Јас никогаш во животот немам ставено пудра,чисто ми е и не планирам да ставам до 35-40 години кога ќе ми се направат брчки,хехе
брчки се прават и порано, само што тие после 30тата кожата го губи својот колаген и брчките се зголемуваат , а пудра се нанесува на лицето за заштита на кожата од штетни влијанија-најдобро прво крем за лице како основа да се впие, па после пудра или крем-пудра како што имаат Зиаја козметика(Полска многу квалитетна и 100% природна)
Мене мајка ми ме има учено дека ако 1 ставиш пудра,не можеш без неа,мора секогаш да ја ставаш и дека го уништува лицето и се појавуваат бубулици,од кај сеа дека го штити лицето?
јас ја користам на catrin arly ја земав од гтц,доста е лесна и не прави изглед на креч. Многу сум задоволна-инаку точно дека премногу користење на пудра ги затвара порите и прави акни и митесери,затоа внимателно со пудрите!!
Девојки ве молам малку за помош ... Веќе неколку месеци ја барам INGRID течната пудра но неможам да ја најдам . Дали некој знае каде во Куманово можам да ја најдам ??? Фала однапред
Дали некој ја пробал новата пудра од Орифлејм Евер Ластинг? Се мислам дали да ја порачам, па ми треба мислење, каква е, каква и е покривноста, дали може да се користи за лице со комбинирана кожа?
http://mk.oriflame.com/products/product ... Code=12847 Последно ја земав оваа моментално ја користам, при крај ми е и сум во план да ја нарачам пак. Многу сум задоволна.Ако има некој зачленет во Орифлејм од центар или околина нека ми пише лп.
Веќе извесен период користам течна Seventeen Natural Velvet и камената на Менехетен. Ја препорачувам комбинацијава за нормална кожа со по некоја флека и акна на обравчињата Мене ми трае цел ден, ама буквално цел ден, ми го изедначува тенот и убаво ми ги прекрива недостатоците.
Дали ја имате пробано течната пудра од Menhetten ( мислам дека е) за тинејџери со проблематична кожа? Кога бев во Cosmo ја видов ама не бев сигурна дали да ја земам. Дали е добра и дали има добра покривност? Спојлер Смачено ми е веќе од акнивееееее
^ Добра е на покривност, ама ако немаш комбинирана или мрсна кожа немој да ја земаш, зашто првенствено е наменета за таквата кожа. Сувата и нормалната кожа може да ги исуши дополнително и да се јават лишаи. И ќе ја бараш оваа, perfect да пишува одозгоре - таа е попокривна од другата (natural мислам беше).
Лесна и доволно покривна пудра ти е совршена комбинација што верувам дека секоја девојка радо би сакала да ја има, ама таква засега немам сретнато, најискрено. Или е едното или другото. Полесна е Тајм Плус, а попокривна е Менхетн - бирај си која повеќе ти одговара.
Сè убаво, не е исто секое лице, јасно ми е тоа. Зборувам општо, дека пудрите со мат ефект не се баш добри за сува и нормална кожа.
Каде ја имаа пудрава на Менхетен? Речеиси секаде каде што има нивна козметика побарав, но неможев да најдам.