Пишете некоја пудра на природна база ама да има заштитен фактор и секако не нагласив за комбинирана кожа! Фала.
дали некој ја користел оваа пудра?? многу одамна само што излезе имам пробано од тестер и ми изгледаше како супер пудра ...но сепак да си прашам мислење
ардеко ти е најубава според мене и малце е поскапичка али верувај ке ја користис со сигурност некој 5 месеци башка има некој многу убав сјај има малце како светкички ..денеска бев во космо и мислам дека имаше некој попуст на ардеко козметиката
^Зборот попуст пред мене НЕ! Веќе земав друга, али нема врска, во следна прилика со ардеко сигурно ќе се подновам. Фала ти сепак. Инаку за макс фактор колор адаптинг не ја земај ако имаш мрсно лице. Стварно се адапитара на тенот, ама па затоа не покрива ич и многу лесно ми избива мрсотија на површина. Ако имаш сува кожа за тебе е
^ Колешкеее, на ноќна смена денеска. На природна база е Bio Detox на Bourjois, ама не ми останало во сеќавање дали има заштитен фактор. Знам дека отеков со маркава, ко спамер сум, само трубам, ама единствена асоцијација ми беше моментално и ќе ме извините. Исто и 123 Perfect (од истата фирма), е оваа има и заштитен фактор 10ка и е на база на екстракти од некаква си алга мислам, не ми текнува ич, ќе ме извиниш.
Јас ја користев Bio Detox на Bourjois ама некако не сум задоволна еве ја имам усте дома полу непотросена некако ми го суши моево чудно лице,а 123 Perfect не сум ја користела а гледам сите ја фалат иако сум скептик пошто имам осетливо лице склоно кон иритации па барав некој да не знае нешто да е без парабени ама тука ние кај нас сме ограничени,чинам Лавера и Санте друго незнам од тој тип дали има Во секој случај фала на инфо
Јас ја користам делине 2ка,ефтина е и само од неа не ми се нафрла лицево,која и друга пудра да ја ставам на лице(и најскапа нека е) ми се нафрла и после не можам да си го средам лицево од поткожни мозолчиња
Имам комбинирана кожа и прилично ми е чиста, со тоа што може да се појави по некое мозолче за време на ПМС. Значи не ми треба којзнае колкава покривност, чисто за изедначување на тенот. Се мислев за Seventeen Time Plus затоа што како што прочитав наназад низ темава е за помлада кожа. Па не знам дали би ми одговарала оваа?
Јас на почетокот бев презадоволна од Bio Detox, ама после некако ми откажа друштво со покривноста, или пак лицето ми беше во полоша состојба, не знам. И јас си барам некоја таква со природни состојки, ама кај нас или изборот е слаб, или најчесто и „најефикасно“ - нема. А богами и тие што ги има се изгор скапи, како на пример оние полупрофесионалните од типот на Артдеко и Виши. Па можеш и да пробаш со некоја од нив, ако веќе си расположена за давање повеќе пари за козметика, барем ќе бидеш сигурна дека на лице ставаш проверена козметика. Инаку, Виши не знам дали имаат избор на пудри за комбинирана кожа, а за Артдеко сигурна сум дека има. Ако не ти е толку изразито комбинирана кожата, т.е. ако не ти се мрсат многу критичните делови, ќе ти одговара, а во спротивно мислам дека не. Освен да ја фиксираш со малку камена кај носот и т-зоната, па ќе ти биде добра. За секој случај, пробај ја и онаа другата на Seventeen, Spoiler што мислам дека е за нормална кожа, ама чинам имаше девојки со кожа како твојата кои ја користеа и ја фалеа тука низ темава, па може ќе ти одговара, пробај си. Исто солидна за комбинирана кожа е и таа на Риммел со мат ефект, а и доста ефтина е, со средна накај слаба покривност, што мислам дека ќе ти одговара, бидејќи и самата спомна дека не ти е потребна голема покривност.
150 ден., средна покривност, убав мирис. Пишува погодна за сите типови на кожа. Мене некој еднаш ми има кажано дека ако на некој козметички препарат пишува за сите видови кожа, тоа значи дека не чини. Ама ај за тие пари добра е.
За секаква кожа е мислам , инаку јас ја земав 490 денари .Но стварно се исплаќа.Јас си имав проблеми со црвенилото на лицето , а кога ке си ставам од неа ништо не ми се познава.
ме интересира пудрава дали е како крем,или е од типот на црната менхетен како прашкаста?ај ве молам за одговор
Jас си ја земав пудрата, е сега дали беше 300 денари, или 200 и нешто ич не ме држи збор. A убава е, мене ми се допадна
Шо марка е, прв пат ја гледам, од каде ја зема? И уште едно прашање, за каква кожа е крем, мислам течна пудра е, не е како менхетенот, лесно се намачкува и впива океј. Само овој број незна дали го има кај нас, претемни пудри имаат, не се баш за светла кожа
После БиоДетоксот , повторно си се вратив на оваа пудра и пак си го докажа квалитетот барем за мојата кожа.Безмасна,со витамини , со заштитен фактор , матирана , доста покривна - одлична за мојата чувствителна ,масна кожа. Цената и е 630ден. во Космо со гратис сенка за очи.
Јас сум разочарана од повеќето пудри за лице, особено оние од Боржуа - колку се непокривни па тоа е чудо едно! Само убав мирис имаат и прескапи се, а всушност не вршат никаква работа. Единствено сум задоволна од пудрата на Лореал - Инфејлбл со црвено капаче. Долготрајна, покривна, нема потреба за камена пудра после тоа. Немам воопшто нечисто лице, ама се знае пудра е пудра, а не е крем! Ако купувам пудра значи не сум задоволна со изгледот на кожата па треба да биде колку толку покривна, особено ако е наменета да биде таква.