Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.513
    ^ Ако бараш покривност-од неа нема да ја добиеш.Лесна е пудрата ама ептен слабо покрива :)

2. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    штета а баш мислев да ја порачам .. а да ми препорачате некоја што убаво покрива.. до кај 300 ден. :?:

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.996
    Допаѓања:
    81.335
    Ако имаш чисто лице, дури и подлогата ќе ти биде доволна, нема да ти треба пудра.
    А Хелти Миксот е за сува до нормална кожа, затоа ти светнувало лицето, плус имаш мрсна кожа чинам. :)
    Штом веќе си користела Боржуа, јас би ти ја препорачала оваа
    Иста цена е со Хелти Миксот, ама многу попокривна и потрајна на кожата. Ја користам од април месец секојдневно и ете, абер нема од трошење, се исплаќа за парите. И ниту еднаш не светнав во лицето, ги издржа дури и најголемите горештини.
    Од овие другиве не знам која би ти ја препорачала, Макс Фактор не ги љубам баш, ете можеш да ја пробаш и Лореал онаа со црвено капаче - околу 700 беше.
    Многу бев задоволна и од Дебора, nude perfection, а баш за мрсна/комбинирана кожа е таа со зеленко капаче colour copy. И двете се по 650 денари.

4. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Оваа 123 од Боржуа ја пробав кај една другарка ама незнам зашто ми изгледаше ко прашникава?! таква треба да биде или? Некако како одма да се сушеше и како прашникав финиш да оставаше :doh:

5. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.996
    Допаѓања:
    81.335
    Па сите мат пудри (кои патем се најпогодни за мрсната кожа) се такви. :)

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Јас ја имам земено,ама слабо ја користам,мириса неубаво,а и жолта ми е некако,за покривање покрива.

7. sweet.time

sweet.time Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4

moj sovet vtorata max faxtor si e max faxtor.

8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.996
    Допаѓања:
    81.335
    ^ Па за твојата кожа многу нормално дека ќе биде одлична пудрата - имаш веќе да кажам зрела кожа, ама за 16 годишно девојче никако не би ја препорачала. ;)

На detelinkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Ај јас уште еднаш да прашам за Loreal,...таа со ваљак,ја имам постирано погоре,но нема мислење,girls help??

10. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Јас имам едно прашање, ама однапред да кажам троа смонато е. Бидејќи при крај сум со пудрата, размислувам да си купам нова (ич не сакам кога по три пудри имам, 4 пати се прешминкувам). Ама во септември ќе одам во Италија, на 6 месеци и се мислам дали да си купам пудра од таму или од тука.

Прашањето уствари ми е дали е ист квалитетот на пудрите насекаде, зборувам за пудри од типот на Боржуа, Макс Фактор, Менхетен и сл. Знам дека звучи глупаво ама мене ми има разлика меѓу шампон од Пантен од кај нас и од кај Грција. Истиот тип, истата големина на шише, се исто, од Тинекс ми ја прави косата како тазе печена вештица, а тој од Лидл ми ја правеше феноменална на гграница ќе ме вратеа мислам да отвореа куфер со 3 шампони.

Има логика ова моево или си халуцинирам?? :^) :) :?:

11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Има ами како!

Батали од тука, купи си од таму. Ем може ќе фанеш некој попуст, некоја гратис акција... :)

Ех да сум со овој памет, пред две години мислам дека добри два месеца поминав надвор од тука, ќе инвестирав во квалитетна козметика.

Сега, сега, збираме пари за Дојчланд. ]:)

На tigerlady му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    tigerlady, има логика, не халуцинираш :) Козметиката и тоа како се разликува од еден пазар до друг. И јас го имам забележано тоа многу пати. Одреден бренд на козметика e наменет за неколку различни светски пазари и според тоа, се произведува во различни држави. На пример, Макс Фактор козметика наменета за Балканот се произведува во Бугарија (лупам), онаа за европскиот пазар се произведува во В. Британија итн.

Мислам дека ова е причината за разликата во козметичките препарати. И мој совет до тебе, ако веќе одиш во Италија, земи си пудра од таму. Според мене, козметиката наменета за европскиот пазар е најквалитетна (од лично искуство).

На tigerlady му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    2.597

Оваа пудра за тинејџери е? Имам нормална кожа и ми треба некоја добра,покривна пудра ама да не се познава дека имам пудра :P Ќе ми одговара оваа? Иначе имам 16 години

14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Јас ќе ти ја препорачам тајм плус. Оваа не сум ја користела, ама со тајм плус имаш добро покривање и не е тешка пудрата како да речеме импала :*

15. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    2.597
    Колку е тајм плус? :)

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.996
    Допаѓања:
    81.335
    ^ Најмногу до 400 денари. Мислам дека беше околу 350, можеби плус некој денар повеќе.
    И Натурал Велвет е убава пудра, ама е малку поскапа од Тајм плус.
    Која и да ја земеш, нема да погрешиш.

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.439
    Допаѓања:
    91.718
    Ме мрзи во монетов да вадам скроз шминка за да ви покажам какво ми е лицето без ништо. Нема некои огромни мозолчиња, но не е ни чисто. Имам многу дупчиња, а брадата ми е прилично нафрлана (треба да добијам). Ја купив подлогата за пудра од Јанг дерм нијанса 6. Првиот пат кога ставив имав време и желба за лицкање, плус убава причина имав и одлично легна на мојата кожа, а со пудрата изгледаше уште поубаво.
    Денес немав многу време за лицкање и ставив само од подлогава и малку руж и искрено одлична ми е.

Еве ви слики од само со подлогата и со пудра.

Двете ми се малку посветли ама не ми се даваат пари за нова пудра за малку време :$

Прикачени фајлови:

• S7305119.JPG
      S7305119.JPG
      Големина на фајлот:
      161 KB
      Прегледи:
      321
    • S7304975.JPG
      S7304975.JPG
      Големина на фајлот:
      239,3 KB
      Прегледи:
      321
  18. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    2.597
    Има некоја камена пудра со светки?
    Не бронзер! :)

19. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Тајм плус ја користам јас и ја земав 420 денари :)

20. odbojkarka

odbojkarka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    82
    Како изгледа сега пудрата за лице од Young Derm и дали подлога за шминка е исто што и пудра?