Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Мене па био детоксот воопшто не ми одговара на кожата.

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Пробај со четка купи на макс фактор сеа има на попуст за 300денари. Јас ја имам и убаво се нанесува, задоволна сум. Само шо знам на почеток пудрата ми беше ок, сеа некако како да осеќам дека кожата не може да дише а не ставам многу пудра.. Оценка 1-5, 3.

Пудра ако има некој да ми препорача за сува кожа. Да не е макс фактор пошо ја имам дома и ревлон колор стеј.. цена до 900-1000 максимум

3. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Макс Фактор 300 ? ? ?

Каде беее , инаку денеска добив флаер во ГТЦ ама био детокс како ли беше ... Ко да не е за мене нз ја немам користено :?:

4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Зошто кога ке се гушнам со некој, оставам трага на рамото?
    Премногу пудра ставам?
    Користам само течна и тоа не е од онаа боја паштета, туку е ок и за тенот и за покриваност...
    Веројатно треба да се промени пудрата или е сепак до количеството кое го употребувам?
    Искуство слично? :?:

5. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Сакам да ве прашам,како сте задоволни од rimmel пудрата и која цена е?

6. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Јас колку што разбрав 300 денари е четката, а не пудрата.

7. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Девојки, ве прочитав неколку страни назад и изборот ми се стесни на две пудри:Ревлон или Bourjois Flower Perfection. До сега користев Менхетен антибактериска, онаа во плава тубичка, perfect mat, но сега сакам да ја променам и не знам за која од горенаведените да се одлучам. Имам инаку мрсна, проблематична кожа и навистина би ви била благодарна доколку ми помогнете да ја разрешам дилемата. Прочитав дека Ревлон е потешка пудра, па некако изборот ми отпаѓа повеќе на Bourjois, но сепак би сакала да прочитам и некои ваши препораки.

8. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217

После прочитани бројни рецензии (работава ја дигнав на ниво на научен труд) и јас вчера се одлучив за Flower Perfection на Bourjois.
    Имам светол тен и ја земав 52-ванила. Пудрата е убава, лесно се нанесува, а што е најважно ептен висока покривност има. Лицето го прави нежно и не се приметува многу.
    Е сега, негде после 2-3 саати откако ја нанесов, Т-зоната ми светна како никогаш до сега. Значи внимавајте ако имате масна кожа. Мојава е мешана накај сува и затоа употребувам подлога за сува кожа и најверојатно тоа допринесе така да светнам. Се надевам дека со промена на подлогата, поубаво ќе изгледа.

Прикачени фајлови:

9. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Видов се зборувате за течни пудри ама јас не ги сакам многу многу, па ако некоја знае камена пудра,така што убаво покрива (јас користев на колор тренд од авон мислам беше и ми се потроши) препорачајте ми :)

10. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Bourjois е полесна и по непокривна,мене ми беше како да имав кремче на лицето,па ми стои веќе цела година полна.Ревлон ми е незаменлива.Може да е потешка,ама веќе се навикнав на неа,и никогаш нема да ја сменам.Само што ми е скапичка,па ја штедам :lol: И јас имам комбинирана кожа,ќе си нанесеш малку и доволно е ;)
    Внимавај само при изборот на бои.Изгледаат за една нијанса потемни на лице,неголи во тубичка.Јас првиот пат се зезнав,сега ја имам најсветлата нијанса,и ми одговара ;)

11. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    16
    Гледам дека голем број од вас се задоволни од Буржоа и Ревлон , и се мислам дали следниот избор за мојава ПРЕ ПРОБЛЕМАТИЧНА кожа да биде некоја од нив :^)
    А би сакала да прашам за пудрите на Виши, ги има некој користено ? Задоволни, незадоволни ?

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.010
    Допаѓања:
    5.392
    Ист проблем! Мора секогаш да внимавам многу зашто е глупо да остаам на некого трага. Чаре? :(

13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    ^Премногу пудра ставате девојки. :)

Ако сакате да покриете нешто, и ставате повеќе слоја, почекајте некое време измеѓу слоевите. А, ако си ставате од навика повеќе, купете си сунѓерче за нанесување пудра, и со неа истапкајте го лицето откако ќе ставите.

Јас некогаш ако се занесам со пудрата, си го тапкам лицето со обична салфетка, малку да се нормализира. :D

14. modem4e

modem4e Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Се заинтересирав за ревлонот и сеа да ми кажете..мене ми треба покривна пудра,лесна,за млада кожа,за комбинирана,накај сува кожа.Дали ревлонот е токму таква?Дали ке ми одговара?

На Monique995 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. vrc-prc

vrc-prc Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    7
  16. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Епа вака девојки, ми треба ваша помош :
    Јас, бидејќи "ич" не сум комплицирана, сум во потрага по нова течна пудра за комбинирана/мрсна кожа, по можност да има матирачки ефект, да и дозволува на кожата да дише, но истовремено да е трајна. Пишете некој предлог, и искуства. фалаа :**

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Виши, одлични. Ако си загреана земај не се мисли.

18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Не, не, никако не е за млада кожа. :shake: Немој никако да размислуваш за Ревлон уште од сега. Добри и квалитетни пудри се, со одлична покривна моќ, но за позрела кожа. :) (отприлика над 25 години минимум, мислам дека имаш уште време до тогаш ;) )

А за твојава кожа не знам, искрено.....Пребарај ја темава, сигурно ќе најдеш други девојчиња што користеле, па пробај. :)

19. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    16
    И ке земам, само уште да ги има низ градов наш а и нијансата да си ја погодам ептен ке биде :o

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    81.719
    Сигурно премногу пудра си ставила, или не си ја размачкала убаво.
    И ставаш камена врз течната пудра? И јас го имав овој проблем летово иако ставав многу малку пудра, па со камената го средив, сега не дека не оставам траги, ама незабележителни се. :)

Јас сепак би ти ја препорачала Боржуа, Ревлон ми е за над 20 годишни да кажеме.
    Јес да е повеќе од одлична, ама мене ми беше ужасно тешка и не, не ставав премногу. Дури и премалку беше дозата и супер ми покриваше, ама лицето откако ќе ја извадев поарно да не ви кажувам какво ми беше, цело издехидрирано, а пазете - имам масна кожа. :)

Не би да влијаам врз нечиј избор, ама јас сум за Боржуа. Пола година ја користам Био Дитоксот и одлична ми е, не светнувам цела (носот малку, ама си носам сунѓерче од камената пудра или интервенирам со салфетки/паломи). Имам мааала замерка околу покривноста, значи не е за некоја ептен проблематична кожа, бидејќи треба да ставите мал милион слоеви, или повеќе коректор.
    Јас ја користам втората варијанта, со еден слој пудра и малку повеќе коректор на критичните места.
    Сега во план ми е да ја земам Флауер Перфекшн, како што веќе и знаете. :D
    Ја имам пробано само од тестери и супер ми беше, ми се допадна како ми го среди лицето и покривноста ми е доволна, зашто лицето ми се исфрла периодично и само тогаш ми е проблематично, инаку е океј.
    Сакам да сменам, читајте - обожавам да експериментирам со пудри :D , а шала на страна, ништо чудно и пак да си земам Дитокс, ми се замиле пудрава, ептен ми срасна при срце, ама морам да сменам чисто интервенција да не ми се презасити лицето, па да ви кукам тука низ темава. :D