Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Јас ја имам Nude нијансата... како прво не ми е погодена нијансата некако ме прави ептен бледа, а наредната потемна нијанса ми изгледаше претемна за моето лице, и како второ пудрава воопшто не покрива, повеќе личи на крем со некоја си нијанса отколку на пудра. За тие што немаат проблеми со лицето и за денски излегувања мислам дека ќе врши работа.

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.546
    Допаѓања:
    160.702
    Мене ми сјае лицето од оваа пудра на авон (баш е блескава значи),а имам мешана кожа,некаде пресува,некаде нормална,не ми е мрсна и пак не ми одговара.

Него,имате инфо за макс фактор дали уште трае акцијата,течна плус камена гратис?!
    Да не се направам будала утре да одам да барам.

3. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    а бе кога велам дека имаме ист вкус ;)
    јас ја користам ова ми е 4 шишенце и сега пак ќе ја порачам, мене ми е супер и за денски излегувања а навечер ставам плус камена исто од авон и супер се во комбинација, ако бараш полесна пудричка не многу нападна порачај си јас ја користам NUDE нијансата , а немаммиту блед ниту црн тен поприрода и одлично ми одговара

4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Мене ми ја препорачаа Cream нијансата , и јас како Лилит имам мешана кожа .Немам некои посбени проблеми со кожата , сакам само да ми го изедначува тенот и да ми покрие ако некогаш ми излезе некое мозолче . Лесна пудра барам , како и да е ретко користам ..само со коректор сум скоро секогаш. А за ова акцијава што се пишале , и мене ме интересира ..ај ке прашам низ парфимериите .

5. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    оваа пудра од авон ми е убава за преку ден. онака баш е лесна и не се познава дека пудра имаш на себе. а за преку вечер баш и не преферирам вакви лесни пудри.

6. taleska88

taleska88 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Pudrata e sovrsena, jas ja koristam veke podolgo vreme imam zemeno krem nijansa i podobra pudra nemam koristeno dosega..........................dopolnitelno za ovaa pudra i pozitivno e toa sto e pudra so smiruvacki efekt i dokolku imate problemi so akni istite gi sushi barem jas toa sum go zabelezala na moeto lice isto taka ja koristat i nekolku moi drugarki. Moja preporaka PORACAJ SI JA nema da zgresis

7. maryjane

maryjane Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    Devojki ,a za mrsna koza kakva ke mi preporacate?!?! Ja koristam loreal ubava mi e ama pak na T zonata mi e mrsna , impalata isto ne mi e dobra.Sovet :)

8. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Jas ja koristev i mene licno voopsto ne mi se dopaga, ne pokriva dobro i e masna kako pomada da sum stavila na liceto!! Od Manhaten nema podobra, sega zavisi kakov tip na koza imas, mojata e problematicna. pozz

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.546
    Допаѓања:
    160.702
    Јас немам проблеми со кожата,па тоа смирувачкиот ефект не го имам осетено,како и да е,не ми се допаѓа.
    А инаку,јас земав cream нијанса,ама многу ми е темна,nude е најсветла,не знам дали би ми прилегала,затоа што имам темен тен,ама чоколадно млеко,а не црвеникав и не можам да ја погодам никако и од ниеден бренд.Ако имаш црвеникава нијанса на тенот ќе ти одговара cream.

Голем проблем ми е наоѓањето на нијанса,па само шарам,барам и никако да погодам.И навистина е точно за од севентин дека ги шири порите.Долго ја користев,имав бебешки мазно лице претходно,а по извесен период ми стана како портокал,преснатав да ја користам,среќа имам еластична кожа и генот ќе да ми е таков (мајка ми на свои 40 и кусур нема ниту една брчка,ниту пори) се повлекоа.

Еднаш прашував,не добив одговор,некое пудриче со повеќе нијанси да ми препорачате,може ќе најдам тоа што барам.

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    и јас никогаш не можам да си ја погодам нијансата. и поради тоа ептен се нервирам :^)
    обично третата нијанса од пудрите ја користам (така си викам јас) :lol:
    ама нешто измеѓу сум од 3тата и 4тата :^)

11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    24.142
    Јас имам мрсна кожа и ја користам REVLON COLOUR STAY супер ми е..

На Elen.b му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Братучетка ми користи некоја пудра, се викала Импала, јас прв пат слушнав за неа, ама рече дека била задоволна. Проверете, прашајте во парфимериите во вашите градови ако сте заинтересирани, можеби има, па може и да ви одговара ;)

13. maryjane

maryjane Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6

fAla,a kolku cini?? :$

14. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    24.142
    Мислам дека беше околу 780 денари :*

15. maryjane

maryjane Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    Ok fala ke soberam kes i ke idam da si ja kupam cim e ok za mrsna koza.Fala :*

16. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    24.142
  17. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    го делам истото мислење... :)
    +остава траги на облеката, не е истрајна и после два саата кога ќе се погледнеш во огледало како да не си ставила пудра. :?: уште ми собира прашина шишенцето
    * моето е warmest beige, ок е нијансата као за лето ја земав на сончано, јас сум со светол тен но не одскокнува, додуша ионака е како помада, ставил не ставил исто ти се фаќа :)

18. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Менхетен perfect mat е сон за мрзна кожа. Антибактериска, совршено покрива, матира долготрајна е и евтина . Евтина говорам во однос на квалитетот. Околу 420ден е.

19. malinavishna

malinavishna Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    11
  20. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Јас би ја препорачала Maybelline Dream Matte Mousse пудрата за мрсна кожа, стварно е добра, ги суши бубулиците (ако имате) и добро покрива..иначе ми се допага и што не е течна туку е како крема..
    супер е..