Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562

провери во Cosmo или Unique, таму мора да ја има

2. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.523
    Многу е добра, мене ми е најомилена камена пудра, баш планирав пак да си ја купам таа, зашто ми се дотроши претходната :)
    Стои скоро цел ден, и изгледа природно. Покривност нема, како и сите камени пудри, служи само за да ја фиксира течната пудра или коректорот на лицето, и да не сјаеш во текот на денот :)
    Инаку, и јас имам комбинирано лице, и ми одговара.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    А да си ја помешаш со друга пудра што ја имаш по дома
    Јас мешам на примерloreal true match I revlon хихиихихи пробај ке видиш супер ќе ти испадне

4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Чим имаш комбинирана кожа,која прво е многу сува ти ја препорачувам Ревлон колорстеј.Зошто и јас имам таква кожа,сите други пудри за мрсна кожа ми прават лишаи како да имам сува кожа,а ако купам за нормална светнувам.Најпогодена ми е ревлонот.Пудрите за мрсна кожа обично се многу густи и како со камена во нив и затоа тешко се размачкуваат,додека оваа не е така,доста е течна и отпосле на лицето се фиксира и не мрда цел ден

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Со прст ја нанесувам,зошто немам навика да користам четка за пудра.Единствена замерка на пудрава и е пакувањето,зошто кога ќе биде при крај не знам како ќе ја вадам пудрата

6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    ^ И јас ја користам Ревлонот веќе подолго време и кога ми е при крај, ја вадам со стапчиња за уши :) Пробај така, или па преврти ја наопаку да истече во капачето, па црпи од него.

На tessi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Фала многу,баш ќе пробам :)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    ^^
    Многупати имам слушано/прочитано како на крај ревлонот не можеш да ја искористиш, останувало пудра па ја вадите со стапчиња за уши, и не ми е јасно зошто, бидејќи мене цела ми истекува без проблем, а ако сакам да ја исцедам скроз до капка, тогаш на крај ја свртувам наопаку со капачето надолу и цела си паѓа...
    Повеќе пудра ми останува во другите пудри во тубички што се отколку во ревлонот...

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Долго време ја користев ревлонот ама никогаш неможам долг период една пудра да користам, ќе ја сменам па пак на неа ќе се вратам па пак ќе ја сменам и така цело време, но сум приметила на крај кога ќе остане малце пудра во шишенцето некако како да се згуснува и тешко истекува.. Истиов проблем го имаше и другарка ми со пудрава.. Па почеток е добра, така потечна но со тек на време како се повеќе и повеќе да ми се згуснува и се потешко се размачкува.. Стварно незнам зошто :doh:

10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    Од самиот почеток-значи уште кога ќе ја купиш,првото ставање-обавезно протресувај го шишенцето .Од стоење ,самата пудра бива течна горе,а погуста нагоре.
    Ама ти објаснив :lol: :lol: :lol: -протресувај само...

11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Оваа пудра за сува кожа беше?

12. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562

А случајно да не се суши побрзо?дали имате приметено, бидејќи нон стоп се отвара шишенцето или нема врска тоа.

13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Ама врска немам што се дешава со пудрава моја, може е и од тоа што не сум ја протресувала, може и со тек на време се суши :lol: стварно незнам до што е ама знам само дека кога веќе сум при крај е скоро и неупотреблива, ако сакам да ја користам морам да ја помешам со друга или евентуално со хидратантен крем.. вака сама по себе нема шанси, нит се размачкува нит изгледа асално |( :lol:

14. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    Јас ја користам 7 год и никогаш не ми се случило тоа можеби не го затвораш добро капачето

15. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    врти сучи пак си купив ревлон колорстеј,незаменлива е значи.Само овој пат си купив една нијанса потемна зошто минатата ми беше бледа.Порано пишуваше 16 часовна а сега 24 па ќе видиме дали има промена.Како и да е ми траеше и старата по цел ден.

16. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    ^
    Која бројка ја зеде ако не е тајна? Ако е 200 или 220 кажи ми дали маваат на црвено?

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.115
    Допаѓања:
    11.890
    Девојки гледам ја фалите многу ревлон за комбинирана и мрсна кожа, тешка пудра ли е и дали дава природен изглед ? фала ви :)

18. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    3.655
    Пак се навратив на оваа пудра :).
    Порано барав помала покривност па оваа ми беше одлична, ама сега сакам поголема покривност така да не ми е нешто посебно..Но добра е. После некое време од нанесувањето на пудрата поубаво ми е лицето, и воошто не се познава дека имам пудра. Лесна е за секој ден :)

19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Колку пари ја зема, и од каде? :)

20. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на: