Многу е добра, мене ми е најомилена камена пудра, баш планирав пак да си ја купам таа, зашто ми се дотроши претходната Стои скоро цел ден, и изгледа природно. Покривност нема, како и сите камени пудри, служи само за да ја фиксира течната пудра или коректорот на лицето, и да не сјаеш во текот на денот Инаку, и јас имам комбинирано лице, и ми одговара.
А да си ја помешаш со друга пудра што ја имаш по дома Јас мешам на примерloreal true match I revlon хихиихихи пробај ке видиш супер ќе ти испадне
Чим имаш комбинирана кожа,која прво е многу сува ти ја препорачувам Ревлон колорстеј.Зошто и јас имам таква кожа,сите други пудри за мрсна кожа ми прават лишаи како да имам сува кожа,а ако купам за нормална светнувам.Најпогодена ми е ревлонот.Пудрите за мрсна кожа обично се многу густи и како со камена во нив и затоа тешко се размачкуваат,додека оваа не е така,доста е течна и отпосле на лицето се фиксира и не мрда цел ден
Со прст ја нанесувам,зошто немам навика да користам четка за пудра.Единствена замерка на пудрава и е пакувањето,зошто кога ќе биде при крај не знам како ќе ја вадам пудрата
^ И јас ја користам Ревлонот веќе подолго време и кога ми е при крај, ја вадам со стапчиња за уши Пробај така, или па преврти ја наопаку да истече во капачето, па црпи од него.
^^ Многупати имам слушано/прочитано како на крај ревлонот не можеш да ја искористиш, останувало пудра па ја вадите со стапчиња за уши, и не ми е јасно зошто, бидејќи мене цела ми истекува без проблем, а ако сакам да ја исцедам скроз до капка, тогаш на крај ја свртувам наопаку со капачето надолу и цела си паѓа... Повеќе пудра ми останува во другите пудри во тубички што се отколку во ревлонот...
Долго време ја користев ревлонот ама никогаш неможам долг период една пудра да користам, ќе ја сменам па пак на неа ќе се вратам па пак ќе ја сменам и така цело време, но сум приметила на крај кога ќе остане малце пудра во шишенцето некако како да се згуснува и тешко истекува.. Истиов проблем го имаше и другарка ми со пудрава.. Па почеток е добра, така потечна но со тек на време како се повеќе и повеќе да ми се згуснува и се потешко се размачкува.. Стварно незнам зошто
Од самиот почеток-значи уште кога ќе ја купиш,првото ставање-обавезно протресувај го шишенцето .Од стоење ,самата пудра бива течна горе,а погуста нагоре. Ама ти објаснив -протресувај само...
А случајно да не се суши побрзо?дали имате приметено, бидејќи нон стоп се отвара шишенцето или нема врска тоа.
Ама врска немам што се дешава со пудрава моја, може е и од тоа што не сум ја протресувала, може и со тек на време се суши стварно незнам до што е ама знам само дека кога веќе сум при крај е скоро и неупотреблива, ако сакам да ја користам морам да ја помешам со друга или евентуално со хидратантен крем.. вака сама по себе нема шанси, нит се размачкува нит изгледа асално
врти сучи пак си купив ревлон колорстеј,незаменлива е значи.Само овој пат си купив една нијанса потемна зошто минатата ми беше бледа.Порано пишуваше 16 часовна а сега 24 па ќе видиме дали има промена.Како и да е ми траеше и старата по цел ден.
Девојки гледам ја фалите многу ревлон за комбинирана и мрсна кожа, тешка пудра ли е и дали дава природен изглед ? фала ви
Пак се навратив на оваа пудра . Порано барав помала покривност па оваа ми беше одлична, ама сега сакам поголема покривност така да не ми е нешто посебно..Но добра е. После некое време од нанесувањето на пудрата поубаво ми е лицето, и воошто не се познава дека имам пудра. Лесна е за секој ден