He ми е стара баш ја имам 3-4 месеци и кога-тогаш ја користам,сега почнав скоро секој ден и баш убаво затворена е,не сум ја оставила отворена. Hе знам оти така
Ја користам Менхетен повер мат Но сакам да ја сменам дали некоја ја има користено пудрaта на Дебора Дебора Комфорт ?
Абре људи, да вас питам. По некоја моја логика, јас треба да си купам друга пудра за зимава. Оваа што ја имам, има многу мала покривност, не ни ми треба поголема, арно ама во зима не верувам дека воопшто ќе се познава, знаеме како студот влијае на кожата. Да не треба една нијанса потемна да си земам? Не ми ги препорачувајте пазарските, оти крајот не можам да им го најдам со нијансите, де една е пресветла, друга потемна, една ти го прави паштета лицето, друга лишаи. До 500 денари, не можам повеќе за пудра да давам. Имам нормална кожа, на Т зоната мрсна.
Јас имам мрсна и доста проблематична кожа и од оваа до сега сум најзадоволна. Ја користам претежно во зима, не е тешка, доста е покривна и мрснотијата потешко избива на површина. Топло ја препорачувам
Ја има во Шатци ја гледав на попуст беше околку 600денари а безпопуст е 830 или 850 не ме факај за збор ама до 850 е сигурно
^ Само оваа е на попуст, или пак имаат некој предновогодишен попуст на производите на Боржуа, за кој не сум слушнала !?
Ако ти одоговара пудрата, т.е нијансата не зимај никако потемемна. Па у зима, па,ич, нема логика. Која пудра а користиш? Пудрата на деби ја фалеа многу, дека е убава и покривна, а мислам дека беше до 500. За жал буржоа ќе ти одговараат многу, ама поскапи се над 620 се сите. Едино да пробаш со Римел. Види која најмногу ќе ти одговара од овие И да прашам случајно да не сте ја виделе кај нас пудрава, Не сум била и космо одамна, па да прашам да не им текнало да ја донесат? НА асос е на попуст ама ја нема мојата тру ајвори А 450 денари е, и препрепрекрасна е
не е на попуст, минатата година кога се појави првпат во мк беше на промотивна цена 660 ден,сега е 850 денари..
Девојки дали сте пробале некоја од пудрите на Клиник за масна и комбиниран кожа? Мене многу ми ги фалеше една другарка од Америка ама кај нас многу се скапи над 1200 денари, па не ми се ризикува.
со еден збор совршена ми е,одлична покривност и не ми свети лицето..едноставна има мана што има многу светли нијанси јас ја земав најтемната а сепак ми е светла но со камена пудра ја покривам..
И јас ја користам Макс Фактор веќе 2 години.Лето, зима, мене кожата ми е супер.Нит нос се лупи, нит во лето кожата ми свети.
Користам Giordani пудра, онака колку да се рече дека сум си ставила пудра, немам некое проблематично лице, ми ја изедначува бојата на кожата и дава природен изглед. А и евтина е.
Некој да ми каже пудра слична на боржуа 123 но со малку поголема покривност? до сега ја користев оваа но планирам да купам некоја малку попокривна но сеуште не знам која...
http://www.clinique.com/product/1599/5276/Makeup/Foundations/Even-Better-Makeup-SPF-15/index.tmpl Имав тестер од оваа... го изедов... прекрасна ми беше шала на страна, но мене многу ми се погоди имам комбинирана кожа така со повеке суви делови и е склона на брунчиња но пудрава ми беше сон. За други не знам
Девојчиња ми треба брз одговор Како одат нијансите на менхетен клиар фејс? Од 70 ли почнуваат? Бев во Зегин и најсветлата нијанса им беше 70 ванила, прфект мат ваљда беше. Е сега која им е подобра - прфект мат или натурал мат? Овие потемните нијанси незнам дали им беа ванила, но знам дека беа малку потемни, а јас сум прилично светла фаца Менхетен од онаа во црната тубичка, користев бројче 81 ми се чини, а нијансите мислам дека од 80 им почнуваат. Ако има некој кој ги пробал и двете и така повеќе се разбира во нијансиве, нека ми каже која од оваа клиар фејс највеќе би ми одговарала. И кои се жолт, а кои со розов подтон..
Пред една година користев пудра на Клиник во стаклено тегличе воопшто не покриваше,беше премногу течна повеќе наликуваше на тонирана крема,ја купив околу 3000 денари,и не видов пудра на Клиник поефтина од 2500,потоа користев и една друга на Клиник таа беше нешто по покривна ама па имаше светки а кога ја купував тоа не го заприметив оваа втората беше во тубичка. За ова зборувам Десет пати подобри ми се покажале пудрите нa Bourjois и Max Factor од овие две.