Да ми каже некој што би значело да ми се појават црвени точки,како крв да беа, од тестер пудра? Бев да проверам за хелти миксот на буржуа,и ја пробав на дланка,и супер ми беше и нијанса и текстурата се океј. Не ја земав,само бев да ја пробам. И после некое време,се погледнав на рака и имав црвени точки,како крв ситни беа многу,едно до друго и ме печеше малку... на истото место каде што го ставив тестерот. И се чудам уште,зошто така. Таман се израдував за нијансава дека ја најдов и сега вака Јас се решив да не ја земам според оваа реакција,сепак не ми одговара чим вака ми реагираше Се има нешто вака случено на друг? Инаку имам прееечувствителна кожа,ама премногу.Ама до толку и на рака да реагира,незнам чудно ми е
Да ве прашам дали во Скопје во Космо ја има козметиката на Ревлон, посебно ме интересира пудрата Revlon PhotoReady i RЕvlon ColorStay?
И јас имам мрсно лице па користам од Maybelline- Affinitone 24h и одлична е. И многу е важно да не користиш минерални пудри кои уште повеќе го мрсат лицето.
Да мислам дека и двете ги има, ова вторава ја има сигурно. Ама најефтина е во Зегин, па ако ти е уз пат не давај 100 денари повеќе за нешто исто, нели
Дали некоја ги користела пудрите на Аура? Конкретно значи се интересирам за течната пудра и за камената пудра со мат ефект.
Трендафилке, течната пудра е мат со средна покривност и малку чудни нијанси. Трајноста е во ред, ако имаш нормална до мрсна кожа и ако погодиш нијанса може супер да ти се погоди. Јас пробав од тестери, нема погодна нијанса за мене и изгледав многу темно со најсветлата, и малку ми беше сува во пределот околу усните. Во секој случај убаво е да пробаш од тестер пред да одлучиш да купиш. За камената не знам, но сум ја пробала пудрата во прав на Аура која е одлична, па по некоја логика не би требало и камената да биде лоша.
Мене Ревлонот ми е катастрофа по повеќе користење зборам за таа за сува кожа што е,а ја фалите многу таа за мрсна гледам.Можда таа е убава.Ама оваа ич не ми чини,можда не ми одговара на кожата.Џабе потрошени пари,и дадов повеќе шанси ама јок. Кажете ми од Буржоа сакам да ја купам таа најновата каква е прекривна или лесна?а таа Flower perfection?Јас хелти миксотсо црно капаче и таа 10часновната ги имам користено и 2те ми се допаѓаат,ама втората е полесна некако.Дали последните 2ве се убави?дали се покривни?
Да не знаете дали има се уште ваква пудра кај нас и ако има каде можам да ја најдам ( и по која цена, ако знаете )?
Фaла многу на одговорот, јас имам ваучер од Космо па сакав да си го искористам, па сум заинтересирана за тие пудри
Имам нормална кожа и до сега ја користев импала 3, ама сакам да сменам некако во последно време многу ми е тешка и ми прави како флеки.Може да ми препорачате некоја полесна не сакам многу да се примеутва сакам да делува поприродно ама да покрива.
Девојки досега никогаш не сум земала тестер,така да сакам да ве прашам нешто. За тоа камената пудра на буржоа што е 450,има ли тестер и тоа тестерот таму го испробуваш или дома? Ајде ако види некоја нека ми одговори,оти ќе испаѓам за 20 мин,па да знам дали да наминам до космо.
девојки ако некоја знае ве молам кажете ми дали некоја од пудрите на буржоа одговара за сува и осетлива кожа??
^ Пудрата има средна накај слаба покривност, му дава свеж и здрав изглед на лицето, ама доколку имаш акнеста кожа, тешко дека ќе ти ја овозможи посакуваната покривност. Пробај си во парфимерија некоја, најсигурно ти е - ќе си знаеш дали е или не е за тебе.
Па не е многу покривна, убаво изедначува тен, ми го покрива црвенилото, ама за акни и бубулички незнам. Мислам дека поголеми недостатоци нема да покрие. Лесна пудра е, хидратира
кај мене е проблемот со флеки од акни ...а која е според тебе добра пудра за сува кожа?? помагајј..фалаааа
Многу од форумџиките доста ги фалеа пудрите на Maybelline, па зошто да не пробаш некоја од нив? Спојлер Или пак Ревлон, доста покривна е. Мислам дека и оваа на Лореал е за сува кожа и отприлика покривна е, скоро сите нивни се со солидна покривност колку што ме држи сеќавање, доколку грешам слободно нека ме поправи некоја.