http://www.google.com/imgres?um=1&hl=en ... 66&bih=632 Си ја земав оваа вчера 450 денари е ама стварно е предобра пудрата, мат пудра е и со голема прекривност..
За сите оние кои немаат проблеми со лицето, а сакаат да користат пудра поради изедначување и сјај, ја препорачувам оваа камена пудра на Флормар. Многу е убава, барем лично јас сум презадоволна. Поради тоа што имам чисто лице и немам многу потреба од пудра а сепак користам секојдневно, оваа е вистински погодок. Во комбинација со подлога и дава на лицето многу убава свежина.
Јас би сакала да ми препорачате камена пудра,имам нормална кожа и немам на лицето многу работи кои треба да ги покријам,значи да биде добра и за преку ден,и по можност некоја не многу скапа. Благодарам
Кажи ми потемна нијанса е ова бројче или? Бидејќи јас имам потемен тен, па незнам што бројче ќе ми одговара.
Феминки, да ми препорачате некоја камена пудра, не ми треба некоја со голема покривност, само да ја фиксирам течната ? Имам пробано со max factor и лицето го нема да засвети цел ден , но некако многу ми го собира
^^Камената пудра на Golden Rose. 100 денари е, мене ми е многу убава. Го прави лицето многу меко. Во комбинација со течната пудра на Golden Rose ми е супер. :up:
Од Deborah црвените, ја земав онака, не дека ми требаше.. ама мноооогу позитивно сум изненадена, со течна одоздола дава супер изглед.. како профи околу 300 ден е.. А во моментов ја користам од Алверде пудрата во прав исто е многу добра, околу 260 ден е во ДМ..а имаат и камени.. Исто ја имам користено и од Флормар, ама некако не ми се погоди нијансата, темна сум ја земала, иначе ок е... исто не е мн скапа до кај 200 ден. (ја има погоре постирано со слика)
Јас ја користам пудрата на Yves Rocher ... ПРЕЗАДОВОЛНА СУМ !!! Баш е за младешко лице и доста покрива а го прави нежно лицето. Пудрата чини околу 20 евра ама незнам дали ја има кај нас.
^ Јас ја користев едно време, за нормална/комбинирана кожа е. Никако за сува, бидејќи ја суши дополнително. Јас имам сува, па ја ставав во комбинација со крема предходно, ама и така не ми се свиѓаше, пак ми го сушеше лицето. Инаку има средна (солидна) покривност.
^^ Јас пак е користам за нормална кожа и стварно сум задоволна.Со оглед на тоа дека имам пеѓи(не многу,и не толку приметливи) ми ги покрива супер,и воопшто не излгеда како да имаш паштета на себе намачкано.Нормално изгледа.
Јас ја користам оваа пудра на Deobrah без лифтинг ефект и многу сум задоволна.Не можев да најдам слика од истата пудра
Бидејки решив да паузирам со солариумот, ми треба нова пудра, ама пошто имам светол тен така малце розев, не можам да си најдам таква нијанса, сите светли нијанси имаат некој друг глуп сјај накај крем, а некои и сивкаст. Не мора да е многу покривна, а да е за сува кожа. Ми здосади веќе да пробувам по парфимерии. Предложете нешто од што сте задоволни.
Ми треба ваша препорака за пудра за комбинирана кожа. Сега неможам да се одлучам каква да купам, за да не згрешам, да не ги дадам парите за џабе. Летово носот ми изгоре слој врз слој и одтогаш постојано ми е црвен. Со ништо неможам да го прикријам, и коректор да фукнам не покрива, така што ми треба некоја пудра со некоја подобра покривност. Вери ми од Орифлејм (за младешка кожа) ја користев подолго време, лесна е, солидна покривност има и прилично природен изглед добивав, но сега е токму обратното.
Нешто предобро, мојата нова омилена пудра Добро покрива, кожата ми ја прави мека и мнооогу убаво мириса Ја земав 350 ден. во Golden rose блиску рекорд
Бидејќи при крај ми е Seventeen NAtural Velvet, ме интересира Loreal infallible дали има сличен состав на seventeen n. Velvet или сепак да се одлучам за Revlon Color Stay , затоа што читав критики и мислам деке ќе ми одговара
Јас ги имам и лореал и ревлон ке ти кажам дека ревлон е подобра а ако сакаш некоја од лореал добра ти е тrue match