77. Вака на сликата може изгледа темна, ама на кожата воопшто не е. Потемна е таа Sand нијансата, за разлика од оваа Natural. Јас сум плава и многу мразам да шетам бледа во тенот како дух. Затоа и земам пудра две нијанси потемна од мојот тен и кожа. А оваа боја е супер.
И јас сум накај плаво Планирам да си ја земам пудрата, многумина ми ја фалат.Темна изгледа ама лаже често сликата, 76ка ми изгледаше дека би ми одговарала ама арно велиш може и да е светла таа..и јас не обожавам многу светла пудра.А тестери има или тешко
Има тестери за сите, да. Има од оваа наместо Perfect Mat, една друга пудра - Natural Mat, демек со поприроден ефект. Ама јас ја земав оваа за проба, ми рекоа покрива повеќе. Башка, не ти треба многу количински за на лицето. Многу добро покрива, не сјае, нема некој посебен мирис, и лицето се чувствува онака лесно.
Подобра е оваа перфект јас ја користев натурал ,а сега перфект зедов 75ка ама малце како да ми е темна
За ништо не ја менувам Џордани од Орифлејм Ја имам таа и се заљубив , исто како да немам пудра изгледам а мириса исто како крема
Душица а нели е таа пудра за зрела кожа?Мене лично многу ми се допаѓа пудрата имам ставано зошто се ми велат дека е за зрела кожа?
Не знам зошто така ти кажале Баш сега читам и такво нешто не пишува. Пишува дека е за сите типови на кожа ..
И јас така мислам зошто има и уште една пудра на Џордани пишува за затегната кожа сигурно таа е за зрела кожа,баш прееска го гледав каталогот.
Течна пудра од Max factor a kamena od avon- Colortrend имам користено претходно други но од овие најзадоволна сум досега
И јас ја користам перфект 75ката, а предходно ја користев 77мицата и и двете нијанси ми се претопуваат со бојата на кожата, што значи дека сепак е адаптибилна... Јас велам, господ здравје да му даде на тој што ја измислил, перфектна ми е за секојдневна употреба... Иако ја земав и камената пудра од Антибактерискава колекција на Менхетен, 75ка исто како крем пудрата, но сепак е потемна нијансата од пудрава, бидејќи кога врз неа ја нанесувам малку двои... Затоа ако земате и камена, кремот нека ви е 77 или 76, а камената 75ка. За специјални пригоди сепак ја користам на Estee Lauder сината тубичка, скапа е но долго ми трае а по нанесувањето лицето ми изгледа совршено, па нема потреба од пудра во прав...
Zdravo. Se mislam pomegu dve pudri da kupam, dali VICHY ili Manhattan antibakteriskata bidejki mojata koza e problematicna. Ja koristel li nekoja ovaa od VICHY? Pisete, cekam !
^^ Јас користам од Vichy течна пудра веќе подолго време...задоволна сум.Ама ја користам течната во стаклено шишенце Area teint пишува на неа.Задоволна сум и никаков проблем сум немала до сега.Купи ја и пробај.