Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

2. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Вистина ли е дека е сменет составот на оваа пудра?

3. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

За сите оние кои немаат проблеми со лицето, а сакаат да користат пудра поради изедначување и сјај, ја препорачувам оваа камена пудра на Флормар. Многу е убава, барем лично јас сум презадоволна. Поради тоа што имам чисто лице и немам многу потреба од пудра а сепак користам секојдневно, оваа е вистински погодок. Во комбинација со подлога и дава на лицето многу убава свежина. :)

Attached Files:

4. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Колку пари е? :)

5. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

^Јас ја зедов за 150ден.
    Ми кажаа ја имало во Шатци оваа козметика, па провери си. :)

6. cigarce

cigarce Популарен член

Јас би сакала да ми препорачате камена пудра,имам нормална кожа и немам на лицето многу работи кои треба да ги покријам,значи да биде добра и за преку ден,и по можност некоја не многу скапа. Благодарам

7. kate89

kate89 Популарен член

Кажи ми потемна нијанса е ова бројче или? Бидејќи јас имам потемен тен, па незнам што бројче ќе ми одговара.

8. Divajn

Divajn Популарен член

Феминки, да ми препорачате некоја камена пудра, не ми треба некоја со голема покривност, само да ја фиксирам течната ?
    Имам пробано со max factor и лицето го нема да засвети цел ден :lol: , но некако многу ми го собира :worried:

9. Lov3

Lov3 Популарен член

^^Камената пудра на Golden Rose. 100 денари е, мене ми е многу убава. Го прави лицето многу меко. Во комбинација со течната пудра на Golden Rose ми е супер. :up:

Hipica and Divajn like this.
  10. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Од Deborah црвените, ја земав онака, не дека ми требаше.. ама мноооогу позитивно сум изненадена, со течна одоздола дава супер изглед.. како профи :) околу 300 ден е..

А во моментов ја користам од Алверде пудрата во прав исто е многу добра, околу 260 ден е во ДМ..а имаат и камени..

Исто ја имам користено и од Флормар, ама некако не ми се погоди нијансата, темна сум ја земала, иначе ок е... исто не е мн скапа до кај 200 ден. (ја има погоре постирано со слика)

Attached Files:

Divajn and Hipica like this.
  11. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Јас ја користам пудрата на Yves Rocher ... ПРЕЗАДОВОЛНА СУМ !!! Баш е за младешко лице и доста покрива а го прави нежно лицето. Пудрата чини околу 20 евра ама незнам дали ја има кај нас.

12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

За нормална мислам дека е. Нека кажи некоја поискусна :?:

MacaLove likes this.
  13. la-chicka

la-chicka Популарен член

^ Јас ја користев едно време, за нормална/комбинирана кожа е. Никако за сува, бидејќи ја суши дополнително. Јас имам сува, па ја ставав во комбинација со крема предходно, ама и така не ми се свиѓаше, пак ми го сушеше лицето. Инаку има средна (солидна) покривност.

MacaLove and Rose96 like this.
  14. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

^^
    Јас пак е користам за нормална кожа и стварно сум задоволна.Со оглед на тоа дека имам пеѓи(не многу,и не толку приметливи) ми ги покрива супер,и воопшто не излгеда како да имаш паштета на себе намачкано.Нормално изгледа. :rock:

MacaLove likes this.
  15. Mercimek

Mercimek Истакнат член

Јас ја користам оваа пудра на Deobrah без лифтинг ефект и многу сум задоволна.Не можев да најдам слика од истата пудра :lol:

Attached Files:

16. sweet25

sweet25 Истакнат член

Бидејки решив да паузирам со солариумот, ми треба нова пудра, ама пошто имам светол тен така малце розев, не можам да си најдам таква нијанса, сите светли нијанси имаат некој друг глуп сјај накај крем, а некои и сивкаст. :^)
    Не мора да е многу покривна, а да е за сува кожа. Ми здосади веќе да пробувам по парфимерии.
    Предложете нешто од што сте задоволни. :*

17. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Ми треба ваша препорака за пудра за комбинирана кожа. Сега неможам да се одлучам каква да купам, за да не згрешам, да не ги дадам парите за џабе. Летово носот ми изгоре слој врз слој и одтогаш постојано ми е црвен. Со ништо неможам да го прикријам, и коректор да фукнам не покрива, така што ми треба некоја пудра со некоја подобра покривност.
    Вери ми од Орифлејм (за младешка кожа) ја користев подолго време, лесна е, солидна покривност има и прилично природен изглед добивав, но сега е токму обратното.

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Нешто предобро, мојата нова омилена пудра :D Добро покрива, кожата ми ја прави мека и мнооогу убаво мириса :rofl: Ја земав 350 ден. во Golden rose блиску рекорд

19. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Бидејќи при крај ми е Seventeen NAtural Velvet, ме интересира Loreal infallible дали има сличен состав на seventeen n. Velvet или сепак да се одлучам за Revlon Color Stay , затоа што читав критики и мислам деке ќе ми одговара

Attached Files:

20. soncicko

soncicko Истакнат член

Јас ги имам и лореал и ревлон ке ти кажам дека ревлон е подобра а ако сакаш некоја од лореал добра ти е тrue match