Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.928
    Допаѓања:
    81.219
    Ама мојот одговор не беше за тебе, сум заборавила да го цитирам мислењето. :)
    На ова мислев.
    Значи секоја пудра која има мат ефект е најпогодна за комбинирана и мрсна кожа.

На Sweetheart87 и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  2. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    2.472

Ја има некој користено пудрава? Искуства?

3. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Јас ја имам користено и бев ептен задоволна.Супер покрива,не дава пластифициран изглед на лицето и е доста долготрајна.Дефинитивно нема да згрешиш ако је купиш :)

4. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Најдобра пудра е Revlon Colorstay,а најлоша ми била Rimmel.

5. simce11

simce11 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    69
    Rimel колку пари толку музика,ја земав римел stay matt,скоро ништо не покрива и леплива ,како шербет да сум ставила на лице,дефинтивно веќе не експериментирам со пудриве,само боржуа и максфактор(додуша знам дека тешки се пудриве за 22 години ама барем покрива најдобро),следна ми е новата пудра на маскфактор 3 во 1,гледам ја донеле во космо. :)

6. kukle95

kukle95 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Ве молам за помош !!!
    Кажете ми пудра која ги покрива пегите....

7. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    јас имам пеги и ја користам пудрата на артдеко супер ми е

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Вофче, ти пак си ја утнала пудрата, ова е за мрсна кожа.
    Јас ј користам веќе доолго време, и немам никкава замерка.
    Ни ми свети толку ни ми се лепи.
    И на нет пишува дека е за мрсна кожа.

9. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    17
    Значи пред 2 месеци си користев mineral silk & lift 3ка пудрата беше тешка се покриваше преубо седеше и траеше...
    но сега не можам да најдам веќе одреден период не ја носат во продавницата од кај што ја земав имам прашано и во други продавници.. нема.. :/
    имам нежно лице немам мозолки.. но имам некоја пега...
    сакам да ми помогнете да ми кажете која пудра би ми одговарала?.. и имам сува кожа значи..
    ве молам за помош.. :* фала премногу ^_^

10. odbojkarka

odbojkarka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    82
    Oваа пудра ја најдов во Космо во city mall.

11. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Препорачете ми пудра за млада кожа и да покрива добро и да не е како маска на лицето да се соедининува со бојата на лицето :)

12. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Севентин Тајм Плус, ја користам со години и е супер :) природен изглед дава на лицето и погодена за млада кожа :) околу 400 денари е.. ја имаш секаде...

13. Brojce

Brojce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    19
    Јас сакам да прашам нешто.Кожата ми е нормална , само во Т-зоната ми е мрсна.Користам Rimell lasting finish , но секој пат кога нанесувам во долниот дел на носот и Т-зоната ми се лупи кожата.Пред пудрата ставам Нивеа крем од оној обичниот плав, па ако е до кремот ве молам кажете ми каков крем да ставам оти стварно не изгледа убаво. :)

14. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Подолг период ја користев Seventeen TimePlus ,но приметив дека последниов месец кожата на брадата ,околу носот и на челото почнува да ми се лупи по нанесувањето на пудрата.
    Па ако може некоја да ми препорача пудра за мрсна кожа :)

15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Anonimna, ако бараш попокривна, тогаш ти ги препорачувам Manhattan Powder Mat или Revlon ColorStay
    [​IMG] [​IMG]
    И двете се одлични, но мене фаворит за есен и зима ми е Revlon, бидејќи е малку похидратантна. Manhattan има прашкаста текстура, а Revlon кремаста, па за поладно време кога кожата е посклона кон правење лишаи, ти ја препорачувам Revlon, која инаку е околу 700 ден, додека Manhattan е околу 430 ден. Сепак, и двете се одлични пудри за масна кожа и која и да ја земеш, нема да згрешиш. Само, ако се решиш за Revlon, внимавај, зошто оваа ColorStay ja има во две варијанти: за масна/комбинирана кожа (каква што е на сликата) и за нормална/сува кожа.

Ако бараш полесна пудра, тогаш ти ја препорачувам Deborah Colour Copy, одлична е. Јас ја користев цело лето, доста е трајна и има средна покривност :)

На chocolate.chick, Trendafilka, baby-star и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Јас мислам дека не ти е до кремот,оти пред да ставаш шудра ја хидрираш кожата со крем.
    Мислам дека е до пудрата,извесен период ја користев и јас оваа Римел,ама погадна пудра до сега немам користено.
    Никаква текстура,нијанси неприордни и некако како да ми се прелеваа,на рака една нијасна мава на жолто,а на лице кога ќе ја ставев ми делеше на розево.
    Ич не сум задоволна од Римел пудрите.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Што мислите за Импала, ќе ми одговара за комбинирана кожа? Ми ја препорачаа, ама не сум ја користела до сега, па секое искуство е добредојдено :)

Прикачени фајлови:

18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    ^ Леле, Нати, пудрава е катастрофа! :x Многу е покривна, тоа да, но содржи жива и некои други штетни материи и многу е лоша за лицето. Ја користев еден период пред многу години и така страшно се исфрлав целата, ужас! Ова е најлошата пудра што постои на пазарот според мене. И толку е тешка, што порите буквално ти се затнати, лицето зацементирано и го дава она фамозно чувство на ’маска’, што не верувам дека некоја девојка/жена го посакува :x За комбинирана кожа имаш толку многу избор во денешно време, еве погледни погоре на Анонимна што и’ препорачав, или читни низ темава, сигурно ќе најдеш.

И уште нешто за Импалава, да знаеш дека менува боја кога ќе се нанесе на лице, барем кај мене така беше. Потемнува некако, ма жива катастрофа. Ни на најголемиот непријател не би му ја препорачала. Ова ти го кажувам најискрено, за да не се зезнеш при изборот, но сепак твое е што ќе одлучиш. Поздрав :)

На nekoja85 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.928
    Допаѓања:
    81.219
    Девојки, може ли некоја што ја користи Ревлон колор стеј за мрсна кожа, да ми каже дали и какви светли нијанси имаат?
    Се ребрам да си купам едно Ревлонче, онака колку да сменам. :wasntme:
    Ама ако не ми се допаднат нијансите, пак ќе си се вратам на Боржуа, држ - недај сум, Бог да чува.
    Ем ми се сака, ем ми фуфка. :rofl:

20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    ^ Имаат, Мишелке, богат избор на нијанси имаат. И јас сум прилично светла и од Ревлонот користам нијанса 180 Sand beige. Нека не те обесхрабрува што е beige нијансата, светла е (со жолтеникав подтон би рекла дека е, не ми личи на розевкаст) и оваа нијанса најмногу ми одговара од пудрава. Имам пробано и посветла и потемна од оваа, ама 180 ми е сосема погодена.

Инаку, не се по редослед нијансите, да знаеш. На пример, после 180-ката, најблиска е 220-ка нијанса ми се чини, и така :) Најубаво ќе си видиш од тестерче, само сакав да ти кажам дека 180 е најкористената нијанса кај нас, пошто кога и да отидам да ја барам, обавезно баш таа ја нема :D

П.С. Не ми замерувајте, денес ја силував темава :rofl:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.