Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Барај ги пудрите на Vichy. Многу се добри и за сува кожа, имаат масло кое ја навлажнува кожата. Треба да ги има само во Реплек и веројатно во Зегин.

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Девојки, во Космо во ГТЦ ги има пудрите на Римел, нели?
    Ако не да тркнам во тоа другото, кај Тинексот... ?

3. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Ги има,јас од таму купив

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. makedonista

makedonista Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    0
    фала тии..која цена се тие пудри? а покривност каква им е? позз

5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Поскапи се, не знам точна цена ама имаат добра покривност. Како и да е оди побарај, пробај на себе како ти одговара прво, а и да купиш нема да зажалиш навистина.

6. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Па јас мислам дека супер би ти одговарала од Севнтин тајм плус !!!

7. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Ги има пудрите на Rimmel во Cosmo, јас купив од таму, за цената незнам бидејќи јас земав ко пакетче пудра и римел и лак за нокти и тоа ме чинеше 522 денари. А за пудрата немам зборови, одлична е :clap:

8. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    A коај пудра поточно?
    :)

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    81.790
    ^ [​IMG]
    Оваа е. Ја немам истестирано уште, ниту пак сум имала време да прочачкам нешто за пудрава, а ме интересира колку чини само пудрата, за каква кожа е наменета ? :wasntme:

10. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Ја имам пудрава но мене лично воопшто не ми се допаѓа,иако е многу фалена можеби зависи од типот на кожата.Јас имам нормален тип на кожа но пудрата кога ќе ја ставам едноставно не се размачкува наликува на гума,сум пробала и со помрсна и со посува подлога (крем),но никако не ми успева убаво рамномерно да ја нанесам на лицето,дава многу солидна покривност но е доста тешка пудра лицето е како пластифицирано.
    Цената е 300-320,за секаков тип на кожа.

11. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Да оваа пудра е, имам нормален тип на кожа не ми е ни мрсна а не ми е ни сува, незнам за други ама на мене ми одговара, првин ставам подлога (крема), па пудра, меѓутоа ете секој има различна кожа и кај секој има различен ефект :)

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    81.790
    Новата на Боржуа 123 Perfect е попокривна од Хелти Миксот и од Дитоксот, нели?
    Мене Дитоксот ми е одлична кога лицето ми е чисто, ама кога се нафрлам е малку катаклизмично - нит акна се прикрива, нит флека. :worried:
    Затоа ми треба барем нијанса попокривна пудра, а се надевам дека новата е таква - не сакам да ја менувам маркава ни под точка разно. :?:

13. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас пишав дека според мене не е попокривна од flower perfection, ама од healthy mix 100% е попокривна( ги имам и двете), детокс не сум имала ама мислам дека нешто слично на неа е,можи малкуу попокривна

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.183
    Допаѓања:
    124.687
    Ревлон ги има само во Зегин-Буњаковец,конечно потрагата е завршена :clap:
    680 ден,што навистина значи,зошто во другите парфимерии е 860.Во Шатци имаа само за сува кожа,во Ким ги има сите нијанси,во Космо Гтц им фалеа нијанси,така да Зегин ви е сигурен избор .
    Се зачудив што различни им се бројчињата,еве сестра ми од Америка ми дон есе тогаш 3 со број 200-Nude,а кај рекоа дека такво бројче не постои :^) Земав 180,малку потемна доаѓа,сепак не се приметува многу.

Едит еве ги најдов нијансите значи има 200,ама баш чудно зошто во сите парфимерии ми рекоа дека 200 не постои :^) :^)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Дали некој ја има користено True cover таа што ја рекламираат на Тв? Некако ми е премногу добро за да биде вистинито :^)

Каква пудра и да ставам се вцрвенувам и нафрлам,користам Max factor ама ептен ептен ретко за на свадба,матура и сл.

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Едно прашање до сите корисници на буржоа пудрите а гледам доста ве има, што се толку посебни и по што се разликуваат од другиве, што сте се опседнале со нив :D
    Сама искрено да ми кажете, јас немам ни еден производ од буржоа, па не им го знам квалитетот, а цените како што сим видела во Космо, им се онака не баш ниски па вајда и вредат.
    За пудрите ме интересира најмногу, не толку дали се покривни, туку нешто што најмногу ценам кај пудра е да не е како паштета да си нанел на лице :D Дали имааат голем избор на нијанси, посветли, и која е најпогодна за мрсна кожа?
    Би ви била благодарна ако некој ми ги рецензира :)

17. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    ^ jaс добив тестери од Хелти Миксот и мора да признам за 850 денари тоа е пудра која е натинг спешл или не вреди за таа цена според мене.

Туку мене друго не ми е јасно Mishela користи пудри од хелти што е за сува кожа, до детокс што е за мрсна кожа. Како така? Или имаш сува или имаш мрсна, видовите пудри се според видот на кожата.
    Јас не го разбирам тоа или бараш сува или хидратантна пудра.
    Убаво е кога ти одговараат пудри на некоја фирма ама да ти одговараат пудрите за еден вид на лице :)

Него јас од најновава за летниве денови што ни следат е топ. 500 денари Maybelline affinitone foundation со Витамин Е. Топ за секој ден ако немате проблематично а имате суво лице.

Разликата меѓу оваа и maybelline dream liquid mousse e што вторава дава сјај, па на Тзоната светите, така да не одговара за топло време многу, бар според мене.

18. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Моментално користам ваква. Средна штета. Не е ниту многу добра, ниту многу лоша.

19. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Јас оваа ја земав вчера во Јуник, намалена на 370 ден. :)
    Случајно ја ѕирнав, тргнав со намера да купам друга.
    Првата нијанса што ја пробав и оп - ми се допадна, ја купив.
    Golden beige, дава сосем малку ко исончан тен. Инаку е малку течна, но убаво се фиксира на лицето.
    Ниту ептен лесна, ниту претешка и добро покривна.
    Не пишува дека е со мат ефект, ама еве ме, 6 часа откако ја нанесов сабајлево, се акав низ град, а намерно не ставив камена, да видам дали ќе светне лиценцето.
    И не, воопшто не мрдна пудрата.
    Супер е.
    Многу сум задоволна.
    :)

На Plavusa.17 и rossonerka им се допаѓа ова.
  20. Mermaidd

Mermaidd Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Мене ми треба помош исто така со избор на пудра.Мојата кожа е мрсна/комбинирана.Но на Т зоната над вегите кога да ставам пудра цела се лупам.Како лишаи.А тоа е дека кожата ми е дехидрирана.Ми треба голема помош за тоа каква пудра да ставам,некој совет.Инаку морам како подлога да ставам крем зошто целата ке се излупам и на носот :( ХЕЕЕЕЛП! :$