Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. babe

babe Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    4
    Девојки дали некој од вас ја има користено Maybelline ? Добра ли е за проблематична кожа со акни и колку чини ? :)

2. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Јас ја користам Maybelline Dream Matte Mousse и супер е..иначе да, за мрсна кожа наменета е и многу лесно се нанесува..за чинење одамна ја земав, али повеке од 500 денари мислам дека не е..
    мене лично многу ми се допага, не ја напуштам, некако се вљубив у се што е на Maybelline :D
    позз

3. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    А SEVEENTEN имате пробано ај кажете ми каква е имам мн. мрсна и проблематична кожа досега сум користела Impala i Catrhreny Arly но не сум задволна ич и ствам камена пудра Catrhreny Arly но не покрива баш сакам некоја убаво пто покрива се без ништо да се познава ај кажете ми дали е добра SEVEENTEN

4. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    А само таа ја ставаш , камена пудра не користиш ?

5. babe

babe Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    4
    Фалааа ... А покрива ли убаво ?! :D :*

6. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    нееееееееее каква севентин за мрсна кожа што ти е никако таа пудра... земи си еве на манхетен клеар фејс или на лореал тру мач се убави и за мрсна кожа се, а за камена на макс фактор се добри т.е јас ја имам на макс фактор ама во прав не камена и многу ми се свиѓа супер е...

7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.011
    Допаѓања:
    24.178
    Impala i Catrhreny Arly прво Импала (3) и после Кат Арли камена (5,5 или 6,5) и така користам веќе 2-3 години и ми покрива а имам комбинирана кожа :lol:

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    UNIQUE Центар
    Дата Промоција

01-30.09.2010 ДЕКОРАТИВА КЛАСИК: MENHETTEN, SCHELLER, STRUTURA, за купени производи следуваат подароци...

имаат некоја акција сега :lol: а да тркнам ја и да си купам една пудричка од MENHETTEN :) ама лани се зезнав, се залетав така си купив римел и кармин, од MENHETTEN и идам да си изберам подарок, леле кога видов што подароци имаше... ;( еден пишлив молив за уста беше најасалното :devil: така да :?:

9. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    извини за офф топик со подароциимаше?? и јас сакакм да си купам пудричка и маскара

10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    А покрива ли убаво ???

11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    јас за лани зборам имаше некои сенки никакви по некое моливче за уста-тоа што им останало :( а сега не знам, не сум била, провери може имаат нешто убаво :?: :)

12. swety

swety Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    5
    Јас имам мрсна кожа и ја користам REVLON COLOUR STAY супер ми е..[/quote]

moze da mi kazes kolku si zadovolna od revlon pudrite imam slusnato dosta kritiki za nea kako nese dobro razmackuvala,kako ostavala fleki na liceto i deka mnogu tesko se odstranuvala ima nesto vistina vo ova ili?
    inace mojata koza nee mrsna gledav na revlon za normalna do suva ili kako neznam taka mi kazaa vo parfimerija i mi se dopadna nijansata 180 ali sepak sakam mislenje da slusnam od nekoj sto koristel revlon pozz

13. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Не сум задоволна од пудрата на Dior, се разочарав, не покрива и не матира само нијансира, така да претпоставувам дека е само за оние со мазно лице како бебешко газе :D ...

14. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881

Да покрива. Иначе малце и јас оф топик ке идам ке се зазборам знам али ај.. =)
    Ја купив негде јуни пред да идам на пат, и отидов и ја забораив (за мејбилин нели зборам) и после од таму си купив потполно иста..и ја користам што ја користам али после у Охрид ова она поцрнев и после побледа ми стана оваа..а ја не сум ниту светла нешо особено тен ниту темна..и сеа нели имам две исти..таа од дома неотворена и таа од ваму шо си ја купив и користев и ја сменив оваа неотворенава за потемна нијанса..арно што ми дадоа, сеуште го неам отворено кутивчето се надевам ке е добро =))
    Иначе таа што ја користам е 20 Cameo, а таа другата исто камео нели ја заменив за 30 sand

Пудрата е супер,многу лесно и брзо се нанесува и баш за мрсна акнеста кожа е и покрваи колку што треба..топ..5ка ми е мене..дури и + на некој чуден начин ми ги суши акните и после само како коричка останува,извади ја или сама ке падне и нема акна..(нема ни дупка ништо)
    И то

Иии уште еден совет нез каков тен имаш али не верувај на бојата на надворешен изглед..мислам ти ке си пробаш нели малце на лицето али пак они ко ке се размачкаат прават посветло..така да купи една потемна нијанса иако ти се чини дека претходната е ок..пази на тоа..провери убаво да не се каеш после за боја..
    Позз и ако можеш извести ме што си направила и ако да,која ја купи :D

15. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    За Name Па вака јас користам Impala и ич не сум задоволна и камена Cathreney Arly и не покриваат воопшто и сега сакам некоја од поскапиве пудри и од поубавиве да си купам некоја што покрива убаво оти и кога и да ствам пудра пак ми е мрсно лицето и то користам пудра за мрсна кожа така да од ова ефтиниве ништо не бидува, не знам дали Maybelline или друга некоја да си купам во размислување сум, а иначе користам и јас потемна нијанса на пудра а имам бел тен и подобри се потемниве нијанси 100 пати од тие што ти одговаарат на тенот.

Фала многу за советот . Ај кога ќе купам ќе те известам :D :* Поздрав

16. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    451
    И јас имам мрсна кожа, и според вашите коментари се двоумам помеѓу овие две пудри:
    1.Maybelline Dream Matte Mousse
    2.Мanhattan perfect mat
    Ако може да напишете повеќе детали за овие пудри.
    Од други пудри што имам користено кога е ладно лицето ми е :o :tmi: :D

На eleni23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Април, јас ја користам таа мејбилинот,еве над овој коментар пишав поопширно за неа на друга девојка, ако имаш нешто други прашања пиши,
    а за ова менхетенов перфект мат таа од клиар скин мислиш така?
    незнам за неа ја немам користено...
    за другава можам да ти кажам..
    поззз =)

18. babe

babe Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    4
    Name ти благодарам многу, баш убаво ми кажа за нијансите, ќе пробам ... Имам во план да си ја купам овие денови, па кога ќе ја земам ќе пишам дали ми се допаднала :D Ако покрива убаво како што велиш ти и да си ја погодам боичката би ја користела и натаму хахаха :D Тенкс :*

19. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    24.142
    moze da mi kazes kolku si zadovolna od revlon pudrite imam slusnato dosta kritiki za nea kako nese dobro razmackuvala,kako ostavala fleki na liceto i deka mnogu tesko se odstranuvala ima nesto vistina vo ova ili?
    inace mojata koza nee mrsna gledav na revlon za normalna do suva ili kako neznam taka mi kazaa vo parfimerija i mi se dopadna nijansata 180 ali sepak sakam mislenje da slusnam od nekoj sto koristel revlon pozz[/quote]
    Јас лично задоволна сум, немам проблем со тоа како се размачкува, јас инаку имам мрсна кожа на лицето и ми одговара оваа, инаку има и за нормална до сува кожа на Ревлон зависно од типот на кожата... Еве ја мојата како изгледа..[​IMG]

20. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Јас исто имам мрсна кожа и ја користев Maybelline Dream Matte Mousse пред некој период и прекрива многу, само што мене баш и не ми одговараше бидејки ми излегоа акни и многу црнки од неа.