Ти излегоа акни? мене па баш ми ги суши.. таа е за мрсна акнеста кожа, ако твојата е нормална или сува, си ја утнала пудрата и не делувала добро на тебе.. =)
fala mnogu senza.parole znam deka se mnogu kvalitetni pudri no sepak sakav da slusnam mislenje fala uste ednas
Ај кажете ми некоја убава,но не многу скапа пудра (не сум добра финансиски многу ),ми се потроши старата...И јас исто сакав да прашам колку чини Maybelline Dream Matte Mousse?
Јас долго време ја користев Seventeen Time Plus пудрата, нијанса број 3. Во последниот период како ја имав, осетив како презаситување на кожата, инаку имам нормална кожа да кажам. Потоа ја користев MaxFactor Lasting Performance, нијанса 101 ама откако ја потрошив, кога отидов во парфимерија да си земам нова, во парфимеријата ме предомислија, затоа што пудрата е малку тешка а за млада кожа а имам и чисто лице, тотално непотребно го замарав. По нивна препорака ја земав L'oreal Infallible нијанса Ванила 120 и мора да кажам дека сум презадоволна. Одкога ќе ставам како да се адаптира кон мојот тен и толку природно ми делува, навистина одлична е. Би сакала да ја пробам Maybelline Dream Satin Liquid.
prasuvav za razni pudri citav blogovi za pudri i sepak sum neodlucna bidejki mie pri kraj MF sakav da ja potpolnam zalihata no nikako nemozam da se odlucam pomegu REVLON I BOURJOIS a kako poevtina varijanta SEVENTEEN ve zamoluvam barem malku da me upatite koja da ja zemam eve so nekolku zborovi da si ja opisam kozata normalna do suva,osetliva cista nemam problemi so bubalici ili nseto za pokrivanje samo kolku da go tenot izednacam a mf ne se dobri pudri barem za mojata suva koza neka ke ja kupev revlonot no citav recenzii na devojki kako se zadovolni od pudrata no kako na liceto stoela kako maska neprirodna, bourjois kako e dobra lesna pudra a za 2-3 saati ja odnemuvalo od liceto ve zamoluvam za pomos da mi pomognete okolu izborot pozdrav
Па со бубалици не дај боже да имаш проблем малце шала хехе Инаку земи си ја Seventeen Time Plus, мислам дека ќе ти биде добра Мислам дека сега е околу 400денари.
ja gledav seventeen dobri nijansi ima 5kata kako za mene da e napravena nee problem cenata biten mie kvalitetot sekako koristam samo za vikend i mi trae dolgo taka da mi se isplaka i 800den da dadam me svakas neli sepak fala na brziot odgovor no jas sum si umislila deka taa pudra e za mrsna koza i deka e neprirodna iako nikogas nesum ja koristela taka sum slusnala i mi vleglo vo glava hm a kolku e vistina neznam pa malo pojasnuvanje ako moze za taa pudra kako sto procitav si ja koristela dolgo pa so nekolku zbora zadovolna ili ne,prirodna-neprirodna malku sum gnjaves
јас ја имам користено пудрата на Seventeen и искрено не бев баш задоволна оти лицето ми изгледаше како варосано , неприродно. иначе имам комбинирана кожа, а во тоа време кога ја користев имав повеќе акни и ми ги покриваше и сушеше, ама сепак не би ти ја препорачала неа ако имаш нормална кожа, бидејќи само непотребно ќе си го оптоваруваш лицето. би ти препорачала некоја полесна пудра, мислам дека имаат добри лесни пудри во Авон... е сега ако брзо ги снемва од лицето можеш да си ставаш фиксатор за шминка ако сакаш подолго да ти трае или пак земи си од Gosh јас моментално таква користам и сум задоволна иако сакам да ја сменам бидејќи имам искористено 3, 4 тубички од неа. иначе е трајна, пишува и на неа и лесна е ама сепак покрива и дава мат ефект
Swety, во погорните постови напишав дека користам и Ревлон и Дебора, мене и Дебора ми е супер пишува дека е за сите типови кожа густа е и многу убаво прикрива, еве ја
За тебе и babyblue одговор. пудрата е околу 300-500 денари..незнам точно искрено, али мејбилин производите не се прескапи.. купив пред некоја недела волјум маскара исто од мејбилин, само не водоотпорна, за 350 ден(околу) и супер е.. планирам у скоро идно време да земам и камена пудра пошто ми изгледаат убави =)
Женски кажете некоја не многу скапа пудра за покривање на пеги...имам малку пегу ама ептен ми сметаат...немам проблеми со акни имам добра кожа, а сакам и да го намалам повременото црвенило на образите Помош!
Ретко ставам пудра, се случува само кога е зима да ставам поради тенот и многу време користам еднаа Моментално ја користам
Има ли некој користено пудра на Аура .Задоволна сум од нивната козметика , ама пудрата им ја немам пробано.Ако знае некој колку се движат цените и дали имаат добри пудри нека ме извести
Карина, јас купив од Аура еднаш, камена, ама штознам не беше лоша, ама ни нешто посебно Инаку 160 мислам беше. Ич не е скапа. Ама искрено, на периди кога лицево ми е суво, стоеше како брашно, а кога кожата ми беше помасна, арна беше Не знам, не би ја препорачала баш А сенките за очи им се најубави, посебно единечните
Да знам за сенките , ги користам и јас Претежно сум задоволна од нивните производи. А за пудра се интересирам за течна , видов денес во аптека ама ќе задоцнев за во школо и не прашав за цена .А беше стаклена амбалажа, околу 30мл ми се чини.Не би требало да е скапа , само да не ми биде за џабе
Ами штом оваа е толку, не верувам течната да е поскапа. Ама ти реков, јас не сум најзадоволна, може тебе ќе ти се погоди не знам. Леле, пак сенките ќе ги спомнам, навистина се најубави, се размачкуваат преубаво, траат долго време, ги има најубавите боички ептен ги сакам, ми фали сега уше една намерив, темна кафеава (сори за оф)
почнав да ги читам мислењата ама не успеав сите... ке можи некој да ми каже некоја убава течна и камена пудра, ама да ми ги прекријат акните (ги имам мн периодов) ама исто и да е трајна, да не ми се избрише за 2-3 саати
Фала ти Кате Инаку знам добро која е убава пудра , ама не ми се дава пак 46 евра за една пудра .Многу ми е ..Инаку е закон пудрава. Ќе си набавам некоја со попристојна цена , слободно предлагајте