Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Еееееј, мојата прва пудра, Делине! :D
    Браво ма Хипстерке, ме врати назад, многу назад.

Мислам дека не беше нешто страшно покривна, затоа и престанав да ја користам, ама и јас ја препорачувам. Пазете само на нијансите, не знам како одеа, гледајте подтонот каков им е, жолт или розов...

Словенечки бренд беше, ако не се лажам. :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Дали некој ја има користено пудрава ?
    Пофалби и критики за истава ?
    Ја видов во космо намалена, па се мислам дали да ја земам. :?:

Прикачени фајлови:

3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.446
    Допаѓања:
    17.106
    Ама читам Јанг Дерм била за масна кожа, мојта е сува. :?:

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.928
    Допаѓања:
    81.219
    Еве за која пудра зборував.

И мене прва пудра ми беше Делине. И да - ја крадев од мајка ми. :lol:
    Ама ја сменив во втора-трета година средно, со друга што повеќе ми одговараше.
    Не е многу покривна, средна е, ама не би ја препорачала баш за мрсна кожа како мојава.
    За благо-комбинирана кожа би била добра со камена, а за нормална и сува кожа мислам дека би била идеална со убава секојдневна крема што си ја користите.
    Нема мат финиш, затоа не е толку погодна за комбинирана и мрсна кожа. Баш приметете тие што ја имате, дека откако ќе ја нанесете малце лицето, челото - критичните зони ви светкаат по малце додека да се упие. :)
    Со полумат и мат пудра не би дошло до ваква појава.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Ја користам моментално првата Гош пудрата што ја имаш постирано. Пудрава е за комбинирана и нормална кожа. Имам пишано рецензија пред неколку месеци за пудрава па можеш да прочиташ повеќе, а имаш и слики да видиш како стои на лице.

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    која и е сега цената? спомна намалена? јас ја користам колор копи со зелено капаче и одлична ми е, но сакам и оваа да ја пробам. ако ја користел некој нека пише мислење.
    фала

7. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    470 денари, пробав тестер и одлична беше, ама сепак сакам да прочитам мислења. :?:

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.924
    Допаѓања:
    123.459
    ^ Не ја сечи,пошто така одма ќе се исуши.Земи протреси ја,убаво,јако :lol: ,јас на маж ми му давам пошто има повеќе сила :lol: и имам уште за месец користење ^_^
    Еве конкретно сега,како што сум кнап со парички,си ја најдов неискористена и баш убаво ми дојде ;)

9. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.329
    Јас ја земав на Алверде минералната пудра и пробав со крем одоздола без течна,ми се допаѓа како изгледа лицето,е сега уште да видам колку ќе трае без да ми светне лицето...ако е добро супер планирам да си користам вака за секој ден на работа не е тешка на лице,ако не ќе со ја користам за фиксирање на течната.

На nekoja85 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Aј едно глупаво прашање :wasntme: :tmi:

Bи се случило да ставите пудра(течна) на лице и после лицето да ви се чуствувава прашкасто,како со бебешка пудра да се имате мачкано? :|

Mногу ретко ставам пудра во прав,сега немам ставено,што значи не е од неа :D ,од што се прави вака? :|

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.072
    И јас ја имам користено пудрава а имам ептен сува кожа, што значи дека одговара и за сува кожа :D Баш мислев да си ја земам пак пошто не ми се дава пари за некоја поскапа :tmi: Само се плашам да не е нешто сменет составот па да не ми одговара, бидејќи ја користев пред многу време , во средно :D Инаку поскапена е сега, кај мене во маркет е 167 денари ]:)

12. Chuck-Bass

Chuck-Bass Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    најдобра е ;) и не би ја менувалаа сега за сега

Прикачени фајлови:

• JD501822.JPG
      JD501822.JPG
      Големина на фајлот:
      313 KB
      Прегледи:
      550
  13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.446
    Допаѓања:
    17.106
    Ја имам ја оваа дома, мајка ми ја става (добро некогаш и ја кога ставам). Кај нас во продавница ја имам околу 70-80 денари :^)

14. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Оваа пудра класика е. Една другарка баш откако почна да работи почна да купува скапи пудри, а јас имам дома 3-4 (не од скапите) од кои и еден примерок од оваа. И правиме муабет се потсетувавме кога бевме средно и за козметика падна муабетот ми вели ти текнува кога ја користевме Делине пудрата (само за минимално покривање на некоја бубуличка и тоа беше се), а сега демек користам Макс фактор, Лореал и сл. И јас и велам: Не збори така, јас уште ја користам, баш е добра пудрата. И не знаеше што да ми рече.

Зборот ми е дека не треба да се преценуваат некои марки на пудри, мене оваа супер ми одговара на кожата, еднаш се зезнав купив демек ај поскапа пудра ама не ми одговараше на лицето воопшто. Од Делине мислам дека немав никакви проблеми. Само сега ми се чини малку како да ја имаат сменето, не е истата што беше. :(

15. ciganka

ciganka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    12
    Најдобра и најубава пудра е Макс Фактор, новото 850 денари е и е многу покривна, (пудрата е течна задно со камена пудра).

16. m.maca

m.maca Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Па, и не е баш глупаво прашањето, мене тоа ми се случи со една пудра од Орифлејм, не памтам која, но знам дека ја платив поприлично скапо, покриваше одлично, но за пола саат почнуваше како да се рони, многу непријатно чувство, посебно откако го забележа тоа дечко ми :( :worried:
    Моментално си ја користам http://www.avoncosmetics.com.mk/PRSuite ... tails.page од АВОН веќе подолго време.

17. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    E мене така ми е прашкасто лицево само кога ке ја нанесам Pевлон колорстеј,од никоја друга само од оваа :^)

18. kukle95

kukle95 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    дали некој може да ми каже од каде можи да ја набавм пудрата[​IMG]
    и дали некој ја користел?

19. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Јас ја имам пудрава и ми е една од фаворитите, да не е нешто стара или да стоела отворена па се засушила? Ја имам нанесувано на повеќе луѓе со нормална до сува (комбинирана ) кожа и се покажала супер. А може и да не ти одговара ама не би требало во ниеден случај да биде прашкаста ... :worried:

20. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Јас користам камена пудра Кетрин Нарли и мислам дека нема никогаш да ја сменам. Ептен ми одговара дека имам мрсно лице и плус не се познава дека имам на лицето, а ептен покрива :)