Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Ептен сум задоволна од пудрата ја матира кожата,а не ја исушува делува многу природно нормално ако се стави умерено.

2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.589
    Марамче и јас го имам истиот проблем како тебе,и од сите пудри сфатив дека само ревлонот ми одогвара,претпоставувам и сто тебе ќе биде така.Бидејќи ако земеш еве лореал,менхетен,дебора за мрсна или комбинирана,чим го имаш овој проблем ќе ти прави како лишаи,како суви делови на лицето.Барем според ова што го кажуваш го имаме истиот проблем.Поради тоа што е суво зимно време не можам да нанесам пудра убаво,а да не се познава како суво на места,од друга страна пак не ти препорачувам да земеш за нормална или сува,затоа што за половина час ќе светнеш.
    Е сега не знам која цена ти одговара,меѓутоа и Дебора е толку пари колку ревлонот,а ревлонот во Зегин ти е 670

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    Мислам Дебора 24 часовната пудра. Штом имаш мака и со сува-ама и со мрсна кожа, а сега доаѓа Пролет (значи нема голем студ, ама ни пеколни горештини) оваа пудра би требало да ти е убава. И покривна е. Побарај тестер и види. Околу 650ден. е. Ако ти е убава Севентин можеш и неа да ја користиш. ;)

4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Каде можам да најдам од Green Line антибактериска пудра? Во Зегин побарав, затоа што ја имаше во нивното списание, ама побарав во пет аптеки Зегин во Скопје и во Битола, и ми викаат дека немаат моментално. Да не знаете каде можам на друго место да ја најдам? Однапред благодарам :)

5. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Само што си ја купив каменава пудра на Буржоа па се надевам дека и кај мене ќе има позитивен ефект како кај некој од форумџиките. Да знаете дека повеќе не давале кабуки четка иако една од продавачки ми рече дека на каса ќе ми дале, а таа на каса вика нема повеќе четки, не даваме. И викам па така ми рекоа дека тука ќе ми дадете и девојката што ми кажа дека следувала и вика на таа од касата па дека уште има четки во фиоката, а таа се запнала дека нема веќе. :lol: Битно цената е сеуште 450 денари, среќа не ја поскапеле.

А иначе кај можам да најдам таква кабуки четка само да не е многу скапа кога веќе немав среќа да ја имам гратис.

6. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    ^Како бе не ти дале?Кај ја зема?
    Јас денес ја купив во Космо,уште траеше акцијата со гратис кабуки четка и имаше уште четки....
    Си требала да прошеташ повеќе,низ сите парфимерии ја имаше акцијава :|
    Иначе има Буржоа кабуки четки да се купат посебно,ама не знам колку се.

7. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Има на Буржоа и во Космо и Јуник 480 ден кабуки :)

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  8. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    И јас денес ја купив од Космо во ГТЦ, стварно не знам зошто не ми дадоа. Дури таа што беше на каса како да и се подналути на девојката што ми кажа дека ми следува и четка. И викаше дека нема веќе таква акција, дека го тргнала натписот на што другата и рече дека имало уште четки. Ама тоа е,среќлијата јас :D Битно да се погоди па за четка ќе си купам понатака.

9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    ^ Може планирала в џеб да си прибере една.

10. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Јас колку што знам тоа со четките траеше само во текот на февруари, месечна акција им беше.

11. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Ама јас денеска ја земав во Космо (тоа карши Арабеска) и добив гратис кабуки четка,затоа се зачудив зошто на Аја не и дале...преварантска работа значи.
    Мислам дека е боље шминка да се купува низ помаливе парфимерии како што се Шатци Еликсир,не по дрогерииве,зошто некако имаат поголема контрола од газдите,па не владее анархија на продавачките :D
    А и плус во Космо,Јуник сите ги чепкаат,отвараат шминките,па често може да купиш пресушена маскара ,туш....и слично :wasntme:

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    ^^^ Да да апсолутно си во право, јас секогаш кога купувам од Јуник, Космо...барам тоа што сакам да го купам од фиока да ми го даде нетворено. Иначе можеш да земеш пресушени работи или веќе користени иако не е тестер, а поштено си плакаш. Затоа секогаш кога купувате во ваквите продавници барајте од фиока да ви дадат.

13. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Не им беше месечна, и јас денес си земав нова и пак ми дадоа четка. Сестра ми ми запна за четката дека ја сака па си земав и уште една пудра додека е 450. Инаку во Шатци ова и ги прашав до кога е акцијата со четките и рекоа додека имаат залиха од четките.
    Значи ако купувате побарајте каде уште имаат четки

14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Во Шатци во ГТЦ има ли четки уште ? Се двоумам дали да си земам од каменава пудра 52 или 53 бројче. Да не доаѓа па 53 многу темна, во дилема сум па дека лето иде па и че треба малце потемно од моментално.

И овие четкиве што ги даваат убави ли се ? Шо големина се, од оние екстра големите или минијатурни :wasntme:

15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Јас така кога си купувам пудра, барам од фиока да ми ја дадат.Така еднаш се зезнав со пресушена маскара, баш и прееска кога бев, во Космо, една маскара беше полуотворена :x треба да се внимава, иначе ќе плати човек џабе, а нема ни да ти ја заменат пудрата или маскарата.

16. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    Даваат четки додека има на залиха, ама продавачките си ги земаат за нив и за нивни познанички. Не е тоа прв пат кај нас. |(

Каменава е 450ден., а иначе која цена е? Зошто 450ден. сепак не е малку за камена пудра. :?: Јас имам од Макс Фактор, 420ден. ја купив.

17. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Колку е Ревлон колор стеј во Шатци ?

18. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    решив да пишам и на оваа тема, незнам колку ќе му биди од корист на некого :)
    пред се да кажам дека имам мрсна кожа и имам флеки,црвенило од акните... има пробано повеќе пудри, и сега мислам дека конечно ја најдов вистинската. Ја користам од менхетен оваа

http://www.manhattan.de/en/products/tei ... t-make-up/
    420ден ја купив, и на носот и брадата ќе ставам камена од кетрин арлин, за сваки случај да немам сјај

Многу сум задоволна, покрива, лесна е, и со е најбитно лицето изгледа мн природно. Пријателите сите ја забележаа таа промена дури ми се случило да ме прашаат дали пудра имам ставено и шо користам за чисто лице... а јас изроната во суратот сум без пудра :D
    СЕПАК различна кожа,различно делува... тој шо го има мојот проблем му ја препорачувам позззззз

На MissDior и elinela им се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.156

Оваа за каква кожа е?

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    81.719
    За комбинирана до мрсна, Марамке.
    Не е лоша, ја имам пробано, ама многу е течна и не е доволно покривна (супер е за оние кои немаат проблематично лице).
    Ако ти е онака за преку ден, може и ќе ти биде добра, ама потенцирам - слаба е со покривноста, па ако ти треба нешто поасално набави си коректор и камена уз пудрава, инаку ништо од бизнисот. :)