Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Ти излегоа акни?
    мене па баш ми ги суши..
    таа е за мрсна акнеста кожа, ако твојата е нормална или сува, си ја утнала пудрата и не делувала добро на тебе..
    =)

2. swety

swety Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    5
    fala mnogu senza.parole znam deka se mnogu kvalitetni pudri no sepak sakav da slusnam mislenje fala uste ednas :)

3. babyblue

babyblue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    12
    а колку пари е Maybelline Dream Matte Mousse? може некој да ми каже :?:

4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.027
    Допаѓања:
    9.733
    Ај кажете ми некоја убава,но не многу скапа пудра (не сум добра финансиски многу :lol: ),ми се потроши старата...И јас исто сакав да прашам колку чини Maybelline Dream Matte Mousse?

5. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Јас долго време ја користев Seventeen Time Plus пудрата, нијанса број 3. Во последниот период како ја имав, осетив како презаситување на кожата, инаку имам нормална кожа да кажам. Потоа ја користев MaxFactor Lasting Performance, нијанса 101 ама откако ја потрошив, кога отидов во парфимерија да си земам нова, во парфимеријата ме предомислија, затоа што пудрата е малку тешка а за млада кожа а имам и чисто лице, тотално непотребно го замарав. По нивна препорака ја земав L'oreal Infallible нијанса Ванила 120 и мора да кажам дека сум презадоволна.
    Одкога ќе ставам како да се адаптира кон мојот тен и толку природно ми делува, навистина одлична е.

Би сакала да ја пробам Maybelline Dream Satin Liquid.

6. swety

swety Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    5
    prasuvav za razni pudri citav blogovi za pudri i sepak sum neodlucna bidejki mie pri kraj MF sakav da ja potpolnam zalihata no nikako nemozam da se odlucam pomegu REVLON I BOURJOIS a kako poevtina varijanta SEVENTEEN ve zamoluvam barem malku da me upatite koja da ja zemam eve so nekolku zborovi da si ja opisam kozata normalna do suva,osetliva cista nemam problemi so bubalici ili nseto za pokrivanje samo kolku da go tenot izednacam a mf ne se dobri pudri barem za mojata suva koza
    neka ke ja kupev revlonot no citav recenzii na devojki kako se zadovolni od pudrata no kako na liceto stoela kako maska neprirodna, bourjois kako e dobra lesna pudra a za 2-3 saati ja odnemuvalo od liceto ve zamoluvam za pomos da mi pomognete okolu izborot pozdrav

7. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Па со бубалици не дај боже да имаш проблем :lol: малце шала хехе

Инаку земи си ја Seventeen Time Plus, мислам дека ќе ти биде добра ;) Мислам дека сега е околу 400денари.

8. swety

swety Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    5
    ja gledav seventeen dobri nijansi ima 5kata kako za mene da e napravena nee problem cenata biten mie kvalitetot sekako koristam samo za vikend i mi trae dolgo taka da mi se isplaka i 800den da dadam me svakas neli sepak fala na brziot odgovor no jas sum si umislila deka taa pudra e za mrsna koza i deka e neprirodna iako nikogas nesum ja koristela taka sum slusnala i mi vleglo vo glava hm a kolku e vistina neznam :worried: pa malo pojasnuvanje ako moze za taa pudra kako sto procitav si ja koristela dolgo pa so nekolku zbora zadovolna ili ne,prirodna-neprirodna malku sum gnjaves :$

9. babyblue

babyblue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    12
    јас ја имам користено пудрата на Seventeen и искрено не бев баш задоволна оти лицето ми изгледаше како варосано , неприродно. иначе имам комбинирана кожа, а во тоа време кога ја користев имав повеќе акни и ми ги покриваше и сушеше, ама сепак не би ти ја препорачала неа ако имаш нормална кожа, бидејќи само непотребно ќе си го оптоваруваш лицето. би ти препорачала некоја полесна пудра, мислам дека имаат добри лесни пудри во Авон... е сега ако брзо ги снемва од лицето можеш да си ставаш фиксатор за шминка ако сакаш подолго да ти трае ;)
    или пак земи си од Gosh јас моментално таква користам и сум задоволна иако сакам да ја сменам бидејќи имам искористено 3, 4 тубички од неа. иначе е трајна, пишува и на неа и лесна е ама сепак покрива и дава мат ефект

10. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    24.142
    Swety, во погорните постови напишав дека користам и Ревлон и Дебора, мене и Дебора ми е супер пишува дека е за сите типови кожа густа е и многу убаво прикрива, еве ја [​IMG]

11. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881

За тебе и babyblue одговор.
    пудрата е околу 300-500 денари..незнам точно искрено, али мејбилин производите не се прескапи..
    купив пред некоја недела волјум маскара исто од мејбилин, само не водоотпорна, за 350 ден(околу) и супер е..
    планирам у скоро идно време да земам и камена пудра пошто ми изгледаат убави =)

На babyblue му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Desperate

Desperate Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Женски кажете некоја не многу скапа пудра за покривање на пеги...имам малку пегу ама ептен ми сметаат...немам проблеми со акни имам добра кожа, а сакам и да го намалам повременото црвенило на образите :) Помош!

13. Anggie

Anggie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    36
    Ретко ставам пудра, се случува само кога е зима да ставам поради тенот и многу време користам еднаа:) Моментално ја користам

14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Има ли некој користено пудра на Аура .Задоволна сум од нивната козметика , ама пудрата им ја немам пробано.Ако знае некој колку се движат цените и дали имаат добри пудри нека ме извести :?:

15. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Карина, јас купив од Аура еднаш, камена, ама штознам не беше лоша, ама ни нешто посебно :?: Инаку 160 мислам беше. Ич не е скапа. Ама искрено, на периди кога лицево ми е суво, стоеше како брашно, а кога кожата ми беше помасна, арна беше :?: Не знам, не би ја препорачала баш :?: А сенките за очи им се најубави, посебно единечните :)

16. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Да знам за сенките , ги користам и јас :)Претежно сум задоволна од нивните производи. А за пудра се интересирам за течна , видов денес во аптека ама ќе задоцнев за во школо и не прашав за цена .А беше стаклена амбалажа, околу 30мл ми се чини.Не би требало да е скапа , само да не ми биде за џабе :)

17. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Ами штом оваа е толку, не верувам течната да е поскапа. Ама ти реков, јас не сум најзадоволна, може тебе ќе ти се погоди :) не знам.
    Леле, пак сенките ќе ги спомнам, навистина се најубави, се размачкуваат преубаво, траат долго време, ги има најубавите боички :) ептен ги сакам, ми фали сега уше една намерив, темна кафеава :lol: (сори за оф)

18. sweety.91

sweety.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Јас ја користам моментално оваа пудра и задоволна сум од неа, 510 денари е.

Прикачени фајлови:

19. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    почнав да ги читам мислењата ама не успеав сите... ке можи некој да ми каже некоја убава течна и камена пудра, ама да ми ги прекријат акните (ги имам мн периодов) ама исто и да е трајна, да не ми се избрише за 2-3 саати :)

20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Фала ти Кате :*
    Инаку знам добро која е убава пудра , ама не ми се дава пак 46 евра за една пудра .Многу ми е ..Инаку е закон пудрава. Ќе си набавам некоја со попристојна цена , слободно предлагајте :)