Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Јас имам светла кожа, ептен светла, и ја имам пудрава во 100 Ivory. Бојата е совршена за мене, не сум имала пудра што толку сум ја погодила бојата, само што не ми се допаѓа пудрата воопшто, ич не е ко за мојата кожа, штета...

2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Точно, со се’ се согласувам! Буржоа (или Боржуа - сеедно) воопшто не ми се допаѓаат, а се прилично скапи. Онаа Менхетенот во црна туба е сто пати попокривна од Буржоа, а е околу 400 ден. на пример. Значи, не мора да значи дека ако нешто е скапо, автоматски е и добро. Лореалот е супер пудра, доста покривна, само што според мене повеќе е за сува кожа. Јас ја користев порано и покриваше одлично, ама знаев да засветам на Т-зоната (инаку имам комбинирана кожа). А коректорот на Лореал Infallible е перфекција :inlove:

Инаку, јас ги користам следниве пудри моментално :

Првата од Deborah ми е полесна, за преку ден и дава убав мат ефект, a Ревлонот и Менхетенот ми се за навечер :) Инаку, најдобра пудра за мене дефинитивно е Ревлонот за комбинирана и масна кожа. Врв :clap:

Прикачени фајлови:

• manh_mat.jpg
      manh_mat.jpg
      Големина на фајлот:
      5,1 KB
      Прегледи:
      707
    • basic910.jpg
      basic910.jpg
      Големина на фајлот:
      7,3 KB
      Прегледи:
      707
    • 85cpc3an353i8nh.jpg
      85cpc3an353i8nh.jpg
      Големина на фајлот:
      18,4 KB
      Прегледи:
      707
    На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    @Sexybaby86, целосно се сложувам со постот погоре. :up:
    Ова се веројатно трите најдобри пудри за мрсна и комбинирана кожа.
    Од Дебора сум сосем задоволна, а за Ревлон пробав и собирам пари да си ја купам.
    Малку поскапа, но вреди за парите.
    Менхетен е малку потешка, но затоа супер покривна. Клучот е само да се погоди соодветната нијанса.
    :)

Јас би ја додала и оваа на Maybelline-Affinitone.
    Малку потечна за разлика од другите, но штом се впие на лицето, одлично се фиксира.
    Со само еден тенок слој камена пудра или во прав, резултатот е одличен.
    И на фотографии излегува убаво.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Trendafilka, приметувам доста сличен вкус имаме ;) Е оваа на Maybelline не сум ја пробала, ама претпоставувам и таа е за комбинирана кожа :) Ќе ја пробам кога ќе бидам при пари :)

Едит: Иначе и Ревлонот мене ми е малку потечна за разлика од Дебората и Менхетенот, ама што викаш, штом се впие, супер се фиксира ;)

5. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    451
    Која од пудриве е подобра, и некој детал ако може? :)

Прикачени фајлови:

На fergie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fergie

fergie Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Девојки препорачајте некоја добра пудра за мрсна кожа, која се фиксира и добро се впива. Trendafilka i Sexybaby86 гледам сте пишале дека сте задоволни од Deborah color copy и Maybelline Affintone, ме интересира дали се убави за преку ден и колку чинат :) Фала однапред ;)

А за каква кожа е ? Бидејќи јас имам мрсна кожа, и барам некоја која после саат време нема да ми свети на лицето и која добро ќе покрива, а секако и лесна за летниот период :)

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Deborah color copy е околу 600-650 денари, а Maybelline Affintone јас ја земав пред месец дена во Јуник за 385 ден. на попуст, а мислам дека редовно оди накај 450 ден. Ама е 35 мл.

Е сега, од овие две сепак за нијанса или две е подобра Deborah color copy. Оваа другава според мене за мрсна и комбинирана мора да ја споиш во комбинација со камена, инаку има тенденција мааалку да попушти на топлото.
    А првава не. Дебора е малку ко суво-прашкаста, не знам колку ќе ме сфатиш, на допир делува за првпат чудно, јас дури мислев дека е расипана, ама пудрата е навистина добра.
    Посебно па за преку ден, убаво покривна, а делува многу природно и дава изедначен тен.

