Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Мене не ми се допаѓа. Има многу течна текстура, ко вода е дури. Ако сакаш лесни пудри, со не толку голема покривност би требало да ти одговара. И да ако ја порачуваш одбери ја нијансата Ivory, затоа што Porcelain е пресветла, а Sand е буквално портокалова.

2. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Подолг период ја користам импалата и сум задоволна од неа, бидејки многу покрива и ми го прави лицето убаво

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4,6 KB
      Прегледи:
      288
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.469
    Допаѓања:
    17.165
    ^ Колку чини пудрата?

4. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Ако мислиш за импалата јас порано ја земав 400 ден некаде, а сега незнам бидејки мајка ми ми ја купува

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    130 денари е сега

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Дали некој ај има користено пудрава дали е добра,дали прекрива и која цена е? сакам да ја сменам мојата па се мислам дали оваа е добар избор

Прикачени фајлови:

7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    5.207
    Јас, една од омилените ми е. Цената варираше, сега мислам дека е 400-420, тука некаде. За навечер е супер, посебно ако сакаш нешто да покриеш :) Претежно ја користат тинејџери.

8. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    оваа пудра беше до 200ден не беше поскапа сега во секоја парфимерија различна и беше цената знам моја познаничка ја користеше ( сега можеби е и намалена еве алиса пиша дека сега е намалена на 130ден)
    а иначе можеш да ја најдеш и во некои маркети каде за разлика од парфимерија малку е поефтина :)

9. wizardess

wizardess Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    46
    Леле девојки, мене искрено многу ми се овие пари што ги кажувате за пудра. Е сега, вистина е дека има огромен ефект изгледот на лицето,т.е. на пудрата врз целокупната шминка, ама сепак...Може пак, дека јас немам многу проблеми со кожата затоа не сфаќам колку е сериозен вашиот проблем. Јас си користам Делине пудра со години. Чини околу 150 денари и долго трае. Лесна е и не ги затнува порите, а содржи и витамини. Презадоволна сум од неа.

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    5.207
    wizardess подобра опција ти е Голден роуз, а цената е тука некаде :)

На wizardess му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.542
    Допаѓања:
    8.145
    Да, добра е.Ја користам подолго време и задоволна сум. Мислам дека е околу 400 денари.

12. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    За дневен изглед GARNIER пудра со природен ефект , за вечерно IMPALA:D

Прикачени фајлови:

13. femina.emili

femina.emili Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    За ИМПАЛА колку што сум запознаена, имала многу жива во неа, и го јадела лицето.. не знам јас си користам од АВОН пудрата Avon MagiX Cashmere Finish Foundation, нема поубава :$

Прикачени фајлови:

14. Pixel

Pixel Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Мислите ли дека е подобро да се користи подлога за шминка која не содржи пудра? Гледам по парфимерииве почнаа да ги носат, пишува на нив течна минерална подлога, која не содржи пудра..

Користел некој, искуство?

15. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас саботата ја земав на есенс таа пенестата малата,ја видов 6 долари и си велам ај за толку ке ја земам,ја земав втората нијанса,оти првата ми беше многу бледа\бела де,ама вторава вчера ја тестирав и ми стои многу жолто на лице,имав чуство дека носам паштета на лице,а и не е многу покривна,онака лесна пудра,прелесна :?:
    A и некако чудна ми ја прави кожата,како да ми ги истакнува сувите делови,многу чудно се чуствува на лице :doh:

Jа земав и на Rimmel Wake me up ама за неа подоцна ке пишам :)

16. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    2.597
    Ми се чини сите пудри на есенс маваат на жолто :D

17. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    И јас ја користам веќе подолго време, супер ми е.. е сега зависи колку имаш за покривање, инаку дава многу природен изглед на лицето :) околу 390-400 денари е..

Да прави некое чудно чувство на лицето, како прашина да остава :) ја купив, ја користев некое време и ете пола тегличка стои, баталена е...

18. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.469
    Допаѓања:
    17.165
    Сакав да прашам за импалата, дали покрива? :?:

19. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Покрива убаво, ама не е за млада кожа како твојата.За повозрасни жени е, подобро земи некоја друга. :worried:

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Пудрава е за многу суво лице, барем така беше порано, малку и е изменета амбалажата, но мене никогаш не ми се допаѓала, како паштета да мачкаш на лице.
    Незнам какво лице имаш кажи да ти помогнеме за избор на пудра, ама бидејќи си мала не би ти препорачала уште сега вакви тешки пудри, пробај со пудрите од Јанг дерм, или од есенс,или на севентин, тие сме ги користеле сите кога сме биле помали зашто се наменети за тинејџерка кожа.
    _
    А гледам горе сте пишувале за пенестата пудра на есенс таа е најлошата wolf4e од сите тие пудри, ја имам пробано на тестер, жолта е, и не се приспособува баш баш на тенот.
    Незнам како лице имаш, зашто викаш дека ти ги истанува сувите делови, овие пудри со ваква пенеста структура се исклучиво до мрсно лице, зашто не се мрсни ич, брозо се впиваат и лесни се, не се осеќа на лице ни по 6-7саати.
    Ако си решена да купуваш ваква и ако имаш мрсно лице, земи ја l'oreal matte morphose, дупло поскапа е да, ама разлика има од ова како ден и ноќ, јас стрикно за преку ден ја користам и си немам мака.
    Имаат и мејблин таква пудра ама не сум ја пробала и незнам а цената и е горе доле како лореалот