Jас ја користам а имам комбинирана кожа, супер ми се погоди, малку бојата мислам дека ја утнав, но текстурата на пудрата е супер дава мазен ефект и убаво мириса, покрива сосем доволно а не е воопшто тешка пудра и дење на сончева светлина убаво делува како природна, изненадена сум. Во наредна прилика кога ќе ми се потроши ќе пробам друга на Буржоа бидејќи очигледно добро ми одговараат нивните пудри или можеби Гош.
Анастасијаки, јас имам нормална кон масна, кога како, и совршено ми одговара пудрата На сува кожа чисто се сомневам дека ќе одговара зашто се суши веднаш откако ќе ја нанесеш, не се размачкува веќе по една минута, веројатно и затоа толку долго стои на лице
^^^Тогаш немој, пудрава е наменета да ги контролира сјајот и мастењето на лицето, барај пудра за сува кожа, исклучиво за сува, зашто со секоја друга само ќе ти се прават суви лишаи
незнам каде да го ставам прашањево.имам проблем со проширени пори на лицето мг ми се познаваат и кога ставма пудро пак ми с е познаваат.користев dove сапун и по секое миенје за кратко време пак мрсна кожа (само на т зоната)и проширени пори .ве молам помогнете
Да не ги листам сите 300 и кусур страни, ве молам ако на некој не му е тешко да ми предложи добра пудра во прав, тоа единствено ми треба од козметика. Сосема при крај ми е Менхетeнот, поточно оваа, Не беше лоша, но сакам да имам предвид и некоја друга, можеби подобра.
^ Добро покривна, за комбинирана и мрсна кожа. Нема целосен мат ефект, но не се разлева толку лесно. Со грам камена на лицето, ќе се фиксира одлично. Инаку самата пудра е потечна, внимателно треба да се стиска амбалажата, друга мана чинам и да нема. И нормално - пробај си повеќе тестери за соодветната нијанса, има повеќе, јас единствено направив грешка што земав golden beige, и на сонце делува малку жолто-златесто. Ама за навечер е ок.
Ми треба за вечерно време, но јас имам многу сува кожа Ако ставам и камена мислам дека лицето ке ми распука.
За сува не е. И самата е малку течна, а кога се размачкува на лицето имаш чувство дека е прашкаста, не знам баш добро да појаснам, ама таква е заради тоа што е за мрсна и комбинирана. За сува ги имаат пофалено доста пудрите на Виши и денес една продавачка баш ги фалеше и на Арт Деко пудрите, со тоа што се многу поскапи, од 800-1200 ден.
Јас користам Loreal True Match и многу ми одговара, баш е таква прашкаста кога се размачкува. Многу покрива, а не се познава...баш true match...
срцки ве молам да ми го разрешите големиот проблем значи со денови се мацм и мислам која пудра да ја земам дали seventeen time plus, essence stay all day ili rimmel stay matte...која е најпокривна ве молам кажете ми фала однапред
Јас имам сува кожа и ја користев оваа долго време и ми одговараше убаво,покривна е таман не премногу ама покрива и одговара и за сува кожа,ама сега ја користам оваа дрим сатин и мислам дека е подобра http://www.google.com/imgres?imgurl=http://4.bp.blogspot.com/_N7smykwOrzE/SdEVij5CRKI/AAAAAAAAARM/ZwVPd71wc08/s320/dream%2Bsatin%2Bliquid.jpg&imgrefurl=http://filthygorgeousmakeup.blogspot.com/2009/03/review-maybelline-dream-satin-liquid.html&h=240&w=290&sz=17&tbnid=GbR2rs7USZnpVM:&tbnh=90&tbnw=109&prev=/search%3Fq%3Dmaybelline%2Bdream%2Bsatin%2Bliquid%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=maybelline+dream+satin+liquid&docid=nUlFnLG4PZJV_M&hl=en&sa=X&ei=QKWtT8y6CvOO4gSyx-GtCQ&ved=0CI4BEPUBMAs&dur=0
Јас личчно не би ти препорачала да купуваш пудра од каталог од причини шо про незнаеш дали ќе седи на твоето лице и дали ќе предизвика акни. Макс фактор пудрите се за мн повозрасни и воедно го оштетуваат лицето а и се скапи. Јас сум за seventeen ги користам и немам акни и никакви проблеми со кожата ... Но внимавај која и да ја користиш ПО ВРАЌАЊЕ ДОМА, ЧИСТЕЊЕ !!!!
Од овие што ги наброја би ти ја препорачала Seventeen Time Plus.Јас ја користам и сум задоволна.За сите видови на кожа е и е доста покривна. Плус јас одоздола ставам коректор на бубуличките и флеките и одозгора пудрава,потоа на Т-зоната и на образите камена пудра и лицето чисто као солза Јас ја земам од аптеката во Веро Центар што е цената и е 390 ден