Та - дааам . Мојата нова пудра ! Јес да е малку поскапа , ама според мене вреди да се даде пари за квалитетна козметика , па посебно за мојата проблематична кожа. Јас зедов 03 Ivory, мааалце ми е потемна ама сега иди лето па ќе фатам боичка и нема да се познава. Иначе колку што можев досега да заклучам после 2-3 ставања од пудрава е одлична. За комбинирана кожа, безмасна е , го апсорбира вишокот маснотии , не е тешка а не ни изгледа таква на лице . Единствена замерка е за паковањето , бидејќи е без пумпица , се друго е на место .
Мноогу ретко користам пудра за лице. Имам една дома со која се имам намачкано 2-3 пати , и добра е. Еве ја
имам мрсно лице а шерк ако стаам уште бетер кје ми биде.освен тоа после користење на шеркот од вери ми од орифлем со лилаво капаче ми се нафрлува одма лицето.каква пудра е препорачлива да користам која не е многу скапа?
Јас пред некој ден ви пишав да ми кажете добра течна пудра за мрсна кожа, и еве сега да ви кажам дека конечно најдов. Ја купив од парфимеријата Schatze, малку е поскапа (околу 800 денари е) ама многу покрива и дава на кожата мат ефект... Задоволна сум!
Од оваа пудра, мислам марка на пудри имам дома две си ги користам едната е побледа а другата темна, и сум задоволна, а и не се многу скапи
Девојки, сакам да прашам, дали некој ја има користено пудрава од Essence fix&matte translucent powder, како ја користите, дали е добра и каков ефект дава? Ми е страв да не дава многу блед ефект на лицето, па да шетам како дух или да си купам регулар пудра во прав? позз
^ Тоа е фиксатор за шминка, не е никаква пудра во прав и не те прави бледа - се претопува со пудрата на лице, ама во никој случај не е замена за камена пудра или пудра во прав!
Фала на одговорот, а и продавачката не знаеше да ми објасни, па затоа тука си прашав инаку највеќе ми е за матирање, да не ми свети лицето.. затоа мислев како замена на пудра во прав
Не, не, тоа никако како замена за камена/пудра во прав. Пробај си ги камените на Есенс, имаат избор и евтини цени, или пак Менхетн - околу 400 денари е, јас бев презадоволна од ефектот. Исто и Аура имаа една во прав од која многу девојчики на форумов беа задоволни.
имам камена од дебора, таа црвената.. убава е, ама сакав нова (нели никад доста од козметика) па ова ми се виде интересно.. ја имам во план таа од аура , а и во дм има пудри во прав од природната линија нивна алверде , не се прескапи па може да се проба.. фала во секој случај за советот.. поззз
Да си се поплачам јас за ревлонот малку. Инаку долгогодишен љубител на ревлон пудрата, не ја менував за ништо најмногу ми одговараше ма да нијансите малку си се чудни, бидејќи во македонија не ги носат сите. Од 220 следна нијаса е 330, измеѓу нијансите ги нема. Последно ја купив пудрава пред нецел месец, сменето е паковањето, сега е 24 часовна, ама е многу течна и некако не ми покрива баш како порано. Незнам дали е до мене или стварно ја имаат расипано пудрава
Па смени пудра бре девојче. Оние на Орифлејм немаат скоро никаква покривност, пробај со некоја друга. Еве на пример Дебора колор копи со зеленото капаче - не е тешка, наменета е за комбинирана кожа и не е којзнае колку скапа, 600 денари и +/- некој, зависи каде како ја најдеш. По нанесување на течната стави си одозгора камена/пудра во прав и свршен чин. Нема друго чаре за мрсната кожа, освен ако имаш ептен чисто лице (што е многу ректо кај нас „мрсните“) , па да немаш потреба од пудра.