Еееееј, мојата прва пудра, Делине! Браво ма Хипстерке, ме врати назад, многу назад. Мислам дека не беше нешто страшно покривна, затоа и престанав да ја користам, ама и јас ја препорачувам. Пазете само на нијансите, не знам како одеа, гледајте подтонот каков им е, жолт или розов... Словенечки бренд беше, ако не се лажам.
Дали некој ја има користено пудрава ? Пофалби и критики за истава ? Ја видов во космо намалена, па се мислам дали да ја земам.
Еве за која пудра зборував. И мене прва пудра ми беше Делине. И да - ја крадев од мајка ми. Ама ја сменив во втора-трета година средно, со друга што повеќе ми одговараше. Не е многу покривна, средна е, ама не би ја препорачала баш за мрсна кожа како мојава. За благо-комбинирана кожа би била добра со камена, а за нормална и сува кожа мислам дека би била идеална со убава секојдневна крема што си ја користите. Нема мат финиш, затоа не е толку погодна за комбинирана и мрсна кожа. Баш приметете тие што ја имате, дека откако ќе ја нанесете малце лицето, челото - критичните зони ви светкаат по малце додека да се упие. Со полумат и мат пудра не би дошло до ваква појава.
Ја користам моментално првата Гош пудрата што ја имаш постирано. Пудрава е за комбинирана и нормална кожа. Имам пишано рецензија пред неколку месеци за пудрава па можеш да прочиташ повеќе, а имаш и слики да видиш како стои на лице.
која и е сега цената? спомна намалена? јас ја користам колор копи со зелено капаче и одлична ми е, но сакам и оваа да ја пробам. ако ја користел некој нека пише мислење. фала
^ Не ја сечи,пошто така одма ќе се исуши.Земи протреси ја,убаво,јако ,јас на маж ми му давам пошто има повеќе сила и имам уште за месец користење Еве конкретно сега,како што сум кнап со парички,си ја најдов неискористена и баш убаво ми дојде
Јас ја земав на Алверде минералната пудра и пробав со крем одоздола без течна,ми се допаѓа како изгледа лицето,е сега уште да видам колку ќе трае без да ми светне лицето...ако е добро супер планирам да си користам вака за секој ден на работа не е тешка на лице,ако не ќе со ја користам за фиксирање на течната.
Aј едно глупаво прашање Bи се случило да ставите пудра(течна) на лице и после лицето да ви се чуствувава прашкасто,како со бебешка пудра да се имате мачкано? Mногу ретко ставам пудра во прав,сега немам ставено,што значи не е од неа ,од што се прави вака?
И јас ја имам користено пудрава а имам ептен сува кожа, што значи дека одговара и за сува кожа Баш мислев да си ја земам пак пошто не ми се дава пари за некоја поскапа Само се плашам да не е нешто сменет составот па да не ми одговара, бидејќи ја користев пред многу време , во средно Инаку поскапена е сега, кај мене во маркет е 167 денари
Ја имам ја оваа дома, мајка ми ја става (добро некогаш и ја кога ставам). Кај нас во продавница ја имам околу 70-80 денари
Оваа пудра класика е. Една другарка баш откако почна да работи почна да купува скапи пудри, а јас имам дома 3-4 (не од скапите) од кои и еден примерок од оваа. И правиме муабет се потсетувавме кога бевме средно и за козметика падна муабетот ми вели ти текнува кога ја користевме Делине пудрата (само за минимално покривање на некоја бубуличка и тоа беше се), а сега демек користам Макс фактор, Лореал и сл. И јас и велам: Не збори така, јас уште ја користам, баш е добра пудрата. И не знаеше што да ми рече. Зборот ми е дека не треба да се преценуваат некои марки на пудри, мене оваа супер ми одговара на кожата, еднаш се зезнав купив демек ај поскапа пудра ама не ми одговараше на лицето воопшто. Од Делине мислам дека немав никакви проблеми. Само сега ми се чини малку како да ја имаат сменето, не е истата што беше.
Најдобра и најубава пудра е Макс Фактор, новото 850 денари е и е многу покривна, (пудрата е течна задно со камена пудра).
Па, и не е баш глупаво прашањето, мене тоа ми се случи со една пудра од Орифлејм, не памтам која, но знам дека ја платив поприлично скапо, покриваше одлично, но за пола саат почнуваше како да се рони, многу непријатно чувство, посебно откако го забележа тоа дечко ми Моментално си ја користам http://www.avoncosmetics.com.mk/PRSuite ... tails.page од АВОН веќе подолго време.
E мене така ми е прашкасто лицево само кога ке ја нанесам Pевлон колорстеј,од никоја друга само од оваа
Јас ја имам пудрава и ми е една од фаворитите, да не е нешто стара или да стоела отворена па се засушила? Ја имам нанесувано на повеќе луѓе со нормална до сува (комбинирана ) кожа и се покажала супер. А може и да не ти одговара ама не би требало во ниеден случај да биде прашкаста ...
Јас користам камена пудра Кетрин Нарли и мислам дека нема никогаш да ја сменам. Ептен ми одговара дека имам мрсно лице и плус не се познава дека имам на лицето, а ептен покрива