Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. dunika

dunika Форумски идол

дефинитивно ке се венчам со лореал и нема да ја сменам доооолги години!

2. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се мислам дали да одам оваа да ја земем денес. 590 е. имам сува до комбинирана кожа,не сакам да изгледам натрупана со пудра,сакам да изгледам свежо, би ми ја препорачала?

Attached Files:

3. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

И јас ја користам seventeen velvet и одговара на нормална до сува кожа, затоа што мојата е таква нормална со сува т- зона и сега за сега е супер.Претходно ја користев time plus - seventeen , но мене не ми одговараше, напротив ми правеше лишаи по лицето.Ја препорачувам дефинитивно затоа што по нанасување дава мат ефект и доста е покривна.

4. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Почнав да користам пудра пролетва и ја носев само за излагање, и тоа многу ретко. Пробав и во лето малку ама од жештинава секад бев како сијалица во фацата :lol: Прашајте ја sun.flower како сум светкала :D

5. tinna96

tinna96 Истакнат член

6. kate21

kate21 Популарен член

Jас да ја помуабетам подлогата за шминка од Јанг дерм :D
    Очекував мааалце потечно нешто и мааалце попроѕирно :wasntme: Пошто нели е подлога, се користи и без крем, валјда мислев дека ќе добијам нешто што повеќе ќе се размачкува. Ама сепак, за парите кои ги дадов, цели 99 денари од Зегин, нанесена врз малце кремче ова е феноменално нешто, потрајна не е ни најскапата пудра што постои, покрива доволно, не се познава на лице како пудра, него најнормална си е, меко нежно лице, кадифено. Трајноста и е :up: 5ката е совршено нежна нијанса, не бледа, не жолта, она порцеланско кремава(ако ме сфаќате) и за тоа има :up: Е сега, сепак веројатно е до кожава моја, ја нанесов без крем, малце на носот ми се излупи, ми се испрвути, и едвај ја размачкав, ама после ја измив, направив уште еден пилинг, ставив сосем малце Нивеа од плавиот, класичниот крем, и после ставив од јанг дермот, и цел ден бев стакло ^_^ Значи оцена 8,9( :D ) од 10.
    Е тоа што е нешто под 9 е ради мирисот, кој е пријатен, но сепак доста јак, али се привикнав :D
    М, па со камена пудра како стои, перфектно, не светнав ни малку, и не се размачкава ич :)

barbyyy and crazylady like this.
  7. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Кутрата јас уште си се мислам каква пудра да си купам :$ :lol: :rofl:
    Е сега женски вака да се изјаснам прво.
    Лицево ми е чисто акни и бублици немам,имам само пеѓи но не се многу.Речи си се неприметливи,значи имам не така баш чисто лице.
    И сега си се мислам која пудра да си е земам дали оваа :
    [​IMG] што и предходно си е користев и ми беше супер.
    Или пак:
    [​IMG] оваа.
    Совет или помош за мојата неодлучност :lol: :rofl:

sweet.time likes this.
  8. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Во целост те поддржувам... Се сложувам со тебе... ја имам користено и убава е.. ;)

tinna96 likes this.
  9. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Ја користев seventeen velvet,но сега сакам да ја сменам и да пробам некоја друга.Препорачајте ми пудра за мрсна кожа :)

10. plavata212

plavata212 Истакнат член

барам пудра за мрсна кожа со добра покривност,но кај мене проблемот е што сум многу бела и неможам да си најдам нијанса.
    која од поефтините пудри има светли нијанси?

11. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Другарка ми исто така е бела па таа користеше... Young derm
    http://www.kremasica.com/wp-content/upl ... ra-5-6.jpg
    тоа е оваа пудра и има доста светли бројки...
    а не е воопшто скапа е околу 50-70 ден.
    ќе ми биде мило ако воопшто ти помогнав..:*

MissDior likes this.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Essence soft and natural

13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Девојки подлогата и пудрата на Јанг Дерм е едно исто? :doh: Гледам некои подлогата ја носат како пудра, со камена врз неа.. Знам порано дека имаше пудра од Јанг Дерм, сега видов дека има подлога (не видов никаде дека и пудра имало) па сакав да ја земам да ја пробам дали ќе ја продолжи трајноста на пудрата ама ме збунивте кога прочитав дека и како пудра ја носите :D ај помош :D

14. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Епа незнам колку ќе ти користи но ќе ти кажам дека,
    се зависи до лицето...
    подлогата на Јанг Дерм зависно до тенот на кожата,
    зависно на тоа колку ти покрива и дали имаш шари на лицето...
    може да се користи и како пудра. ја имам користено... и ми покриваше колку за толку...
    но немам нешто за покривање...
    ако сакаш пудра која ќе ти покрие ти препорачувам макс фактор...
    и д тајм мислам дека беше... позз.. :*

15. Sanjichka007

Значи подлогата не е исто како и пудрата така? И таа на макс фактор, која поточно мислиш? За каква кожа е таа? Мојата е масна :@

16. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Според мене првата, втората ја имав и не покриваше ништо,не е воопшто густа многу е лесна,ако бараш ти таква тогаш макс фактор ако бараш по покривна првата.
    по долгооо време сватив дека на мојата кожа не и треба пудра, пречиста ми е од кога престанав да користам течна :clap:

Anna-Banana likes this.
  17. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Па не е исто - со подлогата ја припремаш кожата за нанесување пудра, не може да биде исто. :)
    Плус подлогата има помала покривност.
    Ако имаш масна кожа ќе ти одговара, ако не нема, зашто е наменета за мрсна или комбинирана кожа.
    Пудрите на Јанг Дерм не се баш покривни, пиши ми до која цена да биде пудрата и ќе ти дадам предлози.

Ана-Банана - мислам дека таа од Макс Фактор ќе биде претешка за твоето лице.
    Веќе ако си решена за Мејбилин, земи ја таа, иако јас би ти предложила да пробаш со пудрите на Севнтиин - ако имаш сува до нормална земи си ја Тајм плус, ако имаш нормална до комбинирана кожа, ќе ти заврши работа и Натурал Велвет. :)

Anna-Banana likes this.
  18. Sanjichka007

Па не ми е битна цената, оваа подлогата сакав да ја пробам да видам под пудра како ќе изгледа ама ме збуни некоја девојка кога пиша дека ја носи како пудра и се збунив :lol: до пред некое време ја користев на bourjois healthy mix serum, но многу ми ја мрсеше кожата, ми беше лесна се тоа супер ама после кратко време светев |( па сега сум во потрата по нова пудра :lol:

19. bvlgari

bvlgari Истакнат член

а да ми препорачате пудра за лице на мојва 17 годишна кожа, нормална малце иде накај сува но не многу, да биде лесна и да покрива :) а да не биде јанг дерм, однапред благодарам

20. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

пишав во темата за Авон но не добив одговор .. па да прашам и тука. Ја има некоја користено пудрава ? задоволни сте?

Attached Files: