здраво,сакам да ве прашам дали некој има користено од пудрата на gosh и како сте задоволни?
    Ако може и цена..

Прикачени фајлови:

• gosh.jpg
      gosh.jpg
      Големина на фајлот:
      16,3 KB
      Прегледи:
      256
    На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.101
    ^
    За на јака денска светлина не е, се познава многу. Инаку за навечер или облачно време :D е одлична. Ја имам користено одамна и мислам дека беше околу 600-700 ден.

10. bornthisway

bornthisway Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    30
    И јас ја користам истата пудра (со минерали) и истото руменило како beyonce1 веќе подолго време и сум задоволна. Revlon е исто така одлична, но престанав да ја користам од кога козметичарка ми рече дека најдобри за нашата возраст се пудрите со минерали, а revlon покрај тоа што покрива исто и му наштетува на лицето. ;)

11. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Кои се тогаш тие пудри со минерали што покриваат и се за масна кожа?

12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Мене Био детоксот на Буржоа не ми се допадна воопшто. Ќе ја подарам на сестра ми или на некоја другарка, дефинитивно не ми е ич погодена. Жал ми е 400ден што дадов за неа, не па 800.

Многу брзо се суши, ептен брзо и го прави лицето како некои ситни брчки да имаш. Комбинирана кожа имам јас, океј е тоа ама оваа па ептен брзо се суши и лицево ми го суши како дехидрирано ми е. Дефинитивно големо НЕ.

13. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Карина сакаш да се дружиме ? ! :wasntme:

Инаку дај кажите од новиов каталог од Авон кој од овие е подобра ?
    Авон калминг ефект 339 Течна со мат ефект 299 или Лесна Пудра идеал шејд ли :?: 249 :D Унапред благодарам ...

14. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    што мислите за оваа пудра?

15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Не знам како се викаше парфимеријата. Ама сега ја купувам во Зегин аптеката 670 е. :)

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    уф, мене пудриве од авон сите ми се исти.
    Значи збориш за овие две,
    и
    таа матот незнам која е, стави слика да не роварам по каталогот.
    И двете сум ги користела, првата мене ми се допаѓа океј е ама не е нешто WOW, а втората ми е катастрофа, мене ми го сушеше лицето многу а имам мрсно |(
    Од тогаш не ни помислив да ја купам.
    Само сите овие пудри се полесни, поводести и не многу покривни, барем јас таков впечаток имам
    Ако имаш суво лице немој матот, земи ја најевтинава
    уште и поуст да ти дадат, топ 8)
    и да ја утнеш да не ти биде криво многу ;)
    Ама мене крш ми е со нијанси погодување, еднаш немав точна нијанса погодена...

На vendiii му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Абе јас си ја користев Буржоа ама сега не ми се даваат 900 денари :( рецесија и тако то :D знам не се кој знае какви ама онака да гурнам до завршеток на кризава :rofl: инаку во комбинација се ...

Која е најдобра ? ! Бидете сериозни жртвувам многу пари ште ве молам :sweat: :D , Озбилна сум де која има некое искуство нека поможи ...

Прикачени фајлови:

18. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Женски јас денес зедов пудра од Gosh И според мене е мнооооооооогу убава,мене се можно ми покри на лицето,а имам таква боја на тен што многу тешко наогам правилна нијанса,но зедов 18 и можам да кажам дека комплетно се поклопи со мојот тен.Инаку знам дека пудрите на Gosh и на Artdeco ги користат при професионално шминкање.. :clap:

На elinela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Вообичано ја користам Менхетен мат во црната тубичка, ама бидејќи овојпат никаде ја немаше, ја земав антибактериската. Ја земав истата sand нијанса, ама пустата на брзање бев и не ни ја отворив. Продавачката ми рече нијансите дека биде исти, само разликата била во составот. Отварам дома - гледам потемна нијанса! Ја ставам, што да видам... јас имам светол тен и ептен ми се разликуваше од вратот.
    Па бев денес да ја сменам, и ми даде исто антибактериска, ама нијанса beige.
    Sand нијансата ја направиле различна на мат и перфект мат :?:
    Anyway, ја пробав, и повеќе сум за антибактериската. Не дека имам проблеми со кожата, чисто лице имам, ама ми се свиѓа тоа што не е толку тешка како црната и многу полесно се размачкува. Претходната морав со четка да ја мешам со крема, па да ја нанесувам.
    Тамбс ап! :up:

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Вендии и тие што ја бараа пудрата на Буржоа био детокс во шатци е 415 ден, видов флаер :)