Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562

провери во Cosmo или Unique, таму мора да ја има

2. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.834
    Многу е добра, мене ми е најомилена камена пудра, баш планирав пак да си ја купам таа, зашто ми се дотроши претходната :)
    Стои скоро цел ден, и изгледа природно. Покривност нема, како и сите камени пудри, служи само за да ја фиксира течната пудра или коректорот на лицето, и да не сјаеш во текот на денот :)
    Инаку, и јас имам комбинирано лице, и ми одговара.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    А да си ја помешаш со друга пудра што ја имаш по дома
    Јас мешам на примерloreal true match I revlon хихиихихи пробај ке видиш супер ќе ти испадне

4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    18.329
    Чим имаш комбинирана кожа,која прво е многу сува ти ја препорачувам Ревлон колорстеј.Зошто и јас имам таква кожа,сите други пудри за мрсна кожа ми прават лишаи како да имам сува кожа,а ако купам за нормална светнувам.Најпогодена ми е ревлонот.Пудрите за мрсна кожа обично се многу густи и како со камена во нив и затоа тешко се размачкуваат,додека оваа не е така,доста е течна и отпосле на лицето се фиксира и не мрда цел ден

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Со прст ја нанесувам,зошто немам навика да користам четка за пудра.Единствена замерка на пудрава и е пакувањето,зошто кога ќе биде при крај не знам како ќе ја вадам пудрата

6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    ^ И јас ја користам Ревлонот веќе подолго време и кога ми е при крај, ја вадам со стапчиња за уши :) Пробај така, или па преврти ја наопаку да истече во капачето, па црпи од него.

На tessi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Фала многу,баш ќе пробам :)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    ^^
    Многупати имам слушано/прочитано како на крај ревлонот не можеш да ја искористиш, останувало пудра па ја вадите со стапчиња за уши, и не ми е јасно зошто, бидејќи мене цела ми истекува без проблем, а ако сакам да ја исцедам скроз до капка, тогаш на крај ја свртувам наопаку со капачето надолу и цела си паѓа...
    Повеќе пудра ми останува во другите пудри во тубички што се отколку во ревлонот...

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Долго време ја користев ревлонот ама никогаш неможам долг период една пудра да користам, ќе ја сменам па пак на неа ќе се вратам па пак ќе ја сменам и така цело време, но сум приметила на крај кога ќе остане малце пудра во шишенцето некако како да се згуснува и тешко истекува.. Истиов проблем го имаше и другарка ми со пудрава.. Па почеток е добра, така потечна но со тек на време како се повеќе и повеќе да ми се згуснува и се потешко се размачкува.. Стварно незнам зошто :doh:

10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    173.781
    Од самиот почеток-значи уште кога ќе ја купиш,првото ставање-обавезно протресувај го шишенцето .Од стоење ,самата пудра бива течна горе,а погуста нагоре.
    Ама ти објаснив :lol: :lol: :lol: -протресувај само...

11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Оваа пудра за сува кожа беше?

12. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562

А случајно да не се суши побрзо?дали имате приметено, бидејќи нон стоп се отвара шишенцето или нема врска тоа.

13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Ама врска немам што се дешава со пудрава моја, може е и од тоа што не сум ја протресувала, може и со тек на време се суши :lol: стварно незнам до што е ама знам само дека кога веќе сум при крај е скоро и неупотреблива, ако сакам да ја користам морам да ја помешам со друга или евентуално со хидратантен крем.. вака сама по себе нема шанси, нит се размачкува нит изгледа асално |( :lol:

14. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    Јас ја користам 7 год и никогаш не ми се случило тоа можеби не го затвораш добро капачето

15. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    18.329
    врти сучи пак си купив ревлон колорстеј,незаменлива е значи.Само овој пат си купив една нијанса потемна зошто минатата ми беше бледа.Порано пишуваше 16 часовна а сега 24 па ќе видиме дали има промена.Како и да е ми траеше и старата по цел ден.

16. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    ^
    Која бројка ја зеде ако не е тајна? Ако е 200 или 220 кажи ми дали маваат на црвено?

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.547
    Допаѓања:
    10.725
    Девојки гледам ја фалите многу ревлон за комбинирана и мрсна кожа, тешка пудра ли е и дали дава природен изглед ? фала ви :)

18. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    3.478
    Пак се навратив на оваа пудра :).
    Порано барав помала покривност па оваа ми беше одлична, ама сега сакам поголема покривност така да не ми е нешто посебно..Но добра е. После некое време од нанесувањето на пудрата поубаво ми е лицето, и воошто не се познава дека имам пудра. Лесна е за секој ден :)

19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Колку пари ја зема, и од каде? :)

20. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на: