Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
  2. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Вистина ли е дека е сменет составот на оваа пудра?

3. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    За сите оние кои немаат проблеми со лицето, а сакаат да користат пудра поради изедначување и сјај, ја препорачувам оваа камена пудра на Флормар. Многу е убава, барем лично јас сум презадоволна. Поради тоа што имам чисто лице и немам многу потреба од пудра а сепак користам секојдневно, оваа е вистински погодок. Во комбинација со подлога и дава на лицето многу убава свежина. :)

Прикачени фајлови:

4. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.303
    Допаѓања:
    2.584
    Колку пари е? :)

5. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    ^Јас ја зедов за 150ден.
    Ми кажаа ја имало во Шатци оваа козметика, па провери си. :)

6. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Јас би сакала да ми препорачате камена пудра,имам нормална кожа и немам на лицето многу работи кои треба да ги покријам,значи да биде добра и за преку ден,и по можност некоја не многу скапа. Благодарам

7. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Кажи ми потемна нијанса е ова бројче или? Бидејќи јас имам потемен тен, па незнам што бројче ќе ми одговара.

8. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    Феминки, да ми препорачате некоја камена пудра, не ми треба некоја со голема покривност, само да ја фиксирам течната ?
    Имам пробано со max factor и лицето го нема да засвети цел ден :lol: , но некако многу ми го собира :worried:

9. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    ^^Камената пудра на Golden Rose. 100 денари е, мене ми е многу убава. Го прави лицето многу меко. Во комбинација со течната пудра на Golden Rose ми е супер. :up:

На Hipica и Divajn им се допаѓа ова.
  10. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Од Deborah црвените, ја земав онака, не дека ми требаше.. ама мноооогу позитивно сум изненадена, со течна одоздола дава супер изглед.. како профи :) околу 300 ден е..

А во моментов ја користам од Алверде пудрата во прав исто е многу добра, околу 260 ден е во ДМ..а имаат и камени..

Исто ја имам користено и од Флормар, ама некако не ми се погоди нијансата, темна сум ја земала, иначе ок е... исто не е мн скапа до кај 200 ден. (ја има погоре постирано со слика)

Прикачени фајлови:

• 335_0.jpg
      335_0.jpg
      Големина на фајлот:
      12,3 KB
      Прегледи:
      312
    • alverde.jpg
      alverde.jpg
      Големина на фајлот:
      16,9 KB
      Прегледи:
      312
    На Divajn и Hipica им се допаѓа ова.
  11. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Јас ја користам пудрата на Yves Rocher ... ПРЕЗАДОВОЛНА СУМ !!! Баш е за младешко лице и доста покрива а го прави нежно лицето. Пудрата чини околу 20 евра ама незнам дали ја има кај нас.

12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    За нормална мислам дека е. Нека кажи некоја поискусна :?:

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    ^ Јас ја користев едно време, за нормална/комбинирана кожа е. Никако за сува, бидејќи ја суши дополнително. Јас имам сува, па ја ставав во комбинација со крема предходно, ама и така не ми се свиѓаше, пак ми го сушеше лицето. Инаку има средна (солидна) покривност.

На MacaLove и Rose96 им се допаѓа ова.
  14. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    ^^
    Јас пак е користам за нормална кожа и стварно сум задоволна.Со оглед на тоа дека имам пеѓи(не многу,и не толку приметливи) ми ги покрива супер,и воопшто не излгеда како да имаш паштета на себе намачкано.Нормално изгледа. :rock:

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mercimek

Mercimek Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Јас ја користам оваа пудра на Deobrah без лифтинг ефект и многу сум задоволна.Не можев да најдам слика од истата пудра :lol:

Прикачени фајлови:

16. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Бидејки решив да паузирам со солариумот, ми треба нова пудра, ама пошто имам светол тен така малце розев, не можам да си најдам таква нијанса, сите светли нијанси имаат некој друг глуп сјај накај крем, а некои и сивкаст. :^)
    Не мора да е многу покривна, а да е за сува кожа. Ми здосади веќе да пробувам по парфимерии.
    Предложете нешто од што сте задоволни. :*

17. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Ми треба ваша препорака за пудра за комбинирана кожа. Сега неможам да се одлучам каква да купам, за да не згрешам, да не ги дадам парите за џабе. Летово носот ми изгоре слој врз слој и одтогаш постојано ми е црвен. Со ништо неможам да го прикријам, и коректор да фукнам не покрива, така што ми треба некоја пудра со некоја подобра покривност.
    Вери ми од Орифлејм (за младешка кожа) ја користев подолго време, лесна е, солидна покривност има и прилично природен изглед добивав, но сега е токму обратното.

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.199
    Нешто предобро, мојата нова омилена пудра :D Добро покрива, кожата ми ја прави мека и мнооогу убаво мириса :rofl: Ја земав 350 ден. во Golden rose блиску рекорд

19. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Бидејќи при крај ми е Seventeen NAtural Velvet, ме интересира Loreal infallible дали има сличен состав на seventeen n. Velvet или сепак да се одлучам за Revlon Color Stay , затоа што читав критики и мислам деке ќе ми одговара

Прикачени фајлови:

• 215090_l.jpg
      215090_l.jpg
      Големина на фајлот:
      13,5 KB
      Прегледи:
      275
  20. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    Јас ги имам и лореал и ревлон ке ти кажам дека ревлон е подобра а ако сакаш некоја од лореал добра ти е тrue match