Пробана ми е камената на менхетен, истата за која зборуваш ти, и поубава камена пудра во животот не сум користела Затоа барам споредба меѓу двете да знам дали да ја испробувам на севентин или да си терам повторно со оваа на менхетен.
l'oreal true match foundation е супер пудра доколку немате изразени несовршености на лицето. Одговара на сите типови кожа, лесно се размачкува и има средна покривност. Недостаток е што не трае доволно и се брише доколку -ви се допира лицето. Цената е околу 700-800 ден. Max factor lasting performance би ја препорачала на девојки кои сакаат покривност и мат ефект на кожата. Моето искуство со оваа пудра е дека е доста тешка, убаво покрива, но после неколку часови кожата ја чувствував многу тешка и замастена, а немав изразен сјај. Моето лице не ја поднесуваше, а исто така после неколу часови бојата потемнуваше. Оваа пудра е наменета за комбинирана до масна кожа. Цена 700-800 ден.
^ Jа има, ама точно на цената не се сеќавам, искрено. Мислам дека беше некои си 700 денари, ич не ми е на ум, ама сигурна сум дека не беше ефтина.
Покрива доволно течнава пудра МаX фактор, и ме интересира дали е добра за секојдневно користење или повеќе е за посебни пригоди или што знам мада скапа е за често користење али да си прашам
Ја користам пудрата MAX фактор и е многу убава покрива доволно и добра е и за секојдневно користење..
јас ја користев lasting performance 6 месеци негде.секој ден клавав понекогаш и два пати и трај околу 3 месеци,едно тубе е 35ml.обично пудрите се по 30ml така да тука добиваш повеќе. задоволна сум многу меѓутоа мене и најсветлата нијанса ми е малку темна.
Девојки, ве молам препорачајте ми дооообра камена пудра. Имам нормална кожа, можеби малце накај сува - потребна ми е мат камена пудра, но бидејќи пудри не користам пречесто малце сум изгубена во тој поглед. Имам чисто лице и не се шлакам премногу за дневно излегување. Имам потемен тен, па преку лето за вечерно излегување го користам бронзерот на Аура врз течната пудра. Ама, сега би сакала да свртам на камена пудра. Предлози?
Ја пробав денес во парфимерија севентин тајм плус пудрата ми се допадна мислам дека покривноста и е средна а и нијансата ми се погоди ептен наредна на листа за купување ми е оваа (цената и е 400ден)
Мишела на рецепција молим! Која камена пудра на Менхетен е подобра, оваа со проѕирно капаче или оваа чие пакување е црно? Користам моментално една на Есенс, ама при крај ми е, и онака, просечна. Плус, сум ја утнала и нијансата, малку бледа шеткав овие месеци.
Дали некој знае колку е бб кремот од Гарниер, за каква кожа е и каде можи да се најди, дали во Зегин или сл.
Некој ја има ли порачано течната пудра од Авон ? При крај сум веќе со мојата пудра па незнам дали да си ја нарачам. Не ми се даваат многу пари за пудра оти ретко користам скоро ич. Имам нормална кожа со митесери на носот а ми испаѓаат гнојаничиња само во период кога треба да добијам менструација. Ама и тие што ги имам барем тогаш сакам да ми ги припокрие. Хелп ??? Оваа или некоја друга пудра до кај 300 ден?