Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Женски, ја има некој порачано таа пудрата шо ја рекламираат не знам на која програма беше, true cover?

2. sesilija

sesilija Популарен член

Сега видов дека е 9грама. Ако е толку, се исплати

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Лилит не знам дали си го пробала овој коректор на сликата,јас ќе ти кажам дека е предобар.Покрива многу,а сепак дава природен изглед.Како што кажа мана му е што е многу мал.

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Па тој го користам постојано,супер ми е...ама буквално го јадам.
    Сега ќе пробам со овој на максфактор,ми се гледа како исплатлива инвестиција,иако не сум фан на максфактор зошто ја менува бојата на кожата,така викаат за пудрите,се надевам дека коректорот не е таков.
    Многу ми е важно да е посув,зошто подолго се задржува,иако имам ставено крема претходно и ми доаѓа тамам,а овој бабачково од 9 грама ми изгледа дека е.

5. karina8

karina8 Популарен член

И јас исто воопшто не користам пудра во текот на цела недела , само сабота навечер ставам .Користам само крема за лице и коректор .Го користев овој од Авон ама еднаш отидов кај другарка ми во Штип и ми се потроши , па прошетав низ парфимериите да си најдам друг да ми послужи барем додека сум таму .Ми препорачаа JustU коректор , и преубав е ..ептен ми се погоди :) Од мај го користам и мака нема , 6 грама е како вчера да сум го купила , а секој ден го користам .Претежно ставам околу очите и ако ми се појави некое мозолче .Малку перли и сјај и доволно ми е .А и не беше скап , 150 денари го земав :)

6. rainlover

rainlover Истакнат член

Знаете колку пари е Maxfactor Lasting Performance?

7. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

720 денари е...

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Инаку,го најдов максфактор стикот во Космо,420 денари е...просто пријатно да се изненадиш! :D

9. swety

swety Истакнат член

sto mislite za green line pudrata ja ima li nekoj koristeno i kolku nijansi ima znae li nekoj
    pozdrav

10. MissDesertRose

MissDesertRose Истакнат член

и јас имам многу проблематично лице и мрсна кожа и користам веке мн години L'oreal Infallible и сум презадоволна :) ги покрива сите недостатоци и лицето не ми свети ;)

11. velesanka

velesanka Популарен член

користам пудра на Seventeen и сум презадоволна :) дали некој има користено пудра на MISS SPORTY.. во париферијата ми ја фалат ама не сум некако сигурна дали е добра.. Некое искуство??

12. Desperate

Desperate Истакнат член

Јас имам користено пудра од Miss Sporty (и течна и камена) добра е ама не сум воодушевена.Ама за цената незнам колку може да се очекува од пудрата затоа што е прилично евтина ;)

13. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

мене ми е супер, ставам крем и коректор под неа и лицето ми е 5ка, не е мрсна ич, не светиш после како сијалица, многу убаво ми мириса, ама има само 3 нијанси, јас имам прилично светол тен и 2ката ми е супер, и да многу е ефтина, јас од каде што ја купувам е околу 170-180 денари

14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Јас повеќе од 8 месеци ја користам пудрата на Impala, со пумпа и сум презадоволна. Многу убаво покрива, мат, ефектот е прекрасен, цената е пристојна - некои 250 ден, за 30 мл.
    Барав малку потемна пудра од мојот тен, јас сум русокоса, а кожата многу бела, и ја користам бр. 4, за мене лично нема поубава нијанса од таа пудра за плавуши ;)

15. eli25

eli25 Форумски идол

Menheten i max factor se najdobri sprema mene.
    porano korstev sklucvo seventeen no ne se veke tolku kvaltetni kao sto bea,ne se razmackuvaat ubavo ostanuva kako grutcinja po liceto

16. swety

swety Истакнат член

a menheten pudrata neli e mnogu teska za liceto taka imam slusnato kolku e vistina neznam a na miss sporty ja nemam koristeno i na meni mnogu mi ja falea kako e super za luge sto ne baraat golemo pokritie nooo neznam koja nijansa ke mi odgovara da si poracam edna da mi donesat kaj nas ja nema aj koj zne neka kaze koja nijansa odgovara mislam slicna kako na maxfactor 102 od miss sporty ili pak na menheten pozz

17. Street.chic

Street.chic Истакнат член

Isto i jas, ja koristev seventeen, ama posle odredeno vreme pocna da ne mi odgovara na liceto, da ne se razmackuva ubavo. Sega ja koristam od L'oreal True Match Foundation i sum pre pre zadovolna

Attached Files:

18. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

menheten perfect mat e напротив лесна пудра за лицето, иако доста покрива и можеби изгледа тешко. мене ми се потроши пред некој ден пакувањето, па деновиве ја користев Avon Calming Effect што не и е ни близу, кратко трае и многу е сјајна, и преку ден ставав импала имам останато две полни пакувања од едно снимање (2 и 3 за комбинирање), лицево ужас ми се напраи у рекордно време. Башка дали ја расипаа во производство, мислам дека порано многу повеќе покриваше импалата, сега е лесна, сјајна, као демек е водоотпорна а остава траги =( јас ги имам оние default пакувања т.е овие-
    [​IMG] а сакам да си земам од последната серија летни импала, со spf и мат ефект со пумпуца,( неможам слика да најдам од нив едвај најдов и од регуларните :) ) ама ми е страв и тие да не ги расипале? последен пат користев таква лани летото кога излегоа и бев поприлично задоволна. Околу 240 беше и врши работа за секој ден. Користи некој?
    Всушност чии пудри се овие impala? нит сајт имаат, нит производство им се знае, по пазари се продаваат без амабалажи, сумљиви ми се некако :?: на нив пишува made in germany, ама и не ми се верува баш...

19. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

а како ја нема? јас од тука ја купувам од парфимериите, 1 и 2 се светли, а 3ката е потемна :)

20. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

сега видов, Impala Foundation се Бугарски производи :D и имаат `троа` голема палета козметика, незнам како при толку производи не им текнало website да си напраат :lol:
    еве повеќето се продаваат на нет http://www.alibaba.com/countrysearch/BG/impala.html