Зегин -Буњаковец ја држат само,чинам беше 680,за едно 150 ден беше поевтина од сите други парфимерии .
Вчера бев во ДМ,случајно ја видов Rimel Stay Matte пудрата,319 ден,за мрсна и комбинирана кожа Ја зедов- чисто од љубопитност,пошто на Римел сум користела маскари и биле солидни,можам да кажам дека пудрава за тие пари е ок.Во комбинација со ФЛОРМАР камената,не ми трепна цел ден.Иако приметувам дека не е баш покривна ама и тешко се размачкува.Малку ја осеќам тешка на лицето,како нешто да имам залепено . Сепак не се откажувам од мојата Ревлон
Дали некој ја има користено и колку е задоволен од покривноста? И плус јас имам нормална до сува кожа, па дали ќе ми одговара?
Ќе ти одговара, на база на вода е мислам. А за покривноста, ич не сум информирана, ма да мислам дека е со средна кон слаба покривност. Всушност - зависи колку покривност ти треба, можеби ќе ти биде сосема океј ако немаш кожни проблеми.
Користам пудри со витамин Е. Сега незнам како беше името ама пишува дека е со витамин Е. Инаку многу често не ставам пудра бидејки природно ми е чисто лицето.
Девојки, онаа на Боржуа - flower perfection е попокривна од 123 Perfect, или како беше? Мене ми стојат некако исти, само што flower perfection ми изгледаше некако потешка на лице, а оваа другата малку полесна, попрашкаста. Ми треба мислење од некоја, ако знае, зашто се мислам дали да ја земам првата, нешто ме зафркава лицето во последно време и ми треба подобра покривност. Сепак си останувам на Боржуа - Ревлонот дефинитивно не е за мене, го тестирав.
Ја имам flower perfection, пудрата си е ок, покрива доста (ја немам пробано 123 за да можам да ти кажам споредба) ама мене некако ми беше тешка на лице кога ја користев секојдневно, едвај чекав да се вратам од работа и да го измијам лицево... а во тој период почнаа да ми се појавуваат по лицево тие едни како топчиња црвени што се лупат по некој ден... и не ја користам за секојдневна шминка, само за вечер, кога не ми е лицето со пудра повеќе од 3-4 саати..
девојќи помагајте на подарок добив пудра која е потемна од онаа што ја користам а немам на кого да му ја дадам ниту знам од каде е купена да ја заменам кажете некој совет како да ја направам нијанса посветла
Јас ги имам двете, и ако купувам пак дефинитивно ќе си ја купам flower,незнам оваа другата ми е некако незнам не покривна толку а како прашкеста,така да од мене имаш совет да ја земиш flower
Јас ја имам Боржуа хелти микс добра е али сакам некоја поиздржлива , по неколку часа светнува, имам комбинирана кожа. Која на буржоа друга би ми одговарала не ми треба за покривност само за да не светам и да не е тешка, да ја дотрошам оваа и да купам друга, био детокс добра е ??
Може да ми препорачате некоја добра пудра,старата ми се истроши...Во Струмица поточно каде да најдам убава пудра