Прво ја користев Имплала,но сега користам друга.Многу е подобра.Некако попридна е,ми се совпаѓа со бојата на кожата Благо ја препорачувам
^^ Ја имам користено пудрава и едно време ми беше топ. Последниот пат кога ја купив, се разочарав. Не ми се размачкуваше убаво и како да ми ја сушеше кожата. Ко за беља и на другарка исто и се деси (заедно ги купивме). Од тогаш имам траума од пудрава... Можеби била само некоја лоша серија, ама дефинитивно сега имам страв да ја купам
Некоја пудричка за 16 год...сега за сега по малце ја користам.. http://seventeencosmetics.com/uploads/i ... 092407.jpg но порди тоа што имам подочници и пеги малце на носот Ама ми е да не е за постари оти и мајка ми ја користи истата :/ некој предлог за пудра за помлада кожа Ви благодарам
Девојки, да ве прашам за каква кожа е наменета пудрата од Maybelline New Affinitone ? Има добра акција во cosmo за 999 ден. пудрава , маскара , color sensational кармин , и сенки за очи.
Понудава кине стварно супер цена. Инаку пудрата е за сува, или евентулано ако имаш нормална, мислам дека не одговара едно на мрсна.
Ако е таа пудра во тубичката,тогаш е за комбинирана/мрсна кожа,а ако е во стакленото шишенце тогаш е за сува кожа
Ако си од Ск, ја имаш на Рекорд во Голден Роуз продавницата. Мене ми се допаѓа пудрава и ми прија на лице. Вреди понудава и да не се двоумиш да си ја земеш. Крај, краева иди до Космос, пробај си како ти одговара на лице
Веќе година пола година ја користам пудрата од авон од 24 каратната колекција. Преубава ми е за тие пари. Не ми ја суши кожата, покрива, мириса убаво и има мн ситни светки не толку забележливи.
Девојки, која пудра би ми ја препорачале, со добра покривност и мат ефект (секако и достапна цена)? Сто пати ја имам сменето пудрата, користев Импала (после 3 саати пудрава мислиш ми се топи на лицето, како препотено ми е лицето), ја користев на Bоujours Health Mix (многу ми е лесна, но не ми прикрива баш најдобро), Макс Фактор (скапа ми е, а јас ставам пудра скоро секој ден и за еден месец и помалце треба нова да купувам). Иначе имам комбинирана кожа, кон нормална нешто така, немам мозолчиња но сакам лицето да ми изгледа мазно ептен. М?
Еве ја понудата и пудрва е за сува или евентуално за нормална кожа на лице , милион посто. Штета што не беше некоја друга пудра, карминт е прекрасен, имаат најубав избор на бои. ЌЕ ти ја препорачав l'oreal matte morphose, ама скапа е 600-700 денари, покривна средно, лесна ама не се вади, т.е на ја вади мрсотија од лицето,стои одлично барем 5-6 саати без да мрдне, и без камена или пудра во прав. Исто maybelline matte mousse foundation ми рекоа дека била доста слична на оваа, и мислам дека е поевтина, ама незнам да не те излажам, ама овие се тој вид на пудри, мат, лесни не многу покривни, но не се брише од лице, убаво се впива на лице. И едино најевтина а океј варијанта Римеел, Лесна е, средно покривна, и евтина 300 денари. Само погодија правата нијанса и стои сосема океј.
^ Пудрава е за сува кожа и е премногу течна, ептен се познава! ^ Ќе ја пробам дефинитивно, другарка ми ја имаше на Римел ама не мат! Преубава и беше и долго стоеше, ја зема кога беше во Космо на акција од 500 и нешто денари на 320 денари (Мислам). Ќе ја пробам дефинитивно, уште денес.
Ги прочитав и претходните мислења во темава и неможам да се одлучам сеуште дали е за мрсна или сува. Сепак најубаво директно ќе ја пробам и ќе видам како ќе ми одговара. Мене ми треба да е попокривна и безмасна , досега ја користев Биодетоксот од Боржуа ама не ми беше доволно покривна и хидратантна и ја користев во комбинација со камената од Макс Фактор .Имам доста проблематично и чувствително лице ми треба навистина квалитетна пудра за да не ми предизвикува дополнителни проблеми .
Сто посто е за сува! Мајка ми има мрсна кожа и случајно си ја купил, да ја проба ама никако не и одговара. Јас имам комбинирана, повеќе кон сува и ми годи пудрава само многу е течна како Бекутан млекото за тело, е толку е течна!
Задоволна сум од пудрата на Римел , ја зедов кога имаше акција во космо од 660 на 330 денари, безмасна прилично покривна и долготрајна , е сега нијансата не ми е баш погодена но ја размачкувам и на вратот и не се ни забележува.
Ретко користам пудра ,ептен коа е неопходно ставам ... од течната ја ставам од АВОН а камена мн ретко ставам на MAX FACTOR али си иам за секој случај