Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.292
    Допаѓања:
    17.808
    ја сега пред некое време ја купив севентин тајм плус,од првин кога ќе ставам убава е ама по некое време како да се суши пудрава и грдо стои на лицето,дај препорачајте ми некоја пудра до кај 700/800 денара ама стварно да е убава,да е долготрајна и да стои убаво на лицето ;) да не ги акнам парите за џабе,предложете ми нешто :)

2. angel95

angel95 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    76
    Истото мислење за Севентин Тајм Плус го делам со претходната членка,
    Би сакала да ја пробам другата од Севентин што е 690 мислам.
    Дали некој има лошо искуство со неа?
    Мислам на сушење на лицето откако ќе отстои малку?

3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.292
    Допаѓања:
    17.808
    да да .мене ми е грда амаа се излетав ја купив е сега ќе ја користам ама морам некоја добра пудра да си купам, а за таа што е другата од 690 незнам каква е пошто не сум ја користела

4. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    98
    Ајде една молба до вас,во времето една моја другарка имаше камена пудра,но кога ке ја намачкаше на лицето имаше светкави пигменти онака не нападни баш ми се бендиса ја имала купено од орифлем но ни тогаш па ни до ден денеска ја нема веке во каталогот,ако некоја од вас се има сретнато со ваква пудра нека каже име да си земам од козметика.

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.236
    Лепа, ако сакаш буквално стакло лице, Ревлон ти е како да кажам, потрајна и ќе ти го даде тој ефект, кој ќе трае подолго време, ама претешка е според мое мислење. Но, ако си ја користиш само за вечерни излегувања ќе ти биде одлична. Не би ја препорачала за секој ден, ама сепак пробај си, можеби ќе ти одговара и за секојдневна употреба.

Одлична е и Колор копи, покривна е, не светнува брзо лицето, има избор на нијанси и би можела уште да редам пофални зборови, зашто стварно вреди.
    Која и да ја избереш, нема да погрешиш, станува збор за две квалитетни пудри.
    Изборот останува на тебе. :)

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    ^ Скептик сум за Ревлонот, зошто кога ја пробав онака како да крадам баш, зошто таа од Космо ми дишеше во врат, демек ми помагаше, земав многу малце и не добив некој wow ефект. Сакам да ја пробам баш поради тоа што 99% од феминките тука ја фалат. :)
    Ах, јас колку сум само неодлучна! :)

7. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Повеќе од одлична е би рекла јас, Seventeen Natural Velvet!
    Ја користам од почетокот на летото и нема да ја сменам уште додека не ми се презасити кожата од неа :D Јас имам нормална накај комбинирана кожа, со неколку флеки од акни на образите и по некоја нова акна. Многу убаво ми го прави лицето. Изедначено, нежно и природно. Ми стои пудрата цел ден на лице и многу маааалку светнувам (значи зборувам за 6-7 саати).
    Одлична покривност, природен изглед, природни нијанси! Купи си ја!

На nekoja85 и Chivas им се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.236
    Јасно ми е. :)
    Пробај ја и другава, можеби ќе бидеш задоволна, дава прекрасен изглед и покрива супер.
    А јас и понатаму останувам верна на мојата друшка, Bourjois 123 perfect - лицето е како кадифе по нанесувањето, толку нежно делува, што не знам, не можам да најдам никаква друга пудра која исто такво ми го правела лицево. Ма јас мислам дека доживеав да се заљубам и во пудра. :D :rofl:
    Пробај тестерче и од оваа, штом имаш комбинирана кожа ќе ти одговара 100%. :)

На Hipster, Lepaaa и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    2.584
    И јас моментално ја користам Natural Velvet,го делам истово мислење.Предобра е :)

На detelinkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    808
    Здраво на сите,одамна ве читам ама никогаш не сум пишала на форумов :)
    Ми треба помош околу избор на течна пудра а гледам овде има експерти во оваа област :clap: Моментално ја користам
    и одлично ми се покажа,дење без а навечер и за некои поважни прилики со камена пудра и убаво ми е лицето,за таа цена солидна пудра и веќе два пати ја купувам.Е сега сакам да сменам и сакам нешто ново да пробам што не сум користела.Што би ми препорачале вие која од овие две е подобра,имам комбинирана кожа:
    [​IMG] или

11. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Јас сум ги користела и двете пудри ама поодамна уште. Менхетенот е многу тешка пудра но со одлична покривност и наменета за комбинирана кожа додека Гош е полесна со убава покривност и наменета е за секој тип на кожа но јас не би ја препорачала за мрсна (но со добра камена може и да заврши работа). Значи вака, за секојдневно употребување јас би ти рекла Гош, не ставај тешки пудри доколку немаш потреба (а ние често знаеме да си увртиме у глава дека потребна ни е најпокривната пудра на свет).
    За комбинирана и мрсна кожа би ти ја препорачала и Deborah Color Copy која сигурно нема да те разочара! Можеби малку и те збунив :D

12. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    808
    Фала ти детелинка,не ме збуни :) она што мене ме буни што на сајтот на Deborah не постои Color copy,а кај нас ја има по парфимерии???
    http://www.deborahmilano.com/en/categorie/viso

13. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Го забележав и јас тоа пред некое време а и во голем број парфимерии не ги добиваат веќе овие пудри па претпоставуваат дека нема да ги произведуваат повеќе, како што беше случајот со некои од нивните креми. Но, претпоставки :!:
    Како и да е, земи си Гош и мачкај си на лиценцето без страв :)

14. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    566
    прашањето ќе ми биди подолгичко :$
    ми се смачи да давам по 800ден за пудри...ми треба некоја за мрсна кожа ама поефтина да е,плус да има многу светла нијанса оти сум многу бела (од пудрите шо ги имам користено Natural Velvet имав нијанса 03, Lasting performance 100, Гош имав 11 porcelain). Предлог,anyone?

15. Skid.Row.And.Life

Skid.Row.And.Life Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Женски јас ја земав оваа Хелти микс и добра е :)

16. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Би ти ја препорачала Аура,ама нема толку светла нијанса.
    Пудрите на Гош имаат светли нијанси,но ете од нив си користела.
    Макс фактор и тие ти се добри.
    Освен да пробаш со тајм плус,друга не ми текнува поефтина или пак Боржуа 1-2-3(ама таа ти е поскапа,но со добра покривност).

На lepadama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    теЧна пудра мејбелин а камена гос :D супеер се :)

На lepadama му/ѝ се допаѓа ова.
  18. odbojkarka

odbojkarka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    82
    ја има ли некој користено пудрата Stay matte од Rimmel, ја видов во Космо, дали е добра и има ли добра покривност? :)

19. simce11

simce11 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    69
    јас ја имам користено и искрено според мене пудрата е слаба,покривност скоро и да нема и плус премногу лепи,од искуство не ти ја предложувам...

20. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Знаете пудрата Deline каде е најевтина, бидејќи сегде има различна цена.