Се мислам дали да одам оваа да ја земем денес. 590 е. имам сува до комбинирана кожа,не сакам да изгледам натрупана со пудра,сакам да изгледам свежо, би ми ја препорачала?
И јас ја користам seventeen velvet и одговара на нормална до сува кожа, затоа што мојата е таква нормална со сува т- зона и сега за сега е супер.Претходно ја користев time plus - seventeen , но мене не ми одговараше, напротив ми правеше лишаи по лицето.Ја препорачувам дефинитивно затоа што по нанасување дава мат ефект и доста е покривна.
Почнав да користам пудра пролетва и ја носев само за излагање, и тоа многу ретко. Пробав и во лето малку ама од жештинава секад бев како сијалица во фацата Прашајте ја sun.flower како сум светкала
Женски зашто сите ја користите оваа Импала http://4.bp.blogspot.com/-_bL6-b70i9I/T ... sting1.png како паштета да ставаш на лице.. Оваа Импала е многу поубава полесно се размачкува и повеќе покрива.. http://i.ebayimg.com/00/s/MzAwWDM3OA==/ ... ~60_35.JPG Цената е 200-250 ден.
Jас да ја помуабетам подлогата за шминка од Јанг дерм Очекував мааалце потечно нешто и мааалце попроѕирно Пошто нели е подлога, се користи и без крем, валјда мислев дека ќе добијам нешто што повеќе ќе се размачкува. Ама сепак, за парите кои ги дадов, цели 99 денари од Зегин, нанесена врз малце кремче ова е феноменално нешто, потрајна не е ни најскапата пудра што постои, покрива доволно, не се познава на лице како пудра, него најнормална си е, меко нежно лице, кадифено. Трајноста и е :up: 5ката е совршено нежна нијанса, не бледа, не жолта, она порцеланско кремава(ако ме сфаќате) и за тоа има :up: Е сега, сепак веројатно е до кожава моја, ја нанесов без крем, малце на носот ми се излупи, ми се испрвути, и едвај ја размачкав, ама после ја измив, направив уште еден пилинг, ставив сосем малце Нивеа од плавиот, класичниот крем, и после ставив од јанг дермот, и цел ден бев стакло Значи оцена 8,9( ) од 10. Е тоа што е нешто под 9 е ради мирисот, кој е пријатен, но сепак доста јак, али се привикнав М, па со камена пудра како стои, перфектно, не светнав ни малку, и не се размачкава ич
Кутрата јас уште си се мислам каква пудра да си купам Е сега женски вака да се изјаснам прво. Лицево ми е чисто акни и бублици немам,имам само пеѓи но не се многу.Речи си се неприметливи,значи имам не така баш чисто лице. И сега си се мислам која пудра да си е земам дали оваа : што и предходно си е користев и ми беше супер. Или пак: оваа. Совет или помош за мојата неодлучност
Ја користев seventeen velvet,но сега сакам да ја сменам и да пробам некоја друга.Препорачајте ми пудра за мрсна кожа
барам пудра за мрсна кожа со добра покривност,но кај мене проблемот е што сум многу бела и неможам да си најдам нијанса. која од поефтините пудри има светли нијанси?
Другарка ми исто така е бела па таа користеше... Young derm http://www.kremasica.com/wp-content/upl ... ra-5-6.jpg тоа е оваа пудра и има доста светли бројки... а не е воопшто скапа е околу 50-70 ден. ќе ми биде мило ако воопшто ти помогнав..
Девојки подлогата и пудрата на Јанг Дерм е едно исто? Гледам некои подлогата ја носат како пудра, со камена врз неа.. Знам порано дека имаше пудра од Јанг Дерм, сега видов дека има подлога (не видов никаде дека и пудра имало) па сакав да ја земам да ја пробам дали ќе ја продолжи трајноста на пудрата ама ме збунивте кога прочитав дека и како пудра ја носите ај помош
Епа незнам колку ќе ти користи но ќе ти кажам дека, се зависи до лицето... подлогата на Јанг Дерм зависно до тенот на кожата, зависно на тоа колку ти покрива и дали имаш шари на лицето... може да се користи и како пудра. ја имам користено... и ми покриваше колку за толку... но немам нешто за покривање... ако сакаш пудра која ќе ти покрие ти препорачувам макс фактор... и д тајм мислам дека беше... позз..
Значи подлогата не е исто како и пудрата така? И таа на макс фактор, која поточно мислиш? За каква кожа е таа? Мојата е масна
Според мене првата, втората ја имав и не покриваше ништо,не е воопшто густа многу е лесна,ако бараш ти таква тогаш макс фактор ако бараш по покривна првата. Спојлер по долгооо време сватив дека на мојата кожа не и треба пудра, пречиста ми е од кога престанав да користам течна
Па не е исто - со подлогата ја припремаш кожата за нанесување пудра, не може да биде исто. Плус подлогата има помала покривност. Ако имаш масна кожа ќе ти одговара, ако не нема, зашто е наменета за мрсна или комбинирана кожа. Пудрите на Јанг Дерм не се баш покривни, пиши ми до која цена да биде пудрата и ќе ти дадам предлози. Ана-Банана - мислам дека таа од Макс Фактор ќе биде претешка за твоето лице. Веќе ако си решена за Мејбилин, земи ја таа, иако јас би ти предложила да пробаш со пудрите на Севнтиин - ако имаш сува до нормална земи си ја Тајм плус, ако имаш нормална до комбинирана кожа, ќе ти заврши работа и Натурал Велвет.
Па не ми е битна цената, оваа подлогата сакав да ја пробам да видам под пудра како ќе изгледа ама ме збуни некоја девојка кога пиша дека ја носи како пудра и се збунив до пред некое време ја користев на bourjois healthy mix serum, но многу ми ја мрсеше кожата, ми беше лесна се тоа супер ама после кратко време светев па сега сум во потрата по нова пудра
а да ми препорачате пудра за лице на мојва 17 годишна кожа, нормална малце иде накај сува но не многу, да биде лесна и да покрива а да не биде јанг дерм, однапред благодарам
пишав во темата за Авон но не добив одговор .. па да прашам и тука. Ја има некоја користено пудрава ? задоволни сте?