Имам мрсна кожа не многу ама сепак е мрсна, па каква пудра би ми препорачале некаде до 400-500 денари?
Devojke, Koji buder je bolji za mesovitu/masnu kozu sa prosirenim porama, Manhattan Powder Mat ili Manhattan Perfect Adapt? Verujem da ste vec pisale o tome, ali tema ima skoro 400 strana... Hvala na odgovoru.
Manhattan powder mat, другата пудра не е ни толку покривна лесна пудра е која не би рекла дека одговара на мрсна кожа
Hvala, narucila sam taj iz Makedonije, kod nas su povukli Manhattan, ne znam iz kog razloga. A koliko kosta tamo?
Па не знам точно, но од 400 до 500 денари е сигурно. Јас користам друга на Manhattan која е 500 денари, отприлика таа цена се сите
Ја користам долго време, веганска е, имам склоност кон сува кожа, затоа и ми е добра! Иначе незнам дали ја има овде во МК!
Јас имам комбинирана кожа имам пробано секакви пудри и сега моментално ја користам Rimmel Lasting Finish и сум задоволна-320 ден.
Дали солидна покрива оваа пудра на Римел, и колку е издржлива??? И јас имам комбинирана кожа, затоа те прашувам?
Seventeen Natural Velvet ја имам користено и стварно бев многу задоволна и јас.Иначе е 600ден. а кога ја купив јас беше со гратис маскара , а сега мислам е со гратис сенка за очи во Космо.
Мене пудрата ми е одлична,не е тешка,лесно се нанесѕва,брзо го изедначува тенот и дава мат ефект.Прилично издржлива,ја нанесувам во 6 сабајле,до 1 вечерта уште стои.
Ја има ли некој пробано пудрата од maybelline што е околу 480 денари?..незнам како се викаше ..ми ја препорачаа дека е лесна и за тинејџерска кожа..добро покрива?
девојки ајј ве моламмм за мислење и совет...иде летооо мене ми треба добра пудра да покрива а да не е многу тешка за летно време..ја имам ревлонот покривна е но тешко се вади.ве моламмм за мислење која е добра покривна а лесна пудра за летно време инаку имам сува кожа...ве молам за мислење...фалааа вии
Нема на што Пудрата е претежно за сува кожа и не е баш покривна, можеби со повеќе слоја или подебел слој.. Изедначува тен, дава свеж изглед, но ако ти треба за акни, лузни, флеки тогаш подобро земи ја другата во црно тубиче, таа е погуста и попокривна. Јас ја користам со два слоја хидратантен крем одоздола, во спротивно ми се појавуваат лишаи. Ставам еден слој чекам да се исуши, па пак уште еден слој крем па пак чекам да се исуши и дури после пудрата, но јас имам доста сува и чувствителна кожа.
девојче ке можес слика да ми пратиш од оваа пудра?? за каков тип пишува ли на неа?? иста ли е со таа минерална што има или не?? покривност каква има?? плссс
Феминки да ве прашам,дали во сте ја виделе оваа пудра некаде? Во последно време мака мачам,не можам да најдам соодветна,и жив доказ сум дека кожата се менува со годините.Имам комбинирана кожа.Или барем мислам дека имам. А и не можам да поднесувам тешки пудри,некако ни тежат на лицево,Значи некоја да е лесна ,да го изедначува тенот,и да не ми засветува лицето,и да не ми дава чувство на затегнатост.Совет?