Штета што не сум пробала ништо од пудрите на Буржоа, па да ти споредам со Дебора, ама од Севентин Тајм на пример е 5 пати подобра.

На eli25, detelinkaa и fergie им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.191
    Допаѓања:
    258.397
    Во парфимерија КИМ во ГТЦ, пудрите на ARTDECO се намалени до 30 %.
    Мојата, мајка ми ја купила за 585 денари, намалена од 840 :) .
    Имало попуст и на други производи.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  9. m.m.5

m.m.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    Дали ја има некој користено,како сте задоволни?

Прикачени фајлови:

10. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    569
    Може да ми препорачате пудра за сува кожа од која сте задоволни

11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Fergie, јас сега го гледам ова, па еве и јас ќе потврдам дека Deborah color copy е прекрасна пудра за преку ден, најдобрата што сум ја користела до сега :up: Така прашкаста е (како Менхетен црната, ако си ја користела знаеш на што мислам), ама убаво се размачкува и се слева со бојата на кожата. Не се познава ни премин на вратот ни ништо, значи ПРЕКРАСНА Е за дневна (а и за ноќна) варијанта. Севентин Тајм е премрсна за мене, после саат време светев ко лампион, така да не ти ја препорачувам таа. Од Буржоата исто така не сум нешто посебно задоволна. Не дека се лоши, ама не вредат толку, прескапи се. Поевтина од нив е Ревлонот, а е 1000 пати поубава! Maybelline Affintone не сум ја пробала, ама ако е како што кажува Трендафилка, за тие пари вреди. Deborah-ta можеби е малку поскапа (скоро дупло од Maybelline), ама вреди за парите, верувај :) Така да топло ти ја препорачувам Deborah color copy :) Поздрав :hai:

На Trendafilka и detelinkaa им се допаѓа ова.
  12. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    286
    ја немам користено ама ако имаш почисто лице за преку лето супер ке ти е иако мислам дека не е пудра туку нешто како тонирана крема еве ти рецензија ама на српски е ваљда ке разбереш
    http://www.sminkerica.com/kozmetika/garnier-b-b-krema/

На m.m.5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SEKSI.BARBI

SEKSI.BARBI Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    43
    :inlove: ја обожавам дѓордани голд од орифлејм

14. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141

Јас не користам многу пудра, само за вечерно излегување, денски поминувам само со коректор под очи, а често и без тоа. Ама од оваа пудра од Орифлејм сум презадоволна. Кога почнав да ја користам не ни очекував дека била толку добра.

Исто и оваа од L'Oreal ми е добра:

15. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Имам акни на лицето,која пудра е подобра да ставам, течна или камена? И препорачајте ми некоја!!

16. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Или течна,или и двете заедно,камена сама на лице не се става туку врз течната подлога. Ако имаш акни значи имаш мрсна кожа,врати се неколку страници наназад има многу посочени пудри за масна кожа. И за сува. И за комбинирана :)

17. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261

Rimmel Match Perfection камена пудра? Ја користел некој, некои критики? На попуст е во Космо за 237 денари.

18. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.220
    Допаѓања:
    12.617
    Си купив пудра на Јангдерм 63 денари и... прекрасна ми е. Совршена ми е за лицево, ми го изедначува тенот, а што е најбитно (за мене) лесна е и не се познава многу. Ете така, големо ДА од мене има пудрава.

19. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    За преку ден...
    Oriflame Oriflame Beauty Matte Control Foundation

или...
    Avon Ideal Shade

Avon Ideal Shade ми одговара нијансата natural beige, ако земам Oriflame истата нијанса нема да погрешам :?:

20. inammorata

inammorata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    ја користам miracle touch од max factor веќе 4 години и сум презадоволна, луѓе постојано ме застануваат на улица за да ме прашаат каква пудра користам. пудрата има жолт подтон и прекрасно се адаптира на тенот давајќи мат ефект и воопшто нема потреба за камена пудра . од камените пудри ја користам facefinity исто од макс фактор скапичка е но вреди за парите. исто така може да се користи како течна пудра ако се нанесе со влажно сунѓерче.
    не сум задоволна од минералната пудра во прав од арт деко исто како брасно да ставам на лице а кога ке ја измешам со крем за да добијам течна мн е темна
    нз како да прикачам слики