Нема подобра дефинитивно! Јас си користам 3-че околу 670денари е ама воопшто не ги жалам заслужено и е. ^^
Каде да најдам пудра...за мрсна кожа, многу да покрива и да биде некаде до кај 250 ден? (ако воопшто може да најдам таква)
Сум испробала многу пудри од 250ден до 850 ден, имам мрсна кожа Т-зона и кога ке ставам пудра мислам дека уште толку ми лачи мрсно кожата, за среќа сега го најдов чарето Мислам дека лекот за ова е задолжително користење камена или пудра во прав, Ви препорачувам да пробате, моментално ја користам MAYBELLINE AFFINITONE MINERAL, со минерали ми се допаѓа нијансата ептен совршено го прави лицето и обавезно камена нанесувам само на Т-зона. Испробајте кај мене има ефект одличен
девојки се двоумам помеѓу ревлон и буржоа.. ќе ве молам критики,пофалби, цени за овие 2 . иначе иммам пишувано и претходно дека најчесто пудрата ми исчезнува од лицето за 2 до 3 саати, па ми треба некоја која подолго ке ми стои а вооедно е и покривна .. фала однапред
Женски де препорачајте ми некоја пудра што не е тешка,полесна,ако има до 300-350 денари,толку си имам собрано досега
Нарачајси од орифлејм ЕверЛастинг супер е во тековниот каталог ја нема но во другиот мислам дека ке ја има. Ако си од битола и ако сакаш пишими во ЛП
Јас ја користам Буржоа 123 Перфект и многу сум задоволна за никоја друга не ја менувам. Еве оваа е само да знаеш дека е за мрсна кожа , и многу е покривна
Боржуа 123 Перфект, оваа Коритсаки што ја постирала! Страшно добра пудра, и не се вади се додека не ја извадиш со млеко или нешто слично, а по цел ден ми трае. Јас се зезнав и ја земав Ревлонот, одамна ја читав тука, ама неможам ни приближно да ја споредам со Боржуата, остава траги по лицето дека си ставил пудра, мнооогу тешко се вади што ме вади од такт (посебно навечер скапана уморна и триеш да се исчистиш), не ми е доволно покривна како другава, само убаво мириса и нијасата ми е погодена. Да ја дотрошам, сепак 770 денари ја земав од Еликсир и назад на Боржуа 123 Перфект.
Ја земав на Лореал Тру Меч, се залажав што идеше со гратис руменило, кога ја пробав ми беше ок ама сега не сум баш задоволна. Ми го суши лицето, како лишаи ми прави, не се нанесува рамномерно на моево суво лице. Значи не ја препорачувам за сува кожа. Додека пак Макс Фактор Ластинг Перформанс ми се покажа како одлична. Ми се погоди нијансата, дава мат изглед, а не ми го суши лицето. Стои цел ден на лице, не се лупи на некои делови. Друго нешто што заслужува посебно место во темава е оваа пудра на Клиник Имав тестер и кога нанесов на лицето едностано останав со подотворена уста. Наменета е за сува кожа, нема потреба одоздола да се нанесува подлога или било каков крем затоа што самата има многу лесна текстура, лесно и рамномерно се нанесува, се прилагодува на текстурата и бојата на кожата, лицето го измазнува, многу е покривна и цел ден не мрда, за повеќе од еден ден немам пробано ама верувам дека ќе си стои се додека не ја отсраните. Лицето изгледа толку природно како воопшто да не сте нанеле пудра, изгледа мазно, не свети не дозволува ни да се измрси лицето. Кога би имала повеќе апри сигурно би ја купила, чини околу 2600 денари.
Моментално ја користам пудрата на Seventeen-Natural Velvet и можам да кажам дека скоро е совршена за моето лице. Во споредба со другите пудри што досега ги имам користено оваа е најпокривна, ми ги покрива и пегите што не беше случај со другите пудри. Нијансите се многу природни, воопшто не е тешка, дури не се ни приметува дека имам ставено пудра. Не е ни многу скапа, ја зедов од ДМ одприлика 600 денари Исто така пред некое време ја користев Time plus на Seventeen, не беше лоша но сепа ја нема таа покривност како Natural Velvet. Воопшто не сум задоволна на пудрите на Есенс, не ми се допаѓа структурата ниту како стојат на лице. Нијансите ми изгледаат многу темни и вештачки, можеби дека имам премногу светол тен. Моментално сум во потрага по добра камена пудра, некоја која би изгледала природно и би ја фиксирала течната. Би било добро да е некаде до 300 денари, ќе можете да ми препорачате некоја?
Течната пудра од каталогот на Green master од колекцијата најоко е за секој тип на кожа со подмладувачки ефект и мат сјај.Многу е добра, пробајте.
И јас 100 пати ја испофалив Seventeen Natural Velvet и уште 100 пати ќе ја фалам Јас ја користам во комбинација со камената на Менхетен и супер се така заедно. Ти ја препорачувам комбинацијава.
Не можев да си ја најдам нијансата на Ревлон, па затоа ја зедов Bourjois flower perfection и кога ја ставив на лице се израдував бидејќи ми дојде слична на ревлонот, но по некое време ми светна лицето (не многу) а немав ништо ставено под пудра, ниту пак имам масно лице напротив во последно време ми е суво... Но ок, задоволна сум, и она што го очекувам од пудра-природен изглед, покривност и најважно трајност, да ми стои на лице така како што ќе ја нанесам барем цел ден веројатно нема да го најдам испод некои 40 евра, па затоа ќе кажам :up: