Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Предложете некоја добра камена пудра,што добро покрива.Имам моментално една од Chaterine ама не сум задоволна,многу светки има на неа.

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.978
    Трендафиљке мор, Севентинот зимај ја, плус и каменото на Флормар, ме гледаш што лепотица сум на сликите, ич да не се мислиш! :D Оди проучи ме, зумирај ме, јас сум презадоволна од таа пудра. Прашај да видиш на колку луѓе ја препорачав. ]:)

И ми се допаѓа што овие две пудри, комбинирани заедно, даваат кожа која има здрав сјај, а не како да сум се пржела во зејтинче. Плус подлога Јанг Дерм, ептен сум свежа, по цел ден.

Севентин ол д уеј! :D

На Trendafilka и Mishela им се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.123
    Допаѓања:
    81.624
    Леле Дузи, јас не те имам видено по слики како ти стои пудрата, ама со тоа постовите, ептен ме намерачи да ја земам бре женче! :D
    Издвоив пари од мојот скромен буџет за месецов, зашто го испокасапив новчаникот со таа клетата порачка од Авон. :sweat:
    И не верувам дека нема да најдам нијанса, сигурно ќе ми биде пак супер, ама ме плаши фактот дека ќе светнам брзо. :worried:
    Ќе си најдам и нискобуџетна камена - шта је, ту је.
    И ако станам имитација на светилка во суратот, да знаеш и ДА ЗНАЕШ дека ќе ти кукам по темава, или полошо - по ЛП. :rofl:
    Ете, ако Трендафилка уште не ја купила, јас се пријавувам за експериментално глувче по n-ти пат и свечАно обечам дека ќе ја тестирам утре и во недела ќе добие рапорт по ЛП и секако во темава. :)
    Скапа ми е Боржуа моментално, ај некоја ако ме сака нека ми ја поклони за Нова година !? :doh: - шала. :D

А, да прашам - Космо не држат козметика на Флормар, нели? |(

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Мишелке мислам дека не држат во Космо ама во Шатци и Јуник(поодамна)имам видено и нели во новово Веро има :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.978
    Најди пудра во прав на Аура, повеќе од 200 денари не е, ако светнеш и пуф, паф, готово. :D

Значи обавезно подлога, па пудренце, и пудро во прав/камена. :!:

Јас сепак сум поголем љубител на пудрите во прав, ептен оти не сум баш при пари па да си купам некоја поасална и ја зедов камената на Флормар. Арна е за тие пари.

Си се знае, пудра во прав, си е пудра во прав. Стандард. :D Уште некој денар и тоа минералните сакам да ги пробам, мислам дека имам една колешка што користи таква, и лицето и е стакло, и не и се собира пудренце, не и се познаваат пори, ништо. :devil:

п.с. Аура имаш во Космо. :D

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.115
    Допаѓања:
    11.890
    А која друга пудра во прав ја има со минерали освен оваа на артдеко (ја нема во мојот град) некоја поубава да не се собира и да стои на лицето како за комбинирана кожа, ама не мора да има иста цена како оваа на артдеко :lol: , може и поефтинка да е :emo: . Да ја потрошам буржоа сакам само со пудра во прав да пробам, досега немам користено во прав па може и мене ќе ми се допадне.

7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.123
    Допаѓања:
    81.624
    Е готово, чекајте ме утре на рапорт, т.е. недела де. :D
    Откако ќе ги истестирам убаво утре вечерта. :wasntme:
    П.С. Колку сум лесна за убедување бре, не ми се верува! Две-три лепе речи и тра-ла-ла, I'm yours.
    Штета што пали само со козметика и такви тракатанци. :rofl:

Еј, да, а сликичка од таа пудрата во прав/камената на Аура? Каква и да е - ја земам, продадено. :D

8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.978
    Не можам сликичка да најдам, ама во темно, овално пакување беше мојава, пудра во прав е... со сиви букви пишуваше Аура на неа. Е сега ако го смениле пакувањето, не одговарам за последиците. :rofl:

Ангел, дека само со пудра во прав ќе поминеш, не верувам. :?: Пудрата во прав не е покривна, можеш само да фиксираш со тоа. Можеш да пробаш со Боржуа и пудра во прав, да видиш дали ќе има подобрување. Мада што се зависи од човек до човек... мораш да пробаш прво.

За минералните пудри, оставам на Тинкербел (со пицата 8) ) да се искаже што, како и зошто! :D

Мишела, со среќа, гледај мавни ги сите пари и дојди во недела да ме пцуеш тука. :devil: :rofl:

На Mishela и anggell им се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.115
    Допаѓања:
    11.890
    Дузи ич неможам да ми тежи фацата со пудра и оваа на буржоа е мн лесна , не ми треба покривност, а тинкербел со пицата ми ја посочи артдеко ама не ја најдов, лореал ја нема , останува уште џордани со минерали на авон ама некако скептик сум, преку каталог да бирам нијанси :|

10. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Дузи ако немаш одлучено која минерална пудра да ја купиш, добар избор е таа на Алверде.
    Ја користам скоро секој ден и нема некој тежок мирис , а и не светнувам . Всушност не сум ја тестирала каква е од 8 сабајле до 12 вечер ама па не сум правела никогаш дополнително Пуф Паф што викаш ти :D
    А треба бе во несесер да си носам нешто од шминка :wasntme:
    Не е покривна само тоа кога ти е ама после коректор и пудра добар финиш дава. Баш вчера ставив вечерта и одев по дождови и се и дома кога дојдов стакло ми беше лицето. :)
    Мислам дека некоја од феминките ја има, па ако види нека каже ако има нешто негативно :)
    А цената беше нешто над 200 ако не грешам :)

На nekoja85 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Еве и јас уште еднаш (по 100ти пат) да ја препорачам минералнава пудра во прав од Алверде.. значи убава си е, мирис супер, нежен суптилен, чини 250-260 денари во ДМ и ќе ја користите доста долго.. еве јас летово ја земав, секој ден ставам по два пати и тоа само од неа, течна исфрлив од употреба - ставам понекогаш за навечер само (ај добро еднаш во ташна се истури мал дел, бидејќи јас целата лепенка нели си ја извадив од кутивчето :devil: ) и значи еве за скоро 5 месеци дали до пола е потрошена.. дава убав финиш, нема да светнеш..единствена мана е што нема нијанси, т.е. мислам дека има само две :worried: вреди да се проба... :)

На Doozy и Mishela им се допаѓа ова.
  12. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    24.142
    Мишелке, еве јас се пријавувам да ти ја поклонам 123 за Нова Година, арно ама мислам дека тебе 53-ка ќе ти биде темна.

Јас ја купив летово кога бев исончана ептен и сега не ми одговара.

Бај д веј, некој ако ја сака 53-ката -123 на Bourjois, немам ставено ни 5 пати од неа, нека ми пише ЛП, му ја поклонувам.

:D

13. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    2.648
    Јас ја сакаммммм :inlove:

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.123
    Допаѓања:
    81.624
    Не ми е претемна, ама доволно е темна за да не си се допаѓам со неа. :D
    Нијансата 52 е како измислена за мојот тен. И се плашам, дека од оваа на Севнтин нема да најдам таква нијанса моментално. :worried:
    Ај држете ми среќа, одам во поход за некои триесетина минути. :D

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Greenny

Greenny Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    39
    Дали антибактериската пудра на менхетен е за комбинирана до мрсна кожа и дали прекрива добро? :)

16. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Девојки дали знаете колку пари е оваа пудра и како сте задоволни од истата?

Прикачени фајлови:

На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 1DeeDee1

1DeeDee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    57
    Јас ја користам и ептен сум задоволна сигурно пак би ја купила, ама не знам за каква кожа е не пишува, само наведено е дека е препорачлива за млада кожа т.е тинејџери и делува против појава на акни и не ги затвора порите :)

На Greenny му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.123
    Допаѓања:
    81.624
    ^ Девојчиња, антибактериската на Менхетн е мат, имате две верзии - нејчрал и п'рфект мат. Првата е со помала покривност, втората со поголема. И штом е мат, најпогодна е за комбинирана до мрсна кожа, зашто може да се појават лишаи кај оние со сува до нормална кожа. За сува не ја препорачувам, а за нормална би можела да помине со хидратантен крем и добра подлога.

Е сега, мај стори.
    Клета уста сум - тоа ми е проблемот. :D
    Таман ќе ми се погоди фино и услужливо девојче во Космо - ќе го нема тоа што го сакам. :D Која иронија.
    Ги пробав речиси сите нијанси, и искрено - немам појма каков тестер сум докопала тогаш кога ја шлапав пудрава. :|
    Најсветлата, тројката ми беше розова и не ја препорачувам на тие што сакаат пудра со жолт подтон.
    Ама розово, уф, се замислував со фацата како Мисс Пиги од Мапет Бејбис, иако реално, далеку сум од неа. :lol:
    И колку само разлика имаше од една до друга нијанса, не ми се верува! Следната нијанса (четворката) ми беше претемна. Мислам, Нешто налик на Боржуа 123 и нијансата 54, или пак Менхетн во црното пакување со нијансата beige 82.
    И си отидов пак со Боржуа под мишка и си кажав (по 1298ми пат), дека повеќе пудра не менувам. Може само повремено да шантрам и да испробам нешто ново од тестерче колку да сменам, ама да земам друга пудра - ноу факин уеј.
    Барем додека ја произведуваат оваа и ги молам, значи ГИ МОЛАМ нека ме предупредат кога планираат да ја повлечат од продажба, за да се опремам фул антил ди енд оф мај лајф. Е така. :D
    Ми немаше логика да земам пудра со розов подтон, ниту пак претемна - доста време шетав темна во суратот. :|
    И вака споредувано, Велвет Vs Боржуа 123 - Боржуа дефинитиваменте е помат, оваа другава е далеку потечна и без камена не би смеела да замислам да ја носам, ама покривноста е супер и ми се допаѓа од таа страна.
    Е, тоа имав да ви го кажам. :)

На anabel-a и Lepaaa им се допаѓа ова.
  19. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    296
    Девојки, молам за совет. Неколку години не сум ја сменила мојата пудра од maybelline (dream satin liquid) и мислам дека веќе сигурно постојат подобри, а и ми здосади од неа. Ве молам препорачајте ми некоја што важи за покривна но не и многу тешка, би издоила до 1000 денари. И ако може да ми пише само некоја што стварно испробала секакви пудри и стварно се разбира. Никако авон, орифлејм, флормар, голден роуз и никако revlon colorstay зашто ми е претешка на лицето. Па ве чекам со предлози...Фала однапред.

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.978
    ЕЕЕЕЕЕЕЕ мори Мишелке, од 5-8 се со жолт подтон! :fubar: Јас 6ка мислам имам, таман ми е. :D

Ах леле, ајде со среќа нека ти е Боржуата, нек се угоде. :D