1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Да ми каже некој што би значело да ми се појават црвени точки,како крв да беа, од тестер пудра?
    Бев да проверам за хелти миксот на буржуа,и ја пробав на дланка,и супер ми беше и нијанса и текстурата се океј. Не ја земав,само бев да ја пробам.

И после некое време,се погледнав на рака и имав црвени точки,како крв ситни беа многу,едно до друго и ме печеше малку... на истото место каде што го ставив тестерот. И се чудам уште,зошто така. Таман се израдував за нијансава дека ја најдов и сега вака :doh:

Јас се решив да не ја земам според оваа реакција,сепак не ми одговара чим вака ми реагираше :(

Се има нешто вака случено на друг? :?:
    Инаку имам прееечувствителна кожа,ама премногу.Ама до толку и на рака да реагира,незнам чудно ми е :worried:

2. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Барам камена пудра, убаво да покрива и да не е прескапа. Препораки?

3. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    155
    Да ве прашам дали во Скопје во Космо ја има козметиката на Ревлон, посебно ме интересира пудрата Revlon PhotoReady i RЕvlon ColorStay?

4. princess3

princess3 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    И јас имам мрсно лице па користам од Maybelline- Affinitone 24h и одлична е. И многу е важно да не користиш минерални пудри кои уште повеќе го мрсат лицето.

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Да мислам дека и двете ги има, ова вторава ја има сигурно.
    Ама најефтина е во Зегин, па ако ти е уз пат не давај 100 денари повеќе за нешто исто, нели :)

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Дали некоја ги користела пудрите на Аура?
    Конкретно значи се интересирам за течната пудра
    и за камената пудра со мат ефект.

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    Трендафилке, течната пудра е мат со средна покривност и малку чудни нијанси. Трајноста е во ред, ако имаш нормална до мрсна кожа и ако погодиш нијанса може супер да ти се погоди. Јас пробав од тестери, нема погодна нијанса за мене и изгледав многу темно со најсветлата, и малку ми беше сува во пределот околу усните. Во секој случај убаво е да пробаш од тестер пред да одлучиш да купиш.

За камената не знам, но сум ја пробала пудрата во прав на Аура која е одлична, па по некоја логика не би требало и камената да биде лоша.

8. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Мене Ревлонот ми е катастрофа по повеќе користење :puke: зборам за таа за сува кожа што е,а ја фалите многу таа за мрсна гледам.Можда таа е убава.Ама оваа ич не ми чини,можда не ми одговара на кожата.Џабе потрошени пари,и дадов повеќе шанси ама јок.
    Кажете ми од Буржоа сакам да ја купам таа најновата каква е прекривна или лесна?а таа Flower perfection?Јас хелти миксотсо црно капаче и таа 10часновната ги имам користено и 2те ми се допаѓаат,ама втората е полесна некако.Дали последните 2ве се убави?дали се покривни?

9. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Да не знаете дали има се уште ваква пудра кај нас и ако има каде можам да ја најдам ( и по која цена, ако знаете )?

10. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    155
    Фaла многу на одговорот, јас имам ваучер од Космо па сакав да си го искористам, па сум заинтересирана за тие пудри :)

11. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    178
    Имам нормална кожа и до сега ја користев импала 3, ама сакам да сменам некако во последно време многу ми е тешка и ми прави како флеки.Може да ми препорачате некоја полесна не сакам многу да се примеутва сакам да делува поприродно ама да покрива.

12. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Девојки досега никогаш не сум земала тестер,така да сакам да ве прашам нешто.
    За тоа камената пудра на буржоа што е 450,има ли тестер и тоа тестерот таму го испробуваш или дома?
    Ајде ако види некоја нека ми одговори,оти ќе испаѓам за 20 мин,па да знам дали да наминам до космо.

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    Таму можеш да си пробаш од тестерот, не даваат малечки тестери за камени пудри.

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. makedonista

makedonista Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    0
    девојки ако некоја знае ве молам кажете ми дали некоја од пудрите на буржоа одговара за сува и осетлива кожа??

15. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Хелти миксот

16. makedonista

makedonista Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    0
    ти благодарам, а добро ли покрива? :*

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.222
    Допаѓања:
    81.768
    ^ Пудрата има средна накај слаба покривност, му дава свеж и здрав изглед на лицето, ама доколку имаш акнеста кожа, тешко дека ќе ти ја овозможи посакуваната покривност.
    Пробај си во парфимерија некоја, најсигурно ти е - ќе си знаеш дали е или не е за тебе. :)

18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Па не е многу покривна, убаво изедначува тен, ми го покрива црвенилото, ама за акни и бубулички незнам. Мислам дека поголеми недостатоци нема да покрие.
    Лесна пудра е, хидратира

19. makedonista

makedonista Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    0
    кај мене е проблемот со флеки од акни ...а која е според тебе добра пудра за сува кожа?? помагајј..фалаааа

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.222
    Допаѓања:
    81.768
    Многу од форумџиките доста ги фалеа пудрите на Maybelline, па зошто да не пробаш некоја од нив?
    Или пак Ревлон, доста покривна е. :?:
    Мислам дека и оваа на Лореал е за сува кожа и отприлика покривна е, скоро сите нивни се со солидна покривност колку што ме држи сеќавање, доколку грешам слободно нека ме поправи некоја. :)