Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Mama25

Mama25 Популарен член

Пишете некоја пудра на природна база ама да има заштитен фактор и секако не нагласив за комбинирана кожа! Фала.

2. cresa86

cresa86 Истакнат член

дали некој ја користел оваа пудра?? многу одамна само што излезе имам пробано од тестер и ми изгледаше како супер пудра ...но сепак да си прашам мислење :)

Attached Files:

3. cresa86

cresa86 Истакнат член

ардеко ти е најубава според мене и малце е поскапичка али верувај ке ја користис со сигурност некој 5 месеци башка има некој многу убав сјај има малце како светкички ..денеска бев во космо и мислам дека имаше некој попуст на ардеко козметиката :)

Hipster likes this.
  4. Hipster

Hipster Форумски идол

^Зборот попуст пред мене НЕ!
    Веќе земав друга, али нема врска, во следна прилика со ардеко сигурно ќе се подновам.
    Фала ти сепак.
    Инаку за макс фактор колор адаптинг не ја земај ако имаш мрсно лице.
    Стварно се адапитара на тенот, ама па затоа не покрива ич и многу лесно ми избива мрсотија на површина.
    Ако имаш сува кожа за тебе е :)

5. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

^ Колешкеее, на ноќна смена денеска. :lol:

На природна база е Bio Detox на Bourjois, ама не ми останало во сеќавање дали има заштитен фактор. :^)
    Знам дека отеков со маркава, ко спамер сум, само трубам, :D ама единствена асоцијација ми беше моментално и ќе ме извините. :$
    Исто и 123 Perfect (од истата фирма), е оваа има и заштитен фактор 10ка и е на база на екстракти од некаква си алга мислам, не ми текнува ич, ќе ме извиниш. :$ :)

Hipster likes this.
  6. Mama25

Mama25 Популарен член

:D Јас ја користев Bio Detox на Bourjois ама некако не сум задоволна еве ја имам усте дома полу непотросена некако ми го суши моево чудно лице,а 123 Perfect не сум ја користела а гледам сите ја фалат иако сум скептик :) пошто имам осетливо лице склоно кон иритации па барав некој да не знае нешто да е без парабени ама тука ние кај нас сме ограничени,чинам Лавера и Санте друго незнам од тој тип дали има :?: Во секој случај фала на инфо :*

7. snake

snake Истакнат член

Јас ја користам делине 2ка,ефтина е и само од неа не ми се нафрла лицево,која и друга пудра да ја ставам на лице(и најскапа нека е) ми се нафрла и после не можам да си го средам лицево од поткожни мозолчиња

8. Sanniii

Sanniii Популарен член

Имам комбинирана кожа и прилично ми е чиста, со тоа што може да се појави по некое мозолче за време на ПМС. Значи не ми треба којзнае колкава покривност, чисто за изедначување на тенот. Се мислев за Seventeen Time Plus затоа што како што прочитав наназад низ темава е за помлада кожа. Па не знам дали би ми одговарала оваа? :?:

9. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Јас на почетокот бев презадоволна од Bio Detox, ама после некако ми откажа друштво со покривноста, или пак лицето ми беше во полоша состојба, не знам. :D
    И јас си барам некоја таква со природни состојки, ама кај нас или изборот е слаб, или најчесто и „најефикасно“ - нема. А богами и тие што ги има се изгор скапи, како на пример оние полупрофесионалните од типот на Артдеко и Виши.
    Па можеш и да пробаш со некоја од нив, ако веќе си расположена за давање повеќе пари за козметика, барем ќе бидеш сигурна дека на лице ставаш проверена козметика.
    Инаку, Виши не знам дали имаат избор на пудри за комбинирана кожа, а за Артдеко сигурна сум дека има. :)
    Ако не ти е толку изразито комбинирана кожата, т.е. ако не ти се мрсат многу критичните делови, ќе ти одговара, а во спротивно мислам дека не. Освен да ја фиксираш со малку камена кај носот и т-зоната, па ќе ти биде добра.
    За секој случај, пробај ја и онаа другата на Seventeen,
    што мислам дека е за нормална кожа, ама чинам имаше девојки со кожа како твојата кои ја користеа и ја фалеа тука низ темава, па може ќе ти одговара, пробај си. :)
    Исто солидна за комбинирана кожа е и таа на Риммел со мат ефект, а и доста ефтина е, со средна накај слаба покривност, што мислам дека ќе ти одговара, бидејќи и самата спомна дека не ти е потребна голема покривност. :)

Sanniii likes this.
  10. Kasha

Kasha Популарен член

150 ден., средна покривност, убав мирис.
    Пишува погодна за сите типови на кожа. Мене некој еднаш ми има кажано дека ако на некој козметички препарат пишува за сите видови кожа, тоа значи дека не чини. Ама ај за тие пари добра е. :)

11. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Seventeen time plus си ја зедов и многу сум задоволно , ни црвенило ми се познава ни ништо :) )

Lili.lili likes this.
  12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Покривна е? За каква кожа и колку ја зема? :D Малце те нападнав со прашања :P

13. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

За секаква кожа е мислам , инаку јас ја земав 490 денари .Но стварно се исплаќа.Јас си имав проблеми со црвенилото на лицето , а кога ке си ставам од неа ништо не ми се познава.

14. jarec6

jarec6 Популарен член

ме интересира пудрава дали е како крем,или е од типот на црната менхетен како прашкаста?ај ве молам за одговор

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Jас си ја земав пудрата, е сега дали беше 300 денари, или 200 и нешто ич не ме држи збор.
    A убава е, мене ми се допадна :) :) :)

Attached Files:

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Од омилените пудри! Околу 300 ден ми ја купија, добро покрива и ми се свиѓаат нијансите :)

17. Hipster

Hipster Форумски идол

Шо марка е, прв пат ја гледам, од каде ја зема?
    И уште едно прашање, за каква кожа е :)

крем, мислам течна пудра е, не е како менхетенот, лесно се намачкува и впива океј.
    Само овој број незна дали го има кај нас, претемни пудри имаат, не се баш за светла кожа :(

18. Chivas

Chivas Истакнат член

После БиоДетоксот , повторно си се вратив на оваа пудра и пак си го докажа квалитетот барем за мојата кожа.Безмасна,со витамини , со заштитен фактор , матирана , доста покривна - одлична за мојата чувствителна ,масна кожа. :clap:
    Цената и е 630ден. во Космо со гратис сенка за очи. :)

Attached Files:

Doozy likes this.
  19. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се согласувам само макс фактор!

20. darlingB

darlingB Истакнат член

Јас сум разочарана од повеќето пудри за лице, особено оние од Боржуа - колку се непокривни па тоа е чудо едно! Само убав мирис имаат и прескапи се, а всушност не вршат никаква работа.
    Единствено сум задоволна од пудрата на Лореал - Инфејлбл со црвено капаче. Долготрајна, покривна, нема потреба за камена пудра после тоа.
    Немам воопшто нечисто лице, ама се знае пудра е пудра, а не е крем!
    Ако купувам пудра значи не сум задоволна со изгледот на кожата па треба да биде колку толку покривна, особено ако е наменета да биде таква